Hyppää sisältöön

Legendaarisesta isä-poika-kaksikosta draamaelokuva

Tommy's Honour kertoo isän ja pojan tarinan.

Golfin harrastajia ei hemmotella turhan usein draamaelokuvilla. Huhtikuussa Yhdysvalloissa on tulossa elokuvateattereihin ensi-iltaan kuitenkin yksi: Tommy’s Honour.

Tommy’s Honour on tositapahtumiin perustuva elokuva. Se kertoo isästä ja pojasta ja samalla golfin kahdesta todellisesta suurnimestä: Old Tom Morrisista ja Tom Morris juniorista.

Old Tom Morris (1821-1908) oli modernin golfin uranuurtajia, sillä hän oli ammattilaisgolfin pioneereja. St Andewsissä syntynyt ja kuollut legenda osallistui myös kaikkien aikojen ensimmäiseen The Open Championship -kisaan eli British Openiin, jossa sijoittui toiseksi. Kaikkiaan hän voitti major-kisan neljä kertaa.

Pelaamisen lisäksi hän toimi kentänhoitajana, mailanrakentaja ja kenttäarkkitehtinä suunnitellen esimerkiksi St Andrewsin New Coursen ja Prestwickin kentän.

Hänen poikansa voitti The Openin niin ikään neljä kertaa. Ensimmäisen voittonsa hän nappasi 17-vuotiaana, mutta hänen elämänsä jäi lyhyeksi.

Elokuvan on ohjannut Jason Connery. Elokuvaprojekti lähti käyntiin vuonna 2010, kun Jim Creutzer oli lukenut Tommy’s Honour -nimisen palkitun kirjan.  Kaksikon tarina sisältää ainekset kunnon draamaan, sillä se sisältää eri luokkien välistä vastakkainasettelua ja myös rakkaustarinan.

Jason Connery on innokkaana golfarina tunnetun skottinäyttelijä Sean Conneryn poika. Hänkin innostui tarinasta heti sen luettuaan, koska hän kertoo varttuneensa golfkentällä yhdessä isänsä kanssa.

Elokuvaa esitettiin jo viime kesänä festivaaleilla ja se sai hyvän vastaanoton. Virallisesti se tulee kuitenkin ensi iltaan huhtikuussa, viikko Masters Tournamentin jälkeen. Suomessa elokuvalla ei ainakaan vielä ole jakelijaa, joten sitä tuskin tullaan näkemään meillä elokuvateattereissa.

Etsi luettavaa