Hyppää sisältöön

Kylmä ilma ja routa jarruttavat töitä golfkentillä: ”Tekisi jo mieli saada kädet saveen”

Espoon Golfseura ja Gumböle Golf ovat vuosien ajan tehneet tiivistä yhteistyötä ja liputtavat markkinoinnissa ja viestinnässä Espoo Golfin nimellä.

Kentillä on Etelä-Suomea myöten vielä runsaasti lunta ja jäätä nurmen päällä. Myös maa on roudassa. Kentänhoidon toimenpiteiden käynnistämistä jarruttaa pakkanen, eivätkä sääennusteetkaan lupaa hyvää.

Espoossa vierekkäin sijaitsevien Espoon Golfseuran ja Gumböle Golfin eli Espoo Golfissa kentillä saatiin jo edellisviikolla viheriöt ja lyöntipaikat puhdistettua lumesta.

Viheriöiden päälle oltiin laittamassa harsoja.

”Rönsyrölliviheriöt ovat selvinneet talvesta hyvin. Kylänurmikkaviheriöillä on laajoja tuhoja. Jääpoltteesta kärsineet viheriöt elvytetään kylvöillä heti, kun lämpötilat sen sallivat”, raportoi kenttämestari Alexis Gädda.

Molempien kenttien väylillä on edelleen runsaasti lunta, jonka alla on jääkerros.

EGS:n ja Gumböle Golfien avaamisen osalta Gäddan arvio osuu huhti-toukokuun vaihteeseen.

”Tähän sisältyy toki säävaraus”, hän viittaa seuraavien kymmenen päivän ennusteeseen, joka lupaa kipakoita yöpakkasia.

Espoon Golfseuran ja Gumböle Golfin toimitus- ja toiminnanjohtajana helmikuussa aloittanut Andrea Nyman on päässyt hyvin sisään toimenkuvaansa ja takaisin alalle, jolta hän ehti olla vain lyhyen aikaa poissa.

”Erittäin hyvin olen viihtynyt ja töitä on totisesti piisannut. Pelioikeuksia, etenkin nuorille suunnattuja, menee tällä hetkellä erittäin hyvin kaupaksi”, 1990-luvun puolivälistä golfkentillä sekä FGMA:n palveluksessa työskennellyt Nyman iloitsee.

Kymmenen astetta lämpöä tilauksessa

Matti Höglundille alkava kausi on jo 33:s Aura Golfin palveluksessa. KUVA: AURA GOLF

Matti Höglund astui Aura Golfin palvelukseen vuonna 1990. Seuraavalla vuonna hänet vakinaistettiin, ja kenttämestarina hän on vaikuttanut keväästä 1995.

”Hurja talvihan tässä on takana. Lämpötilat ovat sahanneet, mutta kylänurmikkaviheriöitä vaaniva jääpolte ei kuitenkaan ole ottanut sellaista yliotetta kuin talvella pelättiin”, Höglund iloitsee.

Turun Ruissalossa kentänhoitoa hidastavat yöpakkaset, jotka pitävät maan roudassa.

”Mieli tekee kovasti jo oikeisiin kentänhoitotöihin. Kaikki valmistelevat työt, kuten risusavotat ja hiekoitukset, on jo tehty. Vähän puuhastelua tämä on, kunnes kentälle päästään. Kymmenen astetta lämpöä päiväsaikaan avaisi tilannetta.”

Kun viheriöt kestävät koneen painoa ja routa häviää, Höglund pääsee henkilökuntansa kanssa pistämään ”kädet saveen”.

”Haasteita riiittää erityisesti varjoisilla viheriöillä. Talven aikana tulleet mahdolliset epätasaisuudet jyrätään pois, tehdään pystyleikkaus ja tarvittaessa lisäkylvöjä. Sitten vielä harsot päälle”, hän kuvailee perustoimia.

Aura Golfin pelikauden käynnistymiseen on arvion mukaan mukaan vielä reilu neljä viikkoa: KUVA: AURA GOLF

”Taitavat Suomessa olla aika harvassa ne kentät, joilla pääsiäisenä jo pelataan. Aura Golfissa tähtäin on asetettu siihen, että viheriöillä pelattaisiin viikonloppuna, johon vappu osuu”, Höglund kertoo.

Etsi luettavaa