Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska taisteli voitosta Nordic Leaguessa – jäi lyönnin päähän uusinnasta

Lauri Ruuska on aloittanut kauden Nordic Leaguessa vahvasti.

Lauri Ruuska on sijoittunut toiseksi PGA Catalunyassa pelatussa Nordic Leaguen talvisarjan osakilpailussa.

Lauri Ruuska on aloittanut kuluvan kauden Nordic Leaguella vahvasti. Hänellä on jo yksi kolmas sija satelliittikiertueen osakilpailuissa. Kiertueen rankingin viisi parasta pelaaja nousee ensi kaudeksi Challenge Tourille.

Tänään hän sijoittui PGA Catalunya Resort Championshipissä hienosti jaetulle toiselle sijalle tuloksella -9 (69-65-71). Eroa kärkeen jäi vain yksi lyönti. Kisan voitti Tanskan Jeppe Huldahl, joka oli paras myös viime viikolla samassa paikassa pelatussa osakilpailussa.

Huldahl sinetöi voittonsa pelaamalla seitsemän viimeistä reikää peräti viisi alle parin.

Kisa pelattiin Barcelonan pohjoispuolella sijaitsevan golfkohteen kahdella kentillä. Espanjan parhaiden kenttien joukkoon lukeutuva Stadium Course (par 72) pelattiin kahteen otteeseen ja Tour Course (par 70) kertaalleen. Päätöspäivänä kaikki pelaajat kiersivät Stadium Coursen. 

Ruuska pelasi etuysin pariin tehtyään kolme birdieä sekä yhden bogeyn ja tuplan. Takaysillä hän iski birdiet rei’ille kaksitoista ja kolmetoista, mutta neljännelletoista syntyi harmillinen bogey. Näin päätöspäivän kokonaistulos Ruuskan osalta oli -1.

Toiseksi paras suomalainen kisassa oli Aleksi Myllymäki, joka sijoittui jaetulle 16. sijalle. Myllymäki aloitti päätöskierroksen kymppireiältä pelaten sen peräti viisi alle parin. Viimeiset yhdeksän reikää Nokia River Golfia edustava ammattilainen pelasi kuitenkin kaksi yli. Myllymäen yhteistulos oli -3 (72-70-69).

Kolmas suomalainen, joka läpäisi kisassa cutin, oli Juuso Kahlos. Pickala Golfia edustava Kahlos alitti parin lyönnillä sijoittuen jaetulle 24. sijalle.

Kisassa mukana ollut moninkertainen European Tour -voittaja Matteo Manassero jäi cut-rajasta kahden lyönnin päähän.

Ennen kisaa Lauri Ruuska oli kiertueen rankingissa seitsemäntenä. Hän noussee toisen sijan siivittämänä lähelle kolmen parhaan joukkoa.

Ranking-kärkeen nousee Jeppe Huldahl.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa