Hyppää sisältöön

Lindell säpsähti, kun ET-konkari pisti tiimerkin säpäleiksi

Oliver Lindell pääsi mukaan Ylen Sportmagasinet-ohjelmaan.

Oliver Lindell pääsi tutustumaan Euroopan Tourin kisoihin köysien sisäpuolelta. Nuorukainen säikähti, kun kokenut pelikaveri otti eräällä tiillä ”vähän hikeä”.

Shakespeare kirjoitti Hamletissa, että jotain mätää Tanskanmaalla, mutta Oliver Lindell lienee asiasta toista mieltä. Tällä kaudella hän on voittanut Tanskassa jo kaksi Nordic Leaguen kisaa. Kirsikkana kakun päällä tuli jaettu 26. sijaa Tanskan Euroopan Tourin kilpailussa.

Lindell pelasi maanantaina Hattulassa PGA Shoot Outin, mutta nyt viiden viikon kisaputki on ohi. Kaksi seuraavaa kisaa Nordic League -tulokas huilaa ja harjoittelee koti-Suomessa. Syyskuun puolivälin jälkeen porvoolainen palaa juuttien maahan, kun Nordic Leaguen neljä kisaa kestävä finaalisarja käynnistyy Holstebrosta.

Loppukauden tavoite on kirkkaana mielessä: Nordic Leaguen voiton varmistaminen.

”Niin paljon pitää saada pisteitä, ettei kukaan tule ohi. Nyt se on vielä periaatteessa mahdollista”, Lindell sanoo.

Pulkkanen viime vuonna ykkönen

Niin, Lindellillä on nyt erittäin hyvä mahdollisuus ottaa toisena perättäisenä suomalaisena Nordic Leaguen voitto. Viime vuonna rankingin ylivoimainen ykkönen oli Tapio Pulkkanen, joka voitti kauden aikana peräti viisi kilpailua. Käytännössä hän on jo varmistanut paikkanssa Challenge Tourilla ensi kaudella, sillä rankingin viisi parasta saa paikan haastajakiertueelle.

Lindellillä voittoja on siis kaksi, samoin kakkossijoja. Ranking-pisteitä Lindellillä on karvan alle 42 000, kun kakkossijaa pitävällä Mark Flindt Haastrupilla pisteitä on 33 700. Vertailun vuoksi: Tapio Pulkkasen saldo viime kauden päätteeksi oli 62 400 pistettä eli euroa, kun toiseksi sijoittuneen Eirik Tage Johassenin loppupisteet olivat 42 800.

Hyvien peliesitysten ansiosta hän pääsi pelaamaan elokuussa Challegen Tourin kisat Tanskassa ja Suomessa, mutta niissä tuloksensa oli karsiutuminen jatkosta. Myös Euroopan Tourin Made in Denmark -kisassa cutista putoaminen oli enemmän kuin lähellä.

Porvoolainen ehti perjantain kierroksensa jälkeen heittää jo pyyhkeen kehään, mutta tuuli koveni ja keli vaikeutui iltapäivällä siinä määrin, että Lindell pääsi kuin pääsikin jatkoon ja paransi esityksiään viikonloppuna.

Päätöskierroksen neljä alle parin tulos nosti hänet 30 parhaan joukkoon.

Richard Green poltti päreensä

Lindell sai kisasta tärkeää kokemusta, sillä hän pääsi pelaamaan monen kokeneen Euroopan Tourin pelurin kanssa. Esimerkiksi lauantaina hän lähti liikkeelle kahdestaan 45-vuotiaan Richard Greenin kanssa, joka otti ensimmäisen voittonsa Euroopan Tourilla jo vuonna 1997 eli puolitoista vuotta ennen Oliver Lindellin syntymää.

Eräällä tiipaikalla Greenillä oli ongelmia avauksensa kanssa. Kun meni veteen, aussi ”otti vähän hikeä” ja iski tiimerkin hermostuksissaan säpäläiseksi.

”Vähän säpsähdin siinä. En tiedä, tuleeko siitä hänelle jotain sakkoja”, Lindell sanoo pohdittuaan ensin tovin, tohtiiko ottaa asiaa haastattelussa esille.

Yksi tärkeä juttu Tanskan-kisasta oli se, että Lindell näki olevansa lähellä Euroopan Tourin tasoa. Haastattelussa Lindell itse asiassa harmittelee, ettei kyennyt nousemaan kymmenen joukkoon, sillä se olisi tuonut paikan viime viikolla pelatussa Omega European Mastersissa. 

”Se jäi viidestä lyönnistä kiinni: kolme kertaa jouduin droppaamaan ja kolme kertaa otin kolme puttia”, Lindell sanoo.

Avauslyöntien tarkkuus ja puttipeli ovat Lindellin mielestä ne osa-alueet, joissa hän kokee olevansa eniten perässä Euroopan Tour -unelmaansa. Lyöntien mitasta se ei kuulemma jää ainakaan kiinni, sillä Lindell kertoo, että yleensä hänen pallonsa löytyi yleensä pari-kolmekymmentä metriä kauempaa tiiltä kuin kokeneempien kollegoidensa uransa ensimmäisessä ET-kisassa.

”Haluan pelata siellä (ET), mutta sinne ei ole helppo päästä”, Lindell myöntää.

ET-karsinnat ohjelmassa

Siksi Lindellin pitkän tähtäimen suunnitelmassa lukee ensi kauden kohdalla Challenge Tour. Hän aikoo kuitenkin osallistua ET-karsintoihin, jotka hän pääsee aloittamaan hyvän Nordic League -menestyksensä siivittämänä suoraan kakkostasolta.

”Eletetään nykyisessä suunnitelmassa. Kaikki muu on bonusta”, hän kertoo.

Sitä ennen Lindell aikoo tehdä kolmea asiaa: harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Eikä 17-vuotiasta nuorukaista tarvitse käskeä treenaamaan. Esimerkiksi Hattulan kisassa hän käytti pelitauotkin hyväkseen ja kisaili pilke silmäkulmassa puttiviheriöille pro amin pelikaveriensa ja muiden ammattilaisten kanssa – ja pelimies kun on, niin pienestä panoksesta tietenkin.

Etsi luettavaa