Hyppää sisältöön

Legendaarinen Erkko Trophy käynnistyi Talissa

Erkko Trophyssa pelaajat pyrkivät selvittämään muun muassa Talin 18:nnen mysteeriä

Finnish Amateur Championship, eli Erkko Trophy,  starttasi kauniissa auringonpaisteessa perjantaiaamuna. Upea kuntoinen Talin kenttä piti pintansa pelaajia vastaan, eikä todella alhaisia kierrostuloksia vielä nähty. Erityisesti nopeat ja kaltevat viheriöt aiheuttivat päänvaivaa monelle.

Ennakkosuosikit pitivät pintansa molemmissa sarjoissa, mutta yksi yllättäjä jakaa miesten ykkössijaa. Koski Golfin Elias Pasi pelasi aamun ensimmäisissä lähdöissä kärkituloksen -3/68 seitsemän birdien turvin.

”Löin hyvin ja puttasin erinomaisesti. Ei tarvinnut tänään pelastella itseään vaikeista paikoita”, tyytyväinen Pasi kertasi kierroksensa jälkeen.

Talin kenttä on miehelle tuttu, sillä hän treenaa siellä usein nyt Helsingissä asuessaan. Syyskuussa edessä ovat luokanopettajan opinnot Joensuussa, joten mieli golfin suhteen on oikein rento.

Viime vuoden Erkosta on myös hyviä muistoja – sijoitus 8. tuloksella +2, joita molempia on tavoitteena parantaa.

”Rennoin mielin jatkoon, vaikka huomenna ykköstiillä varmasti jännittää”, Pasi hymyili.

Muut miesten kärkitulokseen -3 yltäneet olivat Aleksi Myllymäki ja Magnus Lomholt Tanskasta. Alle ihannetuloksen (par) pelasi yhteensä 10 pelaajaa.

Naisissa on myös tasaista. Kärjessä on Aura Golfin Daniella Barrett tuloksella -2/69, ja lyönnin päässä Tawastin nuori lupaus Kerttu Hiltunen tuloksella -1/70.

Barrett oli tyytyväinen kierrokseensa, vaikka lopun pari virhettä hän pistikin väsymyksen piikkiin.

”Lyöminen oli hyvää, puttejakin sain sisään. Viheriöt ovat mahtavat, ja kenttä sopii peliini”, Barrett kertoi.

Kierroksen kohokohta oli eagle 8. väylällä, kun hän löi lähestymislyöntinsä suoraan reikään 89 metristä. Barrett naureskeli sen olevan jo lähes tapa – olihan se jo neljäs kerta tämän kauden kisoissa.

Kahdesti peräkkäin Erkossa hopealla olleen naisen tavoite loppukierroksille on selvä – kirkastaa mitalin väri kultaiseksi.

Lauantain lähdöt alkavat 7.30, viimeinen ryhmä 14.55. Sunnuntain viimeiselle kierrokselle jatkaa 36 parasta miestä ja 18 parasta naista.

Etsi luettavaa