Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska varmisti paikkansa karsintafinaaliin: ”Pitää vain jatkaa samaa tekemistä”

Lauri Ruuskalla (vas. oli Luminen karsintafinaalissa edelllissyksynä  caddienään Mikko Kauniskangas.

Lauri Ruuskalla on kova sarja European Tourin karsinnoista. Hän voitti ensimmäisen vaiheen karsinnan ja tullee olemaan toisen vaiheen kärkikolmikossa. Finaaliin siirtymää ei tule kuin parikymmentä kilometriä.

Lauri Ruuska on voittanut urallaan golfkilpailuja suurilla marginaaleilla. Toisaalta ajoittain hän on vajonnut pelinsä kanssa syvempiin tunneleihin, mutta nyt kulkee jälleen. Siilinjärven pommittaja painoi uskomattoman viimeisen kierroksen myötä itsensä kirkkaasti finaaliin Bonmontin kentältä. 

Viimeisellä kierroksella tuloksen -5 tykittänyt Ruuska on tuloksella -7 parhaana klubitalolla kun vain kärkiryhmä on tulematta maaliin. Tämä tarkoittaa myös taloudellista hyötyä, sillä noin viisi parasta pelaajaa saavat palkintorahaa toisesta vaiheesta. 

Bonmontissa jouduttiin pelaamaan paljon odotuspeliä, sillä tuuli sotki pahasti aikatauluja. 

”Oli aika rankka viikko. Joka päivä piti olla 8.30 valmiina pelaamaan, mutta tuulet veivät startteja usein iltapäiville. Aika kuluttavaa se oli klubilla odotella koska pääsee taas kentälle”, Ruuska kertoo puhelimitse. 

Lauri Ruuska tunnetaan todella pitkistä lyönneistään. Joidenkin huhujen mukaan jopa Pulkkanen on paperia kun Late laittaa draiverinsa laulamaan. Ehkä ensi vuonna sekin selviää tilastoista, mutta mikä on pelin nykytila? 

”Kyllä se vieläkin lentää, mutta ennenkaikkea pallo lähtee paljon suorempaan. Pelasin kokonaisvaltaisesti todella hyvin ja oli ilo pelata tuulessa kun onnistuin myös raudoilla paremmin kuin aiemmin tällä kaudella. Olen pelannut hyvän kauden ja peli on ollut koko ajan hyvässä kunnossa, mutta nyt myös raudat ovat alkaneet antaa laadukkaita birdie-paikkoja”, Ruuska iloitsee. 

Selkeästi Ruuska ei halua nostaa omaa draivaamistaan juuri otsikoihin, sillä pelkät pitkät lyönnit eivät tuo onnea. 

”Luminessa olen treenannut ja pelannut paljon. Viimeksi kävin viime viikolla pelaamassa ennen tätä kilpailua. Myös leirit ja Nordic Leaguen kilpailut ovat tehneet kentistä todella tuttuja minulle. Kyllä niiden pitäisi sopia aika kivasti”, viime talvena kahdessa NL -kisassa sijoille 8 ja 9 sijoittunut Ruuska jatkaa. 

Lauri Ruuskalla on koko kauden ajalta jo kahdeksan top-10 sijoitusta Nordic Leaguesta, jonka lisäksi voitto ensimmäistä vaiheesta ja nyt todennäköisesti toinen tai kolmas sija toisesta vaiheesta. Se kertoo omaa kieltään siitä, ettei Ruuska ole ollut minkäänlainen one hit wonder varsinkaan vuonna 2019. 

”Samaa vahvaa peliä vaan finaalissa, niin kyllä ottaisin vastaan ja uskoisin sen riittävän. Toki ensin lähdetään tekemään cuttia ja sen jälkeen kohti European Touria. Samaa golfia ne pelaa, vaikka siellä on varmasti nimekkäämpiä pelaajia vastassa”, tyynesti asioihin suhtautuva Ruuska päättää! 

Caddiena Laurilla toimii nuoruusvuosien pelikaveri Tarina Golfista, Mikko Kauniskangas joka edelleen kilpailee itsekin aktiivisesti Suomessa. 

Finaalissa nähdään täten neljä suomalaista. Perjantaina käynnistyvässä kuuden kierroksen karsintafinaalissa paikkaa aurinkoon tavoittelee Janne Kaske, Sami Välimäki, Juuso Kahlos ja Lauri Ruuska. Kilpailussa on mukana 156 pelaajaa, joista 25 parasta saavat ”täyden” pelioikeuden European Tourille. Kaikki 70 (+jaetut) jatkoonpäässyttä saavat vähintään vahvan kortin Challenge Tourille. 

Etsi luettavaa