Hyppää sisältöön

Kytäjän South East -kentän uudet ”viheriöt” ovat talvehtineet hyvin – Espanjassa

Siirtonurmi Kytäjän South East -kentän uusille viheriöille kasvatetaan Madridin lähellä.

Kytäjän South East -kentän uudet viheriöt ovat talvehtineet Madridin pohjoispuolella suotuisissa olosuhteissa. Projekti on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja siirtonurmen asennus alkaa jo reilun kahden kuukauden päästä toukokuun alkupuolella.

Kytäjä Golfissa uusitaan ensi kesänä South East -kentän viheriöt. Siirtonurmella tehtävät uudet viheriöt istutettiin viime vuonna. Kytäjä Golf tiedotti aiemmin tällä viikolla kotisivuillaan, että Madridista keväällä Suomeen kuljetettava tekonurmi on talvehtinut hyvin.

Kytäjän viheriöprojektissa konsulttina toimiva Janne Lehto tapasi hiljattain viheriöt toimittavan Novogreenin edustajia kentänhoidon kansainvälisessä suurtapahtumassa Englannin Harrogatessa.

”Kytäjän viheriöistä vastaava Jaime Linares vakuutti, että kaikki on mennyt hyvin talven aikana. Samanlaista talvitarkkailua siellä tehdään päivittäin kuin kotimaan kentilläkin”, Lehto kertoo Kytäjän sivuilla.

Myös Espanjassa talvi on ollut leuto, vaikka paikoitellen Madridin pohjoispuolen ylängölle on satanut kymmenenkin senttiä lunta.

Hirsalan kenttämestarina toimiva Lehto ja Kytäjän kenttämestari Antti Koskela ovat valmistelleet huolella projektin yksityiskohdat ja varautuvat erilaisiin alkukauden sääolosuhteisiin.

”Esimerkiksi lähes kaikki materiaalihankinnat on tehty ja suunnitelmat päivitetty. Huhtikuun lopulla olemme menossa vielä yhdessä Espanjaan varmistamaan, että kaikki on kunnossa ennen kuljetusta ja asennusta.”

Vaikka talvi on ollut leuto, on pääkaupunkiseudun ja Hyvinkään välillä eroa. Kytäjällä on ollut lähes koko talven routaa, joka rajoittaa kentällä työskentelyä. Lauhkea talvi on puolestaan mahdollistanut sen, että Lehdon kentällä Hirsalassa on päästy testaamaan kalustoa ja metodeja, miten esimerkiksi viheriöt poistetaan käytännössä.

Jos maaliskuussa ei tule takatalvea, nopeuttaa vähälumisuus omalta osaltaan valmistautumista, koska lumen sulamista ei tarvitse odotella.

Suunnitellun aikataulun mukaan South Eastin vanhat viheriöt poistetaan huhtikuun puolessa välin jälkeen ja uusien asennus alkaa toukokuun alussa. Pelikunnossa South East on suunnitelman mukaan heinäkuun alussa.

Kytäjällä pelataan naisamatöörien henkilökohtaiset EM-kilpailut heinäkuun 22.-25. päivänä. Lehto pitää pelkästään hyvänä asiana, että loppukaudesta on tiedossa tärkeä kilpailu, jolloin kentän pitää olla täydellisessä kisakunnossa.

”Kaikki näyttää positiiviselta. Nyt toivotaan vielä, että sää on suotuisa ja että kesästäkin tulee hyvä. Vaikka kaikki on muuten kunnossa, viheriöt vaativat aina valoa ja lämpöä kasvaakseen kunnolla”, Lehto toteaa luottavaisena.

Lähde: Kytäjä Golfin tiedote

Etsi luettavaa