Hyppää sisältöön

Lindell löysi lyöntinsä – alitti ainoana suomalaisena parin European Tourin ja Challenge Tourin paluukisassa

Oliver Lindellin lyönti on ollut hyvässä iskussa Austrian Openin alla.

Oliver Lindell lähtee toiselle kierrokselle erinomaisista asemista Austrian Openissa. Sami Välimäki selvitti kierroksen lopulta kuivin jaloin.

Seitsemästä suomalaista pelaajasta Oliver Lindell onnistui torstaina parhaiten Itävallassa, kun European Tour ja Challenge Tour jatkuivat koronatauon jälkeen 500 000 euron palkintopotin yhteiskisassa.

Lindell selvitti kentän tulokseen 69 eli kolme alle parin ja on avauskierroksen jälkeen parhaana suomalaisena 17:ntenä.

Porvoolainen kertoi GoGolfille, että lyöminen on ollut hyvässä iskussa, mikä nostatti odotukset korkealle Austrian Openin alla. Porvoolainen pelasi etuysin pariin yhden birdien ja bogeyn siivittämänä, mihin hän ei ollut tyytyväinen.

”Vähän tuli puristettua mailaa alussa, kun odotin, että birdieitä tulee paljon”, Lindell myönsi.

”Mielentila pysyi hyvänä, ja se palkittiin lopussa.”

Alussa birdiehanat pysyivät kuitenkin kiinni, sillä 13 ensimmäisen reiän aikana niitä tuli vain yksi. Sitten ketsuppipullo aukesi ja niitä tuli sitten kolme perättäin rei’illä 14–16. Mieli ei onneksi synkistynyt 17. reiän bogistakaan, vaan kierroksen viides birkku tuli päätösreiälle.

”Pari heikkoa vetoa sinne mahtui mukaan. Kun niistä pääsee pois, niin hyvä tulee”, hän sanoi luottavaisena.

Kisa pelataan Diamond Country Clubilla, joka on Lindellin mukaan pitkä ja tasainen kenttä, joka tarjoaa myös haasteita.

”Väylät 7–11 reiät on kireä pätkä, jossa on aika paljon vettä”, Lindell kuvaili viiden reiän pätkää, jonka hän selvitti tänään par-tuloksin.

Luiten kurvaili kärkeen

Kisan kärkeen Lindellillä on neljä lyöntiä matkaa, sillä Hollannin moninkertainen ET-voittaja Joost Luiten selvitti kierroksen 65 lyönnillä. Autolla Rotterdamista Itävaltaan roadtripin tehnyt tour-jyrä johtaa kisaa lyönnillä ennen Skotlannin Craig Howieta ja Marc Warrenia.

Muista suomalaisista Sami Välimäki petasi itselleen kohtuullisen aseman, sillä hän nousi lopussa par-tulokseen, vaikka oli 12 reiän jälkeen tuloksella +3. Birdiet rei’illä 13, 14 ja 18 nostivat nokialaisen cut-rajan paremmalle puolelle tässä vaiheessa. Hän jakaa avauskierroksen jälkeen 63. sijaa.

Kolmanneksi paras suomalainen on Antti Ahokas, joka loistavan alun jälkeen joutui laittamaan taistelumoodin päälle pelaten lopulta tuloksen 73 (+1).

”Onhan tämä kunnon kisagolfia, kisakenttä ja kentän viritys ovat vähän erilaista, mihin tänä vuonna olen tottunut”, Ahokas sanoi tiedotteessaan.

Ahokas sai kierrokselleen vauhdikkaan alun, sillä kolmen reiän jälkeen Ahokas oli kaksi alle parin.  Etulenkki sujui tulokseen -2, kun korttiin lyötiin vielä yksi birdie ja yksi bogi.

Takalenkki alkoi sekin birdiellä, joten kymmenen reiän jälkeen Ahokas oli jo kolme alle parin. Sen jälkeen tuli kuitenkin neljä bogia, jotka nostivat tuloksen plussan puolelle.

”Hauska oli painia, sitä se nimittäin tänään oli. Sanotaan vaikka torjuntavoitoksi”, Ahokas summasi.

Roope Kakko oli kymmenen reiän jälkeen tuloksessa -2. Kolme bogia loppuun pudotti Kakon Ahokkaan tapaan tulokseen +1 ja jaetulle 82. sijalle. Huomenna pieni parannus ja pelit jatkuvat viikonloppuna.

Rutkasti enemmän töitä jatkopaikan eteen saavat tehdä Janne Kaske (+5), Tapio Pulkkanen (+7) ja Kim Koivu (+8).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa