Hyppää sisältöön

Linda Henrikssonilla paras startti suomalaisista LPGA Tourin karsinnoissa

Linda Henriksson pistää työhakemuksensa peliin LPGA Tourin toisessa karsintavaiheessa

Linda Henriksson (par), Matilda Castren (+3), Emily Penttilä (+2) ja Kira Riihijärvi(+1) ovat Floridassa pelattavasa LPGA Tourin toisessa karsintavaiheessa avauspäivän jälkeen takaa-ajajien asemassa.

Ensimmäinen kisapäivä:

Linda Henriksson teki ensimmäisen kierroksen aikana neljä birkkua, mutta yhden tuplan ja kahden bogin myötä hän sai tuloksekseen 72,(par), jolla on 185 pelaajan joukossa sijaluvulla 60:s

Kira Riihijärven (73,+1) tulos oli lyönnin heikompi, Emily Penttilä (74,+2) ja Matilda Castren (75,+3) lähtevät kolmelle viimeiselle kierrokselle hieman pidemmältä takamatkalta.

Karsintafinaaliin pääsee vähintään 30 ensimmäistä. Maanantain pelien jälkeen kärjessä on Saksan Olivia Cowan (64,-8), 30:n pelaajan tulos on kahdella eri kentällä pelattavassa kisassa 69,-3.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Ennakko:

Karsintaseula on tiukka, kun 185 pelaajatarta 32:sta eri maasta käynnistää urakkansa Plantation Golf & Country Clubin kahdella kentällä. Minimissään 30 ensimmäistä saa paikan reilun viikon päästä käytävään karsintafinaaliin, jonka parhaat saavat kortin LPGA Tourille kaudelle 2020.

Suomalaisista Matilda Castren selvitti itsensä toiseen vaiheeseen listasijoituksellaan Symetra Tourilla. Linda Henriksson, Emily Penttilä ja amatööri Kira Riihijärvi läpäisemällä ensimmäisen karsintavaiheen aiemmin syksyllä.

Kisa käynnistyy maanantaina Panther Coursella ja Bobcat Coursella, joita pelataan neljän päivän ajan vuorotellen. Kisassa ei ole cuttia kahden tai kolmen kierroksen jälkeen.

Lohdutuspalkintona niille, jotka eivät 23. lokakuuta käynnistyvään karsintafinaaliin yllä, on luvassa vajaan pelioikeuden kategorioita Symetra Tourillle, jolla Castren, Penttilä ja Henriksson päättyneellä kaudella pelasivat.

Matilda Castren on pelannut kaksi edellistä Symetra Tourin kilpailuaan erinomaisesti ja on suomalaisista etukäteen vahvin kortti

Matilda Castren on pelannut kaksi edellistä Symetra Tourin kilpailuaan erinomaisesti ja on suomalaisista etukäteen vahvin kortti

Teemu Tyry

Mukana on myös melkoinen määrä amatöörejä, joista yksi mielenkiintoisimmasta on hetken aikaa maailmanlistan ykkösenäkin ollut Ruotsin Linda Kinhult.

Finaaliin pääsee siis noin kuudesosa kilpailuun osallistujista, joiden joukossa on  nousevien tähtien lisäksi runsaasti tällä kaudella LPGA Touria kiertäneitä pelaajia. 

Suomalaiset lukeutuvat ennakkoon mahdollisiin yllättäjiin ilman menestyspaineita. Yhdenkin kotimaisen pelaajan pääsy finaaliin olisi mainio suoritus, kahden tai useamman läpipääsy jo varsin positiivinen yllätys.

LPGA Tourilla suomalaisista on pelannut vain Minea Blomqvist-Kakko, joka parhaalla kaudellaan 2008 saavutti lyhyessä ajassa kolme sijoitusta kärkikymmenikköön nousten maailmanlistalla sijaluvulle 61:s.

Karsinnan tulospalvelu

Etsi luettavaa