Hyppää sisältöön

Laurin kone ei hyydy – aamun ensimmäisessä ryhmässä pelannut Ruuska kasvatti johtoaan Ruotsissa

Lauri Ruuska on yhteistuloksessa -11 kahden kierroksen jälkeen. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska johtaa Ruotsissa pelattava Challenge Tourin kilpailua kolmella lyönnillä, kun toinen kierros on vielä kesken.

Lauri Ruuska aloitti eilen Dormy Openin tuloksella 64 ja selviti tänään toisen kierroksen 69 lyönnillä. Ruuska johtaa kisaa tämän jutun julkaisuhetkellä kolmella lyönnillä, kun toinen kierros on vielä kesken.

Ruuska on tehnyt kahden päivän aikana peräti 11 birdieä ja yhden eaglen. Ainoa virhe on tänään yhdeksännellä reiällä syntynyt tupla, kun Tarinagolfin kasvatin avaus päätyi vesiesteeseen – peräti kaksi kertaa.

”Yhdeksäs reikä on kentän ehkä vaikein väylä, jossa löin avauksen vasemmalle veteen. Sen jälkeen vähän epäonninen droppi pieneen kuoppaan ja uudelleen veteen. Siitä kuitenkin sitten kahdella sisään”, Ruuska sanoi GoGolfille.

”Olen tyytyväinen tämän päivän kierrokseen varsinkin, kun muutaman lyönnin johdosta päivään lähdin. Tosi tasokasta ja tasaista tekemistä ja virheet pysyivät sen myötä vähissä. Muutama birdie itseasiassa jäi vielä kentälle roikkumaan vähän turhaan”, hän kertoi.

28-vuotiaan bighitterin loistavaa virettä voi pitää yllätyksenä, sillä uransa aikana 50 Challenge Tourin kilpailuun osallistunut Ruuska on läpäissyt cutin 15 kertaa ja vain kerran hän on onnistunut sijoittamaan kymmenen parhaan joukkoon.

Tänä vuonna 11 kisassa Ruuska on läpäissyt cutin vain kahdesti ja on kiertueen rankingissa sijalla 194.

Toisaalta suomalainen väläytteli viime viikolla kahdella ensimmäisellä kierroksella taitojaan, kun hän osallistui DP World Tourin Pohjois-Irlannin kisaan. Kolmantena päivänä Ruuska kuitenkin suli ja putosi 50:nneksi, eikä päässyt enää mukaan viimeiselle kierrokselle, kun kilpailussa poikkeuksellisesti vielä karsittiin pelaajia.

Ruuska itse näkee, että kova työ alkukauden aikana palkitsee nyt. Mitään hokkuspokkustemppua hän ei ole viime viikkoina tehnyt.

”Samojen asioiden ympärillä pyöritty kokoajan. Ollut vaikeaa välillä henkisesti luottaa työhön kun tulosta ei ole tullut mutta määränpää on ollut selkeä ja olen tiennyt kokoajan paremman tulevan.

Osa-alueista lähestymiset ovat erityisesti olleet iskussa.

”Rautapeli on tässä viime viikkoina ollut todella hyvää kuten myös tässä kisassa. Viime viikolla vielä Pohjois-Irlannissa TaylorMaden kanssa fiksattiin avausmailoja kuntoon, ja ne myös alkaa nyt toimia paremmin. Putti on myös ollut hyvällä tasolla”, Ruuska näkee.

Voitto muuttaisi paljon

Huippusijoitus tällä viikolla tekisi todella hyvää Ruuskan tulevaisuuden suunnitelmille. Voitto nostaisi hänet 40 parhaan joukkoon kiertueen rankingissa, ja se varmistaisi hyvän kategorian haastajakiertueelle ensi kaudeksi, vaikka kautta on vielä kahdeksan kilpailua jäljellä.

Kiertueen 20 parasta nousee kauden päätteeksi DP World Tourilla, joten voitto avaisi Ruuskalle oven myös suoraan nousuun pääkiertueelle, mikäli vire jatkuisi syyskaudella hyvänä.

Vielä on kuitenkin aikaista spekuloida tällä, sillä kilpailu ei ole vielä edes kaikkien pelaajien osalta puolivälissä.

Ruuskalla on kuitenin tässä vaiheessa perjantaita selvä johto, joskin takaa voi tulla vielä huippukierroksella pelaajia suomalaisen rinnalle ja kelpo onnistumisellakin ihan kantaan.

Suomalaisista cut-rajan paremmalla puolella ovat myös Oliver Lindell ja Roope Kakko, jotka ovat tuloksessa -2. Lindell on ehtinyt jo pelata kierroksensa loppuun, mutta Kakko on vasta ensimmäisillä rei’illä.

Myös Alex Hietala jatkaa taistelua cutin klaaraamiseksi. Hän on tuloksellaan -1 tässä vaiheessa lyönnin cut-rajan väärällä puolella.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa