Hyppää sisältöön

Linda Henriksson ainoana ammattilaisena reikäpelin SM-kisojen mitaliotteluihin

Jesse Saareks ja Linda Henriksson jatkoivat välieriin reikäpelin SM-kisoissa.

Amatöörigolfarit ovat esittäneet vahvoja otteita Tammer-Golfissa käytävissä reikäpelin SM-kilpailuissa. Miehissä mitalipeleissä pelaa neljä amatööriä, kun Ilari Saulo, Markus Luoma, Jesse Waaralinna ja Jesse Saareks lähettivät torstain vastustajansa laulukuoroon.

Naisissa Linda Henriksson pitää ammattilaisten mainetta yllä Kiira RiihijärveäNicola Fallia ja Anna Backmania vastaan.

Yhdysvaltojen kakkoskiertueella, Symetra Tourilla pelaava Henriksson kohtasi torstaina kaksi kovatasoista vastusta, kun hän kohtasi aamulla Krista Junkkarin ja iltapäivällä Emilia Tukiaisen. Junkkaria vastaan ottelu venyi 18. reiällä asti, mutta Tukiaisen kanssa ottelu päättyi 15. reiällä tulokseen 5/3.

Henriksson sanoi, että hänen voitokkaan taktiikkansa taustalla oli uskallus pelata ilman pelkoa tappiosta.

”Krista ja Emilia ovat todella hyviä pelaajia, ja tiedostin, että voin myös hävitä heille. Sen takia en pelännyt epäonnistumistakaan niin paljon”, Henriksson kertoi reikäpelitaktiikastaan.

Hyvän henkisen kantin lisäksi Henrikssonin pelin kulmakivenä oli hyvin toiminut putteri.

”Minulla on ollut vähän vaikeuksia tuoda hyvää puttipeliä harjoituksista kisatilanteeseen, mutta tänään se toimi hyvin. Totta kai siinä on aina vähän sattumaakin mukana”, Henriksson jatkoi.

Perjantain semifinaalissa Henriksson kohtaa Anna Backmanin. Toisessa välierässä pelaavat Kiira Riihijärvi ja Nicola Fall.

Miehissä mitalipeleissä nähdään vahva edustus suomalaisen golfin tulevaisuuden huippupelaajia. Välieräparit ovat Ilari Saulo ja Markus Luoma sekä Jesse Waaralinna ja Jesse Saareks.

Vasta 16-vuotias Saareks tunnusti nauttivansa täysin siemauksin reikäpelikisojen omalaatuisesta luonteesta.

”Nyt ei yritetä voittaa kenttää, vaan tässä yritetään voittaa vaan se kaveri. Nautin tästä!” Saareks myönsi.

Saareks pelasi torstaina Alex Hietalaa ja Atte Länsiluotoa vastaan. Hietalan kanssa peli meni ylitöiksi, ja voitto varmistui vasta uusintareiän jälkeen. Länsiluodon kanssa homma oli enemmän Saareksen hallussa.

”Olin kuuden reiän jälkeen jo kolme johdolla, ja siitä sitten mentiin loppuu asti niin, että olin koko ajan kaksi tai kolme reikää johdolla”, Saareks kommentoi lukemiin 3/2 päättynyttä ottelua.

Perjantain välierät käynnistyvät aamulla kello 8.00, ja mitalipelit alkavat puolen päivän tienoilla. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa