Linda Osala tarvitsee top 10-sijoituksen Sveitsistä jatkaakseen kauttaan LET:lla : ”Tavoitteet tulevalle vuodelle ovat korkealla”

LInda Osala saavutti syyskuussa Ahvenanmaalla pidetyssä LET:n kisassa uransa ensimmäisen sijoituksen kymmenen joukkoon. KUVA:LET

Linda Osala pelaa uransa parasta kautta pääkiertueella, mutta vähien kisojen vuoksi pelit saattavat päättyä Swiss Ladies Openiin. Karina Kukkonen (-5) on hienosti kolmantena, Osala (-1) 36.

Linda Osala loisti Aland 100 Ladies Open By Ålandsbankenin päätöskierroksen parhaalla tuloksella (68,-4) nousten kahdeksanneksi. Sijoitus oli hänelle koko LET-uran ylivoimaisesti paras.

Kauden ensimmäisessä kisassa Saudi-Arabiassa Osala oli pitkään 20:n ensimmäisen joukossa, lopputuloksissa kivikovassa seurassa mainiosti 27.

Kilpailut LET:lla ovat jääneet varsin vähiin, sillä Linda Osala suuntasi alkukesästä USA:han pelaamaan Epson Touria tavoitteenaan saavuttaa paikka LET:lle.

Pelioikeus haastajakiertueelle oli peruja jo ajalta ennen koronavirusta.

Oskar Osala oli Aland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailussa vaimonsa caddienä ja henkisenä tukena.
KUVA:LET

”USA:ssa huomasimme pian mieheni (Oskar Osala) kanssa, että alle vuoden ikäisen Mimosa-tyttären kanssa reissaaminen ja kilpaileminen oli liian raskas yhtälö. Epson Tourilla ei ole lapsille järjestetty hoitopaikkaa kuten LPGA:lla. Päätimme palata Eurooppaan”, Osala kertoi visiitistä, joka kilpailujen osalta jäi kahteen karsiutumiseen.

LET:lla pelit ovat sujuneet loppukesästä mainiosti. Neljässä viimeisessä kisassa kolme parasta sijoitusta ovat 28:s, 19:s ja kahdeksas.

”Ahvenanmaan kilpailu antoi itseluottamusta. Hyviä sijoituksia on ollut tarjolla aiemmissakin, mutta vasta Slottsbanalla onnistuin möys viimeisellä kierroksella.”

LET:n pistelistalla Osala on kuitenkin vasta 103:s vähien kisojen vuoksi.

Menestyminen Swiss Ladies Openissa on Osalalle oljenkorsi sille, että hän pääsisi mukaan seuraavan viikon Ranskan kisaan, mahdollisesti myös sitä seuraavaan Irlantiin.
”Ranskaan päästäkseni pitäisi sijoittua kymmenen joukkoon. Irlantiin olen kolmas varapelaaja”, tiedostaa Osala loppukauden pelimahdollisuutensa.

Kilpailuja on näiden jälkeenkin, mutta niihin pääseminen vaatisi sijoituksia kärkikymmenikköön.

Talveksi Espanjaan ja karsintoihin

”Sijoitusta kympin joukkoon lähden Sveitsistä hakemaan. Peli tuntuu paremmalta kuin koskaan aiemmin”, ensimmäisen kerran LET:lla 2006 Talissa 16-vuotiaana juniorina debytoinut Osala määritti ennen matkalle lähtöään.

Syksyn ja talven suunnitelmat ovat pääpiirteissään selvät.

”Kun kausi päättyy, suuntaamme Espanjan Aurinkorannikon asunnollemme. Kuntosali löytyy kotoa, kentälle on matkaa viisi minuuttia. Mimosa pääsee tarhaan, joten omaa aikaa treenaamiseenkin järjestyy.”

”Suhtaudun hyvin luottavaisesti oman pelini kehittymiseen. MIkäli päädyn LET:n karsintoihin, uskon pelini riittävän nykyisen kategorian parantamiseen. Kun vaan saan jalkaa oven väliin pääkiertueella pelaamiseen, parhaat saavutukset ovat edessä”, Osala uskoo.

Ennen kuluvaa kautta Linda Osala oli pelannut 28 LET:n kisaa parhaana sijoituksenaan 28:s. Saldo on 2022 toista maata, seitsemässä kisassa neljästi sijoille 8-28.

Sveitsin kisaa johtivat avauspäivän jälkeen Linn Grant ja Christine Wolff tuloksella -7. Karina Kukkonen (-5) oli kolmantena.

Ursula Wikström (-4) nousi toisen kierroksen alkuvaiheilla Kukkosen rinnalle tulokseen -5.

Noora Komulainen ja Linda Osala olivat torstain pelien jälkeen tuloksessa -1, Tiia Koivisto (par) ja Elina Nummenpää (+3) tähyävät myös kohden lauantain finaalikierrosta Golfpark Holzhäusernin kentällä.