Hyppää sisältöön

Kysely herättää tunteita: golfkierrokselle musiikilla vai ilman?

Musiikin kuuntelu golfkierroksella jakaa mielipiteet.

Halusimme tietää, kuinka gogolfarit suhtautuvat musiikin kuunteluun golfkierroksen aikana. Senpä vuoksi järjestimme asiasta Facebook-kyselyn.

Laitoimme eilen illansuussa Facebookiin kyselyn, jossa tiedustelimme, onko suotavaa ottaa golfkierrokselle mukaan akkukäyttöinen kaiutin.

Vajaassa vuorokaudessa kyselyyn on tullut jo mukavasti vastauksia (yli 600) mutta kysely on vielä kuusi päivää auki – ei muuta kuin vastaamaan.

Tähän mennessä (10.1. klo 9.41) peukkua musiikin kuuntelulle näyttää 35 prosenttia vastanneista. 65 prosenttia on musiikinkuuntelua vastaan.

Vastanneet ovat jättäneet myös vapaavalintaisia kommentteja, joista voi päätellä, että musiikin soittaminen kaiuttimesta herättää voimakkaita tunteita etenkin vastaan. Jotkut olivat sitä mieltä, että musiikkia kannattaa mennä kuuntelemaan konserttiin. Golfkentällä halutaan musiikin sijaan kuunnella mieluummin luonnon ääniä.

”Luurit korviin jos haluaa musiikkia kuunnella eikä pakottaa muita kuuntelemaan omaa lempihumppaa”, kommentoi eräs.

”Enpä ole vielä tällaiseen törmännyt. Enkä haluakaan”, kertoi toinen.

”Äärimmäisen itsekästä puuhaa. Luurit korviin jos musaa kaipaa. Muutenkin välillä niin tunteisiin menevä laji että saattais kaverin äänentoistolaite löytyä vesiesteestä jos kuumottavalla hetkellä kaiuttimesta pärähtäis joku inhokki…”

Joku pohti myös sitä, miten musiikki vaikuttaa turvallisuuteen: ”Miten käy fore-huutojen kuuleminen, jos musiikki pauhaa kentällä?

Myös musiikin puolestapuhujia löytyi ja sitten oli niitä, jotka menevät fiiliksen mukaan musiikilla ja ilman.

”Joku loma iltaysi ja pari kaljaa miks ei musaa. Toisaalta työpäivän jälkeinen iltaysi, hiljaisuus on kaunista. Mutta pääsääntöisesti menen golfkentälle ”ääniä” pakoon. Eli niin kuin kaikki musiikkiin liittyvä, fiiliksen mukaan.”

”Kuunnellut musiikkia jo vuosia golfatessa,” kertoi yksi.

”Täällä Amerikassa arkipäivää… Aina kun kysytään, mitä musiikkia haluan kuulla, vastaan: ”whatever makes you play faster”.

Löydät kyselyn myös GoGolfin Facebookista. Käy antamassa äänesi ja kommentoi vapaasti!

Etsi luettavaa