Hyppää sisältöön

Larrazabal taisteli uskomattomaan voittoon, tyylikäs ruotsalainen pelasi itsensä takaisin Tourille

Joel Sjöholm pelaa ilman vahvaa kategoriaa European Tourilla

Pablo Larrazabal korjasi potin Leopard Creekin kilpailussa dramaattisten vaiheiden jälkeen. Espanjalainen oli jo menettänyt otteensa kisan voitosta surkealla etuysillään, mutta huima loppukiri varmisti miehen viidennen European Tourin voiton.

European Tourin taiteilijoihin lukeutuva Pablo Larrazabal oli todella suurissa vaikeuksissa päätöskierroksella Leopard Creekilla. Espanjalainen pelasi ensimmäisen ysin peräti kuusi yli parin menettäen kolmen lyömmin johtoasemansa. 

Samaan aikaan edellä ruotsalainen Joel Sjöholm takoi itseään mukaan voittotaistoon, vaikka päivän alkaessa hän oli vielä seitsemän lyöntiä Larrazabalia perässä. 34-vuotias pussihousuja käyttävä Sjöholm ei saanut kuitenkaan tehtyä viimeisellä reiällä birdietä ja hän jäi odottamaan Larrazabalin loppuhuipunnusta parhaassa tuloksessa klubitalolla. 

Ennen viimeistä reikää tilanne oli tasan Larrazabalin, Sjöholmin ja hollantilaisen Wil Besselingin kesken. Larrazabal teki birdien viimeiselle ja väisti uusinnan. Besseling uitti mahdollisuutensa bogiin jääden lopulta jakamaan kolmatta sijaa. 

Voitto oli äärimmäisen dramaattinen, sillä hänellä oli todella kivulias rakko jalassa, joka teki kävelemisestä lähes mahdotonta. 

”Mietin takaysillä, että jos Tiger pystyy voittamaan US Openin rikkinäisellä polvella, minä voin voittaa kisan rakko jalassa”, Larrazabal kertoo tunteikkaassa haastattelussa. 

Larrazabalin voitto oli ensimmäinen sitten vuoden 2015 voiton BMW International kisasta.

Kakkossijan myötä Joel Sjöholm tulee tekemään niin suuren määrän pisteitä, että edes kohtalaisella menestyksellä kiertueen pelioikeus on taattu tulevan vuoden päätteeksi. Se on kova saavutus, sillä vielä pari vuotta sitten Sjöholm mietti vakavasti uransa lopettamista talousvaikeuksien takia. 

Etsi luettavaa