Hyppää sisältöön

Lauri Ruuskalla hurja nousu Ranskassa: ”Samanlainen kierros on tilauksessa sunnuntaille”

Lauri Ruuskalla on sunnuntaina paljon voitettavaa, vaikka lauantaina käynnistynyt kiri ei riittäisikään voittoon. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuskan (71-69-66,-10) tuloskunto Hopps Open de Provence -kilpailussa osoittaa oikeaan suuntaan. Oliver Lindellin (-6) kanssa kiertänyt Ruuska on tilanteessa, josta voi nousta syvälle kärkikymmenikköön, jopa voittotaistoon.

Lauri Ruuska sävähdytti suomalaisten lisäksi laajemminkin golfia seuraavia tuloksellaan (59,-12) sekä ylivoimaisella voitollaan Vierumäki Finnish Challengessa elokuun puolivälissä.

Huippukisan molemmin puolin on runsaasti positiivisia tapahtumia. Ranskan kisa on yhdeksäs viimeisten 11:n aikana, jolloin hän on selvittänyt cutin ja pelannut viikonloppuna.

Lauantaina Ruuska aloitti bogeylla, joka jäi päivän ainoaksi. Ulosmenoon hän rakensi tämän jälkeen kolme birdieä, sisääntuloon peräti neljä.

”Oli hyvä päivä. Kahdella edelliselläkin kierroksella lyöminen on antanut mahdollisuudet parempiin tuloksiin. Putteri ei vaan ole ollut samassa iskussa. Tänään se toimi”, Ruuska ynnäili tekemisiään.

Kierrostulos (-6) oli oman pelin päätyttyä päivän toiseksi paras, sijoitus tuloslistalla on jaettu yhdeksäs, kun hänen edellään tuloslistalla olevilla on 2-6 reikää pelaamatta.

Kisaa johtava Francesco Laporta (-16/15) lienee sunnuntain kierrokselle lähdettäessä suurin suosikki voittajaksi.

Tuloslistan kolme seuraavaa pelaajaa olivat 2-3 lyöntiä italialaista jäljessä.

Ballesteroksen kenttä vaatii kikkailua

”Tämä kenttä antaa hyvän mahdollisuuden tuloksentekoon jos lyönti on tikissä. Tarkkuutta ja pelisilmää tarvitaan, sillä suunnittelun tehnyt Seve Ballesteros on tapansa mukaan sijoittanut etenkin puita mielenkiintoisiin paikkoihin”

Lauri Ruuska on syystäkin tyytyväinen 11:n edellisen kisan saldoonsa.

”Se kertoo mielestäni perustekemisen tason noususta. Mutta kyllä minua harmittaa se, että tuohon jaksoon mahtuu voiton lisäksi vain yksi top 10-sijoitus (8.)sekä 12:s sija.!

”Sijaluvut niistä ylöspäin ovat tässä tilanteessa menetettyjä mahdollisuuksia. Et juuri nouse listalla, vaikket välttämättä putoakaan”, Challenge Tourin pistelistalla sijalla 30:s oleva Ruuska analysoi.

DP World Tourille vahvan kortin saa Ranskan kilpailun jälkeen vielä ohjelmassa olevien Kiinan kisan sekä Challenge Tourin Grand Finalin jälkeen 20 ensimmäistä.

”Sitä tässä nyt tietysti ensimmäiseksi olen jahtaamassa”, paikkansa 45:n joukkoon ja DP World Tourin karsintafinaaliin varmistanut Ruuska täsmentää.

Oliver Lindellin (-6) sijaluku ennen viimeistä päivää on hieman päälle 30:n. Kiinan kilpailuun nouseminen edellyttäisi porvoolaiselta kärkiviisikkoon nousua, jonka saavuttaminen on käytännössä lähes mahdotonta.

St. Andrewsissa välipäivä – finaali maanantaina

Alfred Dunhill Links Championshipissa Skotlannissa pidettiin heikon sään johdosta täydellinen välipäivä.

Kolmas kierros pelataan sunnuntaina. Kilpailua on pelattu vuodesta 2001, eikä sitä ole koskaan jouduttu lyhentämään 54-reiän mittaiseksi.

Kaudella 2001 Paul Lawrie sinetöi voittonsa maanantaina. Sama tilanne on edessä meneillään olevassa kisassa. Kisa pelataan loppuun maanantaina.

.

Tulospalvelu, Skotlanti

Tulospalvelu, Challenge Tour

Etsi luettavaa