Hyppää sisältöön

Lee Westwood voittoon jo neljännellä eri vuosikymmenellä!

Tommy Fleetwood oli ensimmäisiä onnittelijoita konkarille

Lee Westwood on ensimmäinen pelaaja 2020 luvulla, joka pääsee nostamana pokaalia jo neljännellä eri vuosikymmenellä. Uransa 90-luvulla aloittanut Westy pelasi vakuuttavan kierroksen kärkipaikalta pitäen muut takanaan läpi päivän.

Lee Westwood onnistui pitämään nuoremmat takanaan upeassa Abu Dhabin Rolex Seriesin kilpailussa. Westy kasasi lopulta hienon sarjan, 69-68-65-67 (-19), jolla voitto heltisi kahden lyönnin turvin. Toista sijaa jakoivat lopulta 63:n lyönnin tulokset sunnuntaina pelanneet Viktor Perez ja Tommy Fleetwood yhdessä Matt Fitzpatrickin kanssa. 

Varsinaista draamaan viimeiseen päivään ei juuri mahtunut. Westwood aloitti vahvasti tehden kolme birdietä ensimmäiseen viiteen reikään. Sen jälkeen hän teki loppuun birdiet vielä väylille 8, 12 ja 18. Ainoa bogi tuli 16:nnella. Läpi takaysin ero pysyi muutamassa lyönnissä. 

Voitosta 46-vuotias kuittaa reilun miljoonan dollarin palkintorahat ja suuret Race to Dubai -pisteet. Westy tulee johtamaan pistelistaa vielä pitkään, sillä yhtä suuria kisoja ei ole vähään aikaan luvassa. Voitolla hän hyppää myös mukana Ryder Cup -koneeseen nykyisessä rankingissa. 

Haastattelussa miehen silmästä alkoi valua kyynelvyöry. 

”Vaikea uskoa että olen näin vanha”, Westy vastasi haastattelijan kertoessa voitosta neljännellä vuosikymmenellä. 

”Olen todella ylpeä miten hallitsin itseni kentällä. Löin upeita lyöntejä loppusuoralla, ainoastaan 16:nnella tuli heikko lähestyminen. Nyt pääsen keskittymään majoreihin ja WGC-kisoihin, en tiedä kestäisinkö enää yhtään Ryder Cupia kun niitä on takana jo kymmenen. Oli ihan riittävän jännää apukapteenin roolissa Pariisissa”, Westy nauratti. 

”Toisaalta nyt kun sain ison voiton niin tietenkin se on asetettava tavoitteeksi”, onnellinen voittaja kertoi. 

Matt Fitzpatrickin sarja alkaa olla myös vakuuttava. Kakkossija oli 25-vuotiaalle jo kuudes reilun vuoden ajanjaksoon. Vuosi 2019 oli ensimmäinen kun nuorukainen ei voittanut kertaakaan. Tulevalla maailmanlistalla hän tulee kuitenkin nousemaan ensimmäistä kertaa jopa 20 parhaan joukkoon nykyiseltä sijalta 25. 

Myös Viktor Perezin kakkossija vankistaa ranskalaisen asemia. Ennen viikkoa sijalla 45 ollut ranskalainen hypännee noin kymmenen sijaa ylöspäin ja alkaa olla vahvasti matkalla nykyesityksillään Ryder Cupiin kuten myös Tommy Fleetwood, joka jakoi kakkossijan. 

Suomalaiset pitivät Arabiemiraateissa vapaaviikonlopun ja palaavat asiaan torstaina käynnistyvässä Dubai Desert Classicissa! 

Etsi luettavaa