Hyppää sisältöön

Lähde kiertämään Tahkoa

Golfsesonki Tahkolla on kuumimmillaan juhannuksesta koulujen alkuun. Sesonkiaikana pelaamaan haluavan neljän hengen ryhmän kannattaa varmuuden vuoksi varata tiiausaika hyvissä ajoin.

Kesälomalla monen golfarin tie vie Tahkolle, jossa riittää tekemistä koko perheelle.

TAHKO ON suosittu lomakohde sekä talvella että kesällä. Monipuoliset palvelu- ja harrastusmahdollisuudet sekä upea järviluonto saavat monet palamaan Pohjois-Savoon yhä uudelleen.

Vapaa-aikaa voi viettää patikoimalla, ratsastamalla ja kalastamalla tai lähtemällä melontaretkelle, veneilemään tai suppailemaan. Aktiivikuntoilijat voivat hikoilla laskettelurinteen huipulle nousevilla, Suomen pisimmillä kuntoportailla, maastopyöräilemällä tai osallistumalla ohjatuille ryhmäliikuntatunneille. Pallopeleistä pitäville ja keilailua harrastaville löytyy myös hyvät puitteet.  

Viime vuonna Tahkolle avattiin suosittu SuperCorner-sisäpuisto, mikä on lisännyt entisestään lomakohteen vetovoimaa lapsiperheiden keskuudessa.

Viime vuonna avatussa SuperCornerissa löytyy tekemistä perheen nuorisolle.

Viime vuonna avatussa SuperCornerissa löytyy tekemistä perheen nuorisolle.

Tahko

GOLFAREITA TAHKO hellii kahdella upealla, hyväkuntoisella ja erilaisella kentällä.

Tahkon keskustassa sijaitseva Old Course kuuluu kiistämättä maan kauneimpien kenttien joukkoon. Varsinkin takaysin Syvärinjärven rannalla sijaitsevat väylät ovat ilo silmälle. Vaihtelevuutta kierrokselle tuo se, että runsaasti korkeuseroja sisältävän takaysin vastapainona etuysi on puistomaisen tasainen.

Kentän yleisilme on selkeä, ja se on pelattavuudeltaan kaikin puolin mukava. Vieraspelaaja viihtyy ja voi onnistua tekemään tulosta jo ensimmäisellä kierroksellaan.

Old Course on valmistunut vuonna 2000 ja New Course kahdeksan vuotta myöhemmin. Tarve lisäreikien rakentamiseen syntyi, kun sesonkiaikana tiiausajat olivat kortilla.

New Course sijaitsee upealla Golden Resortin -alueella, viiden kilometrin päässä Tahkon keskuksesta ja rinteistä. Mikäli Tahkolla pelataan tärkeitä kisoja, on areenana New Course, koska se on Old Coursea kenttää pidempi ja haasteellisempi.

Väylät kaartelevat alueelle rakennettujen vesistöjen ja vaihtelevan metsistön reunoilla. Uuden kentän korkeuserot, vesistöt ja kapeammat väylät lisäävät peliin mielenkiintoa, joskin ne myös vaativat pelaajilta hieman enemmän tarkkuutta kuin mihin Old Coursella totuttu.

Tahkolla riittää tekemistä moneen lähtöön.

Tahkolla riittää tekemistä moneen lähtöön.

Tahko

KESKEISEN SIJAINNIN ja erinomaisten liikenneyhteyksien ansiosta Tahkolle on helppo tulla eri puolilta Suomea niin omalla autolla, junalla, lentäen kuin bussillakin.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy huviloista hotellihuoneisiin ja huoneistoista perinteisiin mökkeihin. Vuodepaikkoja Tahkolla on peräti 8 500. Mikäli ruoanlaittoon ei halua käyttää aikaa, löytyy lomakeskuksen alueelta ravintoloita joka lähtöön.

Tahkolla järjestetään kesäisin myös paljon erilaisia tapahtumia, kuten frisbeegolfin SM-kilpailut, Finntriathlonin osakilpailu sekä Suomen suurin maastopyöräkilpailu.

 

Tapahtumia Tahkolla

  • Finnvitsit esittää: Kirkaskoski – kaiken alku (4.–20.7.)
  • GoGolf Guide Tour (25.7.)
  • GoGolf Destinations Tour (4.8.)
  • Finntriathlon Tahko (11.8.)
  • Frisbeegolf SM, New Course (19.–23.9.)
  • Tahko Oktoberfest (28.–29.9.)
  • Tahko Vuorijuoksu (20.10.)

Etsi luettavaa