Hyppää sisältöön

Kymen Golf laajensi klubia: ”Emme ole enää säiden armoilla”

Kymen Golfin klubitaloa laajennettiin. Nyt sisään mahtuu jopa 100 ihmistä. Laajennus näkyy kuvassa vasemmalla.

Mestaruuskilpailujen järjestänä tunnettu Kymen Golfin vietti klubin laajennuksen avajaisia lauantaina. Se maksoi pihatöineen 350 000 euroa.

Kymen Golfin vietti lauantaina klubitalon avajaisia. Laajennuksen jälkeen sisälle mahtuu jopa sata ihmistä. Tila tuli tarpeeseen, sillä esimerkiksi SM-kilpailujen aikaan klubilla pyöri jopa yli 150 ihmistä ja usein kilpailuja järjestettiin säiden armoilla. Ja juuri mestaruuskilpailujen järjestäjänä seura tunnetaan Suomessa.

Kymen Golfin hallituksen puheenjohtaja Heikki Pykälistö 18. reiän viheriön edustalla.

Kymen Golfin hallituksen puheenjohtaja Heikki Pykälistö 18. reiän viheriön edustalla.

Jussi Miettinen

Kymen Golfin kenttäyhtiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Pykälistö sanoo, että hanke on ollut tärkeä paitsi Kymen Golfille myös klubin ravintoloitsijalle.

”Yritämme saada ravintoloitsijalle myös enemmän bisnestä”, Pykälistö sanoo.

Lisäasiakaspaikkojen lisäksi laajennuksen voi tarvittaessa erottaa muusta ravintolasalista. Sen ansiosta klubilla voidaan järjestää samaan aikaan esimerkiksi yksityistilaisuuksia, eikä normaali toiminta kärsi siitä, sillä väliovet eristävät ääntä.

Myös terassialue laajenee. Kun se pian valmistuu, ulos mahtuu istumaan 60-70 asiakasta.

Klubilta näkymät usealle väylälle

Klubin laajennus tuli maksamaan pihatöineen 350 000 euroa, josta 200 000 euroa katettiin pankkilainalla. Aivan valmis remontti ei vielä ole, sillä pihatyöt ovat vielä hieman kesken.

Hanke yhdisti jäsenistöä, sillä laajennus ei aiheuttanut juurikaan vastustusta.

”Voi sanoa, että yksittäiset soraäänet ovat nyt hiipuneet, kun lopputulos on nähtävissä. Harvalla kentällä näkyy seitsemää kahdeksaa väylää klubilta”, Pykälistö sanoo.

Kymen Golfin toimitusjohtaja Tommi Nousiainen on myös kentän golfopettaja.

Kymen Golfin toimitusjohtaja Tommi Nousiainen on myös kentän golfopettaja.

Jussi Miettinen

Klubilta avautuu näkymä myös harjoitusviheriölle, jossa avajaisten aikaan oli käynnissä alkeiskurssi. Toukokuun alun kurssi oli imenyt mukaan kahdeksan tulevaa golfaria, joita seuran toimitusjohtaja-golfopettaja Tommi Nousiainen opasti golfin saloihin.

Kymen Golfissa on nykyään noin 1100 jäsentä. Puheenjohtaja Pykälistö kertoo, että tavoitteena on lisätä jäsenmäärää tänä vuonna 50 pelaajalla.

”Jäsenmäärää ponnistellaan plussalle sillä tavalla, että voitettaisiin se, mitä perälaudan kautta lähtee pois”, Pykälistö kertoo.

Markkinointikanavana Kymen Golf käyttää muun muassa sosiaalisen median palveluja. Seura on aktiivinen esimerksi Facebookissa ja Twitterissä. Lisäksi tuoreita kasvoja houkutellaan klubille erilaisten musiikkitapahtumien avulla.

Esimerkiksi kesäkuussa klubilla kuullaan kevyttä klassista musiikkia, kun Lohisoitto-tapahtuman yhteydessä pidettävän Lohisvingi-scramble-kisan jälkeen klubilla järjestetään ilmaiskonsertti.

”Jos tapahtuma onnistuu, niin syksyllä saatetaan kokeilla jazzkonsertin järjestämistä”, Pykälistö sanoo.

Uusien jäsenten lisäksi Kotkassa pyritään aktivoimaan tänä kesänä myös passiivisia pelaajia takaisin lajin pariin.

Kotkaan hurauttaa Helsingistä tunnissa

Kymen Golfin viheriöt olivat toukokuun alussa huippukunnossa.

Kymen Golfin viheriöt olivat toukokuun alussa huippukunnossa.

Jussi Miettinen

Laajennuksen avajaisissa puhui Pykälistön lisäksi Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Brask (sd). Brask ei golfia pelaa, mutta oli tehnyt läksynsä ja lukenut Kymen Golfin 50-vuotishistoriikin, joka ilmestyi kaksi vuotta sitten.

Suomen vanhimpiin golfseuroihin lukeutuva Kymen Golf on elänyt monta vaihetta, mutta nyt toiminta on vakiintunt Mussaloon, jonne rakennettiin kenttä 80-luvun lopulla. Se sijaitsee Kotkan kaupungin mailla meren äärellä. Vuokrasopimusta on vielä hyvä tovi eli noin 30 vuotta jäljellä.

Avajaisten juhlimista jatkettiin kentällä, jossa pelattiin scramble-kisa. Kisailijat pääsivät kiertämään hyväkuntoista kenttä. Paitsi viheriöiden myös väylien kuntoa kiiteltiin klubilla.

Tänä vuonna Kotkassa vietetään siinä mielessä poikkeukselista kesää, että kentällä ei järjestetä SM-tason kilpailuja. Seura haki 55-vuotiaiden SM-kisoja, mutta tällä kertaa se meni sivusuun

Viime vuonna Kymen Golfissa pelattiin noin 30 000 kierrosta. Tänä vuonna kenttää markkinoidaan myös pääkaupunkiseudulla asuville golfareille. Hiljattain valmistunut moottoritien pidennys Kotkaan saakka on nopeuttanut ajoaikaa Helsingistä Kotkaa peräti puolella tunnilla. Ilman ruuhkia ja kesänopeuksilla Kotkaan hurauttaa noin tunnissa.

Täksi vuodeksi Kymen Golf muutti ysiensä järjestystä. Vanha yhdeksikkö on nykyään päätösreikä. Sen viheriölle avautuu laajennetulta klubilta hyvät näkymät.


Kymen Golf, Iitti Golf ja Koski-Golf muodostavat GoGolfin Kymenlaakso-paketin. 99 euroa maksava paketti sisältää yhden green feen jokaiselle kentälle.


 

Etsi luettavaa