Hyppää sisältöön

Kyynärpää lepuutettu pelikelpoiseksi ja Korhonen palaa tositoimiin: ”Pelaaminen on ok, kun ei tule lyöntejä peräkkäin

Mikko Korhonen lähtee hyvin levänneenä mutta vähän harjoitelleena kolmen viikon kisaputkeen.

Kyynärpäävammaa edelleen poteva Mikko Korhonen palaa tänään kisakentille Pohjois-Irlannissa.

Mikko Korhonen aloittaa tänään Pohjois-Irlannissa kolmen viikon peliputken pidettyään kuukauden pituisen kisatauon. Tauko johtui kyynärpäävammasta, jolle lepo on tehnyt hyvää.

Vaikka Korhonen ei ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti, hän palaa European Tourille hyvillä mielin.

”Intoa riittää! Käsi ei ole vielä kunnossa. Aika rajoitettua treeniä teen, mutta pelaaminen on ok, kun ei tule lyöntejä peräkkäin”, Korhonen kertoo tiedotteessa.

Korhonen starttaa tänään Irish Openiin klo 13.40 Suomen aikaa. Kisa pelataan Galgorm Castle Golf Course. Puistokenttä sopii suomalaisen silmään.

”Todella hyvä baana täällä! Tiukat raffit ja kapeat väylät. Loistavat greenit myös. Keli on myös aika viileä ja tuulinen, se ei ole täällä suuri yllätys, joten tiukka haaste on edessä”, hän sanoo.

Tällä viikolla palkintopotissa on 1,25 miljoonaa euroa. Korhonen on ainoa suomalaispelaaja viivalla tällä viikolla. Korhosen peliseurana tänään ovat  Ranskan Antoine Rozner ja Englannin Matthew Southgate.

Sen jälkeen vuorossa ovat kaksi Rolex Seriesiin kuuluvaa rahakasta kisaa: Scottish Open, joka pelataan Reneissance Golf Clubilla, sekä BMW PGA Championship Wenworthissa Englannissa. Skotlannissa ja Englannissa palkintopotissa on peräti seitsemän miljoonaa dollaria.

”Kolme viikkoa on tarkoitus vetää, joten täytyy ottaa rauhassa ja kuulostella kyynärpään kuntoa. Pallojen lyöminen selvästi kipeyttää sitä vielä, jonkun verran tietty pakko lyödä, jos mielii pelata jotain tulosta”, Korhonen toteaa.

”Ensi viikolla onneksi on oma fysio (Pierre Johanson) jo käytössä. On se täällä tälläkin viikolla paikalla, Marcus Kinhultin caddiena. Valitettavasti minuun se ei saa vielä koskea.”

Irish Open on jo käynnissä, ja Etelä-Afrikan Dean Burmester on aloittanut vahvimmin. Hän on 11 reiän jälkeen peräti kuusi alle parin ja kolmen lyönnin johdossa.

Kisan nimekkäimmän pelaaja on Open-voittaja Shane Lowry.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalla. Lähetys alkaa klo 15.

Etsi luettavaa