Hyppää sisältöön

Lindell ja Koivu perättäisissä ryhmissä Euphoriaan – Ruuska kolmas suomalainen Etelä-Afrikassa

Kim Koivu

Challenge Tour kausi alkaa huomenna Etelä-Afrikassa. Avauskisassa on mukana kolme suomalaista.

Kauden 2020 Challenge Tour -kausi käynnistyy poikkeuksellisesti jo tammikuussa, kun Euphoria Golf Clubilla pelattava Limpopo Championship aloittaa kolmen Etelä-Afrikassa pelattavan kilpailun sarjan.

Suomesta kauden avauskisaan osallistuu kolme pelaajaa: Oliver Lindell, Kim Koivu ja Lauri Ruuska. Palkintorahaa kisassa on jaossa 250 000 dollaria eli himpun verran enemmän kuin kiertueen peruskisassa.

Suomalaispelaajat lähtevät kisaan eri lähtökohdista, mutta kaikilla on edessään näytön paikka.

Koivun viime kausi European Tourilla oli lupaavan alun jälkeen iso pettymys. Lopulta mies kärsi niin pahasta uupumuksesta, että lopetti kauden kesken.

”Tavoite on tietenkin nousta European Tourille. Lähtökohtaisesti pelaan täyden kauden Challenge Touria, mutta jos aukeaa ovia pienempiin ET-kisoihin niin ehdottomasti lähden mukaan. Vaihtoehtoja on kolme: Mahtua CT-rankingissa 20 parhaan joukkoon, voittaa pieni ET-kisa tai viimekädessä karsinnat”, Koivu kertoi aiemmin GoGolfille.

Lindell pelasi heikolla kategorialla itselleen paremman osallistumisoikeuden Challenge Tourille. Hän sijoittui rankingissa 60:nneksi, eikä hänen tarvitse enää jännittää viime vuoden tapaan sitä, pääseekö hän kisaamaan vai ei.

Ruuska puolestaan pelaa Etelä-Afrikassa kutsuttuna. Hänellä ei ole kunnon kategoriaa tälle kaudella, mutta pelimahdollisuuksia tulee aina yksi lisää jokaisesta sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon.

Mutta takaisin Etelä-Afrikan kisaan. Suomalaisista ensimmäisenä kierrokselle lähtee Lauri Ruuska, joka lähtee selättämään kymppireiältä kentän takaysin haasteita klo 10.30.

Oliver Lindellin starttiaika on klo 10.40 ykkösen tiiltä. Kim Koivu lähtee hänen peräänsä klo 10.50.

Challenge Tourilla 25 kisan kausi

Kun majorit jättää pois, Challenge Tourin kalenterissa on 25 kilpailua, joista kolme ensimmäistä pelataan seuraavan kolmen viikon aikana juuri Etelä-Afrikassa. 

Etelä-Afrikan osuus päättyy helmikuun puolivälissä Fancourtissa pelattavaan Dimension Data Pro Amiin, joka on peräti 180 pelaajan yhteiskisa Etelä-Afrikan Sunshine Tourin kanssa. Kisa pelataan Fancourt Resortin kolmella eri kentällä.

Sen jälkeen vuorossa onkin sitten pitkä tauko, sillä seuraava Challenge Tour -kilpailu haastajakiertueen kalenterissa on vasta toukokuussa.

Suomen-osakilpailu Vierumäki Finnish Challenge pelataan 23.–26. heinäkuuta. Kiertue päättyy viimevuotiseen tapaan Mallorcalla.

Lähtöajat

Etsi luettavaa