Hyppää sisältöön

Lindell ja Koivu Belgiassa: European Tourilla uusi peliformaatti

Alkukausi 2018 on ollut Oliver Lindellille todella vaikea tuloksellisesti

Oliver Lindell ja Kim Koivu edustavat Suomea Belgian European Tourin Knock Out -kisassa. Kilpailun formaatti on normaalista poikkeava – viikonloppuna pelataan pudotuspelejä!

Belgian Knock Out palauttaa European Tourin Belgiaan. Belgialainen golf on vahvassa nousussa kun maan supertähdet Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters ja Thomas Detry ovat tehneet viime vuosina hyvää jälkeä European Tourilla. 

Kilpailun palkintopotti on erittäin maltillinen, miljoona euroa. Sen myötä kilpailuun pääsi mukaan myös alemmilla kategorioilla. Kim Koivu pelaa uransa toisen European Tourin kilpailun, hän oli debyytissään 55:s Australiassa. 

Oliver Lindell on päässyt jatkoon sadan prosentin varmuudella. European Tourin kisoja on uran varrella kertynyt neljä kappaletta. Edellisviikolla Sisiliassa Lindell jakoi toiseksi parhaana suomalaisena sijan 58.

Belgian Knock Outin peliformaatti on katsojalle todella mielenkiintoinen. Kahden kierroksen jälkeen 64 parasta pelaajaa jatkavat pudotuspelivaiheeseen. Lauantaina ja sunnuntaina pelataan yhdeksän reiän otteluita, joista voittaja etenee aina jatkoon. 

Lauantaina pelataan kolme ottelua, jonka jälkeen sunnuntaina jäljellä on enää kahdeksan pelaajaa. Ottelut pelataan lyöntipelinä, jonka myötä mikään johto ei ole täysin turvassa. Jokainen ottelu päättyy täten viimeiselle reiälle. 

Oliver Lindell ja Kim Koivu pelasivat harjoituskierroksensa tiistaina. Lindell luonnehtii kenttää kapeaksi, jossa draiveri on kuitenkin paljon käytössä. Pelimuoto vaatii myös tilannetajua, sillä kahden ensimmäisen päivän voittaminen ei juuri hyödytä mitään. 

”Tottakai lähtökohta on se, että 64 joukkoon mennään. Sillä ei juurikaan ole väliä onko kolmaskymmenes vai kolmas. Yhdeksän reiän matsit ovat tosi nopeita ja siinä ei juurikaan ole väliä kuka on vastassa, vaan on oltava alusta asti terävänä”, Lindell pohtii. 

Kun tavoite on olla pelaajiston paremmassa puoliskossa, ei kahden ensimmäisen kierroksen aikana välttämättä oteta liian suuria riskejä. 

”Varmasti se saattaa jossain kohtaa vaikuttaa pelistrategiaan. Jos on paljon alle parin, niin ei varmasti ole mitään järkeä hyökkäillä joka lipuille ja antaa bogille mahdollisuutta”, Lindell jatkaa. 

Nuoret suomalaiset ovat nälkäisiä ja yllätysvalmiita Belgian kisaan. Varsinaisia paineita ei kuitenkaan ole. 

”Meillä on Kimin kanssa aina hyvä fiilis ja hauskaa reissussa. Rennolla meiningillä eteenpäin ja ennakkoluulottomasti tilanteisiin. Tämä pelimuoto vaatii viikonloppuna myös vähän tuuria. Täytyy toivoa, että vastaan ei tule ketään joka heittää neljä birdietä alkuun, koska se on näin lyhyessä matsissa aika tappavaa – onnella on suuri osuus, mutta minulla käy keskimäärin aika hyvä tsägä”, Oliver nauraa. 

Suomalaiset ovat torstain avauskierroksella iltapäivävuorossa. Kim Koivun lähtöaika on 12.40 Belgian aikaa ja Oliver Lindellin vuoro on 14.00.

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä!

Etsi luettavaa