Hyppää sisältöön

Liias pelasi loistavasti ja nousi cut-rajan paremmalle puolelle Penttilän seuraksi – tiistaina ratkeaa, kuinka moni seitsemästä suomalaisesta selviää päätöskierrokselle

Niina Liias pelasi tänään loistavasti neljä alle parin La Mangan South Coursella. ARKISTOKUVA: TRISTAN JONES / LET

Niina Liias ja Emily Penttilä ovat cut-rajan paremmalla puolella Ladies European Tourin karsintafinaalissa.

Ladies European Tourin karsintafinaalissa 60 parasta ja samassa tuloksessa olevat pelaajat jatkavat viidennelle kierrokselle. Kun viiden kierroksen mittaista kisaa on käyty kolme kierrosta, kaksi suomalaista seitsemästä on tuon rajan paremmalla puolella.

He ovat Niina Liias ja Emily Penttilä. Liias jakaa 45:tä ja Penttilä 55:tä sijaa La Mangassa, Espanjassa pelattavassa kilpailussa. La Mangassa on kaksi kenttää: North Course (par 71) ja South Course (73).

Liias oli tänään suomalaisista hyvässä vireessä. Hän pelasi upeasti 69 lyönnillä eli neljä alle parin South Coursen ja nousi upeasti tulosluettelossa.

Penttilä, joka on pelannut kaksi kertaa South Coursen ja kerran North Coursen, on kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa +2 (73-73-73).

Kisan kolmanneksi paras suomalainen on Sanna Nuutinen. Viime kaudella sekä LPGA Tourilla että Ladies European Tourilla pelannut Nuutinen on tuloksessa +5.

Uhka leijuu ilmassa, ettei vuosi sitten LET:n rankingissa neljänneksi sijoittunut Nuutinen saa kunnon kategoriaa kummallekaan kiertueelle.

Emily Penttilä on cut-rajan paremmalla puolella finaalikarsinnoissa.. KUVA: LET / TRISTAN JONES

Nuutinen on pelannut North Coursen kaksi kertaa tulokseen 70, mutta eilinen kierros South Coursella meni pahasti vihkoon, kun tulokseksi tuli 80 lyöntiä.

Nuutinen saa parantaa tulosta huomenna samalla kentällä lyöntikaupalla, mikäli mielii mukaan päätöskierrokselle. Cut-rajaan hänellä on kolme lyöntiä eroa.

Linda Osala on tuloksessa +6 ja Elina Nummenpää +8. Tia Teiniketo on puolestaan pelannut kolme ensimmäistä kierrosta tulokseen +9 ja Karina Kukkonen +10.

Kisaa johtaa nuori ranskalainen amatööri Nastasia Nadaud tuloksella -14.

Tulospalvelu

Juttua korjattu kauttaaltaan. Niina Liiaksen upea kierros oli jäänyt kokonaan huomaamatta. GoGolf pahoittelee.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

PGA TOUR

WM Phoenix Open

DP WORLD TOUR

Singapore Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Lalla Meryem Cup
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Dimension Data Pro-Am
Oliver Lindell

CHAMPIONS TOUR

Trophy Hassan II


AMATÖÖRI GOLF

Portuguese International Amateur Championship
Jesse Saareks ja Veikka Viskari

korn ferry tour

Astara Golf Championship

Etsi luettavaa