Lauri Ruuska komeasti kolmas – kaksi heikkoa reikää veivät mahdollisuuden voittoon

Lauri Ruuska on sijoittunut upeasti kolmanneksi Ruotsissa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa. KUVA: GETTY IMAGES

Kärkipaikalta Dormy Openin päätöspäivään lähtenyt Lauri Ruuska otti uransa parhaan sijoituksen Challenge Tourilla.

Lauri Ruuska on sijoittunut kolmanneksi Tukholmassa pelatussa Challenge Tourin Dormy Openissa.

Tarinagolfia edustava Ruuska päätyi neljän kierroksen mittaisessa kisassa tulokseen -13 (64-69-71-71) häviten kaksi lyöntiä kilpailun voittaneelle Espanjan Emilio Cuartero Blancolle. Myös Sveitsin Jeremy Freiburghaus ohitti Ruuskan päätöskierroksella (-12).

Jaettu kolmas sija on Ruuskalle hänen uransa paras sijoitus tällä tasolla ja kautta aikain toinen sijoitus kymmenen parhaan joukkoon. Viime syksynä Sveitsissä Ruuska sijoittui kahdeksanneksi.

Ruuska johti kilpailu ensimmäisen, toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen. Päätöspäivään Ruuska lähti yhden lyönnin johdosta, jonka hän kuitenkin menetti nopeasti jo kierroksen alussa.

Kun Ruuska teki triplabogin kolmannelle reiälle, hänen pelinsä näytti pelatulta, mutta 28-vuotias nousi kuitenkin kolmen birdien ansiosta vielä jakamaan johtopaikkaa, kun hän oli pelannut kierrostaan kahdeksan reikää.

Valitettavasti Ruuskalle sattui toinenkin työtapaturma etuysillä, kun hän teki tuplan yhdeksännelle reiälle. Kyseessä on kilpailun tilastojen perusteella kentän toiseksi vaikein reikä. Ainoastaan kolmas reikä, jolle Ruuska teki tänään triplan, oli kisassa yhdeksättä reikää vaikeampi.

Kilpailun jälkeen Ruuska ei meinannut pysyä edes laskuissa, kuinka monta palloa hän löi reiällä veteen.

”Aika paljon jäi palloja veteen. Muuten tein hyvää tulosta”, Ruuska sanoi.

Tuplan jälkeen Ruuska joutui jälleen takaa-ajaksi. Vaikka hän pelasi takaysin kolme alle parin, se ei riittänyt kuin kolmanteen sijaan. Kilpailun suomalainen päätti birdieen päätösreiällä, mikä nosti häntä kaksi pykälää sijoituksissa.

Kolmannen sijan ansiosta Ruuska nousi Challenge Tourin kokonaispisteissä 107 sijaa 87:nneksi. Viime vuonna hän oli rankingissa 95:s.

”Viikko oli kokonaisuutena hyvä. Pitkään ollut hyvää peliä ilmassa ja viime viikolla oli tosi lähellä Pohjois-Irlannissa”, Ruuska sanoi GoGolfille.

”Täällä ensimmäinen päivä meni kuin sadusta. Muina päivinä etuysi meinasi olla ongelmallinen. Ysiväylään en löytänyt yhtään fiksua peliä”, hän sanoi.

Muista suomalaisista Oliver Lindell (-7), joka lopetti bogittoman kierroksensa neljään perättäiseen birdieen, sijoittuen 27:nneksi.

Roope Kakko (-5) oli 34:s ja Alex Hietala (-3) 41:s.