Hyppää sisältöön

Laura Daviesin pelit ovat poskellaan, Liverpoolin menestys tuo hymyn huulille: ”Punainen paita ratkaisi suosikkijoukkueen valinnan”

Laura Davies voitti ensimmäisen neljästä majoristaan jo vuonna 1987 US Openissa

56-vuotias naisgolfin legenda ei haikaile eläköitymistä ja uskoo edelleen menestykseensä. Davies osallistuu torstaina käynnistyvään LET-kisaan Australiassa.Mukana on myös kuusi suomalaispelaajaa.

LET:n kausi käynnistyy torstaina Australian Ladies Classicilla Bonvillessa. Laura Daviesin nimi tulee osallistujalistalla vastaan ensimmäisenä, hänellä on Life Member-kategoria hulppean  uransa ansiosta. Davies on voittanut kiertueella 45 kilpailua, LPGA Tourilla  20 kisaa, ykköstiloja on koko uralla 87 ympäri maailman.

Menestys on iän myötä vaihtunut taisteluun jatkoonpääsyistä. Edellisestä LPGA Tourin voitost on  lähes 18 vuotta, LET:lla viimeiset voitot kirjattiin kaudella 2010.

Davies ei kuitenkaan anna periksi, alkaneen kauden kisaohjelmassakin on  pitkälti yli 20 kisaa ympäri maailman. 

”Rakastan golfia ja kilpailemista. Pelaan niin kauan, kuin uskon menestyväni”, Davies toisti mantransa kauden avauskisassaan LPGA Tourilla pelattuaan avauskierroken tulokseen 67. 

”Puttipeli lukeutui urani parhaisiin”, Davies iloitsi. Toinen kierros palautti hänet arkeen, kymmenen lyöntiä heikompi tulos pudotti englantilaisen jatkosta.

Liverpoolin punainen paita ja Sami Hyypiän kohtaaminen sulattivat sydämen

Laura Davies on toiminut myös TV-kommentaattorina miesten majoreissa. Menestyksen hiivuttua Davies on myös lunastanut paikkansa Euroopan Solheim Cup-joukkueen varakapteenina.  Kippari Catriona Matthew nimesi Daviesin tiimiinsä vuoden 2021 pian edellisen, voittoon päättyneen ottelun jälkeen 2019.

Davies vieraili Suomessa 2000-luvun toisella puoliskolla pelaamassa Finnair Mastersia. Neljä majoria voittanut Davies jätti harjoituskierroksen väliin, caddie käveli kentän läpi, eikä harjoittelu ennen kierrosta myöskään kuulunut tähden rutiineihin. 

Sami Hyypiän kohtaaminen oli Laura Daviesin Suomeen suuntautuneen kisamatkan ehdoton huippuhetki

Sami Hyypiän kohtaaminen oli Laura Daviesin Suomeen suuntautuneen kisamatkan ehdoton huippuhetki

GETTY IMAGES

Voittoa ei Talista tullut, mutta Daviesille järjestettiin fanitapaaminen Hotelli Kalastajatorpalla. Jalkapallomaajoukkue oli valmistautumassa otteluunsa, Liverpoolin toppari Sami Hyypiä oli lupautunut kohtaamaan Daviesin, joka juniorivuosistaan asti on ollut Liverpoolin suuri fani.

”Suosikkijoukkueeni valikoitui puhtaasti Liverpoolin punaisen pelipaidan johdosta. Se teki minuun suuren vaikutuksen. Mitään muuta järkisyytä en siihen muista. Joukkueen hyvällä menestyksellä  saattoi olla oma merkityksensä. Seuraan joukkueen pelejä todella tiiviisti ja käyn aina kun mahdollista seuraamassa myös pelejä”, Davies kertoi allekirjoittaneelle odotellessaan Kalastajatorpan aulassa  Hyypiää. 

Maantieteellisesti Lontoon lähistöllä asuvan Daviesin suosikkijoukkueen kannustaminen on haastavaa.

Kun Hyypiä saapui paikalle, Daviesin olemus oli kuin pienen lapsen, joka kohtaa ensimmäisen kerran joulupukin. 

”Tämä on suuri kunnia, aivan upea kokemus jota en ikinä unohda”, Laura Davies vuodatti tuntemustaan sankarilleen.  

Kun Sami Hyypiällä lahjoitti Daviesille vielä nimikirjoituksella varustetun punaisen pelipaitansa, suli Davies täysin ja liikuttui lähes kyyneliin.

Liverpool jyrää kuluvalla kaudella kohden ylivoimaista mestaruutta ja piste-ennätystä Englaninin liigassa. Keskiikkona, Australian aikaa aamulla, joukkue kohtaa Atletico Madridin Champions Leaguen  neljännesvälierässä. Helppo veikkaus on, että Laura Davies katselee pelin suorana lähetyksenä ja jättää harjoituskierroksen LET:n kauden avauskisassa iltapäivään, mikäli sellaisen pelaa.

Ursula Wikström ja Noora Komulainen  ovat valmistautuneet huolella LET:n avauskisaan. Australian Openin karsinnat edellisviikolla eivät tuoneet paikkaa LPGA Tourin kisaan.

Ursula Wikström ja Noora Komulainen ovat valmistautuneet huolella LET:n avauskisaan. Australian Openin karsinnat edellisviikolla eivät tuoneet paikkaa LPGA Tourin kisaan.

Teemu Tyry

Suomalaisista kilpailuun osallistuvat Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Elina Nummenpää sekä Karina Kukkonen.

Australian Ladies Classic

Etsi luettavaa