Hyppää sisältöön

Kytäjän griiniprojekti viivästyy koronan takia – uusia viheriöitä kasvatetaan yhdessä Euroopan pahimmista epidemia-alueista

Siirtonurmi tuotaisiin Kytäjälle Espanjasta 14 rekalla.

Koronavirus on aiheuttanut päänvaivaa Kytäjällä, koska sen South East -kentän uusia viheriöitä kasvatetaan Madridin lähellä. Toimitusjohtaja Jukka Koivu on toiveikas, että viheriöremontti voitaisiin kaikesta huolimatta toteuttaa tulevana kesänä.

Kytäjä Golfin viheriöremontti viivästyy koronaviruksen takia. Ongelmia projektille aiheuttaa se, että nurmi uusittaville viheriöille kasvatetaan lähellä Madridia, jossa epidemia on räjähtänyt käsiin.

Griiniremontti piti alunperin hoitaa siten, että Kytäjä poistaa vanhan viheriönurmen omin voimin, jonka jälkeen Espanjasta saapuu sekä nurmi että tiimi, joka asentaisi nurmen maahan.

Tähän suunnittelemaan liittyy kuitenkin erittäin paljon epävarmuustekijöitä, koska maiden rajat ovat pandemian vuoksi menneet kiinni, eivätkä espanjalaiset työntekijät pääse tässä tilanteessa Suomeen. 

Kytäjä on kuitenkin laatinut eri vaihtoehtoja remontin toteuttamiseksi ja tänään lähetyn tiedotteen perusteella Hyvinkäällä ollaan toiveikkaita sen suhteen, että projekti saadaan toteutettua vielä kesän 2020 aikana.

Käytännössä tämä edellyttäisi sitä, että nurmi onnistuttaisiin rahtaamaan Suomeen. Tässä tapauksessa Kytäjä hoitaisi asennuksen oman henkilökunnan voimin ja palkkaamalla asennukseen hieman lisäapua.

”Olemme olleet säännöllisesti yhteydessä Espanjaan viheriöt toimittavaan Novogreeniin ja selvitämme koko ajan yhdessä huolintaliikkeiden kanssa, mikä on näkymä rahtien liikkumisesta Euroopassa”, sanoo Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu tiedotteessa.

“Tilanne siis elää koko ajan, ja tutkimme tarkkaan kaikkia eri vaihtoehtoja. Tiedotamme asiasta lisää heti, kun suunnitelmat ja aikataulut ovat tarkentuneet”, Koivu sanoo.

Mikäli siirtonurmea ei nyt saada Suomeen tänä kesänä, vaihtoehtona on pidetty sitä, että projekti toteutettaisiin vasta vuoden päästä. Tämä aiheuttaa kuitenkin Kytäjällä lisäkustannuksia, koska nurmea hoidettaisiin Espanjassa, mikä maksaa.

GoGolfin tietojen mukaan Kytäjällä on pohdittu myös sellaista skenaariota, että viheriöremontti tehtäisiin perinteiseen tapaan kylvämällä. Tämä on kuitenkin vaihtoehto vain siinä tapauksessa, että toukokuun alussa tulee tieto, että Suomessa ei koronaepidemian vuoksi päästä pelaamaan ennen syksyä.

Kytäjä päätti toteuttaa viheriöremontin viime syksynä, koska sen South East -kentän viheriöt olivat päässeet vuosien varrella heikkoon kuntoon. Myös aikoinaan valitun nurmilajikkeen luhtaröllin saanti on vuosien varrella vaikeutunut. Luhtaröllin ongelmana on myös lajikkeen vaikeahoitoisuus.

Hyvinkäällä sijaitseva kenttä on budjetoinut rahaa projektiin 350 000 euroa. Summa rahoitetaan ylimääräisellä rahoitusvastikkeella, joka on 220 euroa.

Kun Kytäjä tiedotti viheriöremontista, kenttämestari Antti Koskela piti suurimpana riskinä remontin onnistumiselle kuljetuksen venymistä aiottua pidemmäksi esimerkiksi satamalakon tai vastaavan takia.

Tuolloin kukaan ei olisi voinut kuvitellakaan, että puolisen vuotta myöhemmin rajat laitetaan Euroopassa kiinni maailmanlaajuisen pandemian vuoksi.
 

Etsi luettavaa