Hyppää sisältöön

Lihasmassa on tuonut lisää mittaa Brysonille, mutta muuten ”Tiedemiehen” peli tökkii

Bryson DeChambeau on ottanut vajaassa viidessä vuodessa reilusti kiloja. Ensimmäinen kuva on vuodelta 2015

Oliko Bryson DeChambeaun päätös hakea lihasmassaa väärä? Tähän on liian aikaista vastata, mutta ainakin toistaiseksi tulokset ovat olleet positiivisia lähinnä pidentyneissä lyönneissä.

Bryson DeChambeaun painonnostoprojekti on herättänyt keskustelua golfpiireissä. Golftiedemies on laskenut, että oman elopainon nostaminen auttaisi häntä menestymään paremmin kilpailuissa.

Massaa DeChambeau on hakenut punttisalilta. Kuten melko tuoreesta lomakuvasta voi päätellä, ylimääräistä ei löydy vyörältöä, vaan noussut massaa on kertynyt lisää lähinnä lihaksiin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Off season vibes until Abu Dhabi ? @bose #BoseFrames #TeamBose #Bose

Henkilön Bryson DeChambeau (@brysondechambeau) jakama julkaisu Joulu 16, 2019 kello 10.16 PST

Kolme kuukautta sitten DeChambeau ilmoitti Instagramissa lähestyvänsä 230 paunan eli 104 kilon tavoitepainoa. Lähtöpaino DeChambeualla oli 88 kiloa, mikä on sekin ihan mukava määrä, kun ottaa huomioon, että 26-vuotias on 185 cm pitkä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Prior weight was 195 at the beginning of last year and I’m aiming to get to 230. Currently sitting at 220 so getting close!

Henkilön Bryson DeChambeau (@brysondechambeau) jakama julkaisu Loka 23, 2019 kello 4.07 PDT

Massan hakemisella DeChambeau on pyrkinyt ennen kaikkea saamaan lisää pituutta lyönteihin ja tilastojen perusteella hän on siinä onnistunut.

Vaikka hän mahtui jo kaudella 2019 PGA Tourilla pitkälyöntisimmän viidenneksen joukkoon keskimäärin noin 302 jaardia (276 metriä) pitkillä avauksillaan, kaudella 2020 hän on pistänyt paremmaksi: DeChambeaun draivien keskimitta on ollut peräti kymmenen metriä enemmän kuin vuotta aiemmin ja hän on noussut draivitilastossa 13:nneksi  – kymmenen metriä lisää, ja hän lähestyy Cameron Champin ja Bubba Watsonin mittoja.

Ennen Abu Dhabin kisaa DeChambeau kehui, että pidentyneiden lyöntien myötä golf on täysin eri laji kuin aiemmin. Siinä missä hän aiemmin joutui lyömään tietyllä reiällä draiverin jälkeen rautanelosta tai -viitosta, pystyi hän nyt käyttämään rautakasia tai jopa -ysiä vastaavissa tuuliolosuhteissa.

Itse kisa Abu Dhabissa meni kuitenkin penkin alle, kun hän putosi viikonlopun kierroksilta. Tällä viikolla DeChambeaulla on enemmän pelissä, sillä hän puolustaa Dubaissa viimevuotista voittoa.

Lyöntipituus ei ole kotikiertueellakaan vielä korreloinut tuloksien kanssa ainakaan positiivisesti, sillä PGA Tourin rankingissa hän on 70 sijan huonommalla puolella – tosin kisoja on vasta kolme alla.

Etsi luettavaa