Hyppää sisältöön

Lauri Ruuskalla ja Ursula Wikströmillä kaksi lyöntiä liikaa Pohjois-Irlannissa

Lauri Ruuska oli edelliskaudella Tanskassa pääkiertueen debyytissään 25. Pohjois-Irlannissa paikka sunnuntain kierrokselta lipesi lauantain vaisuun esitykseen. KUVA: GETTY IMAGES

Kahden kierroksen jälkeen hyvissä asemissa olleet Ruuska ja Wikström pelasivat lauantaina molemmat viisi yli parin ja karsiutuivat finaalikierrokselta.

ISPS HANDA World Invitational pelataan Pohjois-Irlannissa erikseen miesten ja naisten kisana samoilla kentillä.

Lauantaina molemmissa sarjoissa oli jatkossa reilut 60 pelaajaa. Lauri Ruuska lähti elämänsä toisen DP World Tourin kisan kolmanteen päivään sijalta 14:s.

Ursula Wikströmin sijaluku oli myös mainio, 16:s.

Kolmas kierros, jonka jälkeen kisaa jatkaa molemmissa sarjoissa 35 pelaajaa oli suomalaisille tervanjuontia.

Kärki karkasi, cut-raja tuli väärästä suunnasta vastaan tulosten noustessa siitä, mitä Ruuska ja Wikström olivat Galgorm Castle -kentällä ensimmäisellä yrittämällään saaneet aikaiseksi.

Ruuskan tuloksen ja paikan sunnuntaille (75,+5) söi yksi triplabogi, Wikström ylitti naisten ihannetuloksen yhtä monella lyönnillä (78,+3).

Ruuskan sijoitukseksi muodostui yhteistuloksella (69-68-75,+2) 50:s.

Ursula Wikström ( 70-71-78,+1) oli 48:s. Hän kuittaa Ruuskan tavoin muutaman tuhannen euron edestä palkintorahaa.

Miesten kisaa johtaa kolmen lyönnin marginaalilla Skotlannin Ewen Ferguson (-11).

Vierumäki Finnish Challengen edelliskaudella voittanut Tanskan Marcus Helligkilde (-7) nousi kolmanneksi ja voittotaistoon lauantain tuloksellaan 64,-6.

Maja Stark ja Linn Grant tähyävät LPGA:lle

Naisten LET:n ja LPGA:n yhteiskisassa on huomattavasti tasaisempaa. LPGA:lla pelaava Amanda Doherty (-12) johtaa. Hänestä 1-4 lyönnin päässä on kahdeksan lähintä haastajaa, näiden joukossa Ruotsin nuoret komeetat Maja Stark (-10) ja Linn Grant (-9), sekä Tanskan Solheim Cupissakin jo pelannut Emily Kristine Pedersen (-10)

Voitto LPGA:n kisassa olisi merkitykseltään mullistava kaikille edellämainituille skandinaaveille.

Se avaisi portit heidän tavoittelemalleen kiertueelle välittömästi. Grantilla on LPGA:lle Sanna Nuutisen tavoin karsinnoista ansaittu rajoitettu pelioikeus.
Hän ei ole sitä kuitenkaan käyttänyt, vaan on tehnyt hurjaa tulosta LET:lla.

Myös Pedersen on hakenut LPGA:lta pitkään paikkaa auringossa. Sijoituksia kymmenen joukkoon kuitenkin tullut uralla vain yksi.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät ISPS Handa World Championshipin suorana lähetyksenä sunnuntaina klo 13.30-19.00

Tulospalvelu naiset

Tulospalvelu miehet

 

Etsi luettavaa