Hyppää sisältöön

Kuusi pelaajaa kolmen lyönnin sisällä – SM-kullasta käydään tiukka taistelu lauantaina

Eemil Alajärvi ja Rasmus Karlsson jatkavat SM-kisojen miesten sarjan kärjessä.

Taistelu miesten Suomen mestaruudesta käy kiivaana Vaasassa. Viiden lyönnin sisällä on kaikkiaan seitsemän pelaaja. Kärjessä jatkavat Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi.

Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi jatkavat jaetulla johtopaikalla Vaasan Golfissa pelattavissa lyöntipelin SM-kisoissa. Nuorten miesten tulos kolmen kierroksen jälkeen on -12. Sekä Aurinko Golfin Alajärvi että St. Laurence Golfin Karlsson pelasivat kolmannen kierroksen tulokseen 70 (-2).

Johtoasemasta huolimatta kärkikaksikko ei ollut täysin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

”Tänään oli kaksijakoinen päivä – paljon birdiejä ja onnistumisia, mutta toisaalta myös bogeja. Tein pari tyhmää päätöstä enkä päässyt kunnolla alle parin”, Karlsson sanoi Golf.fissä.

”Totta kai vähän perhosia vastassa, mutta lähden nauttimaan huomisesta.”

Alajärvi harmitteli viheriötyöskentelyään, joka ei sujunut kun tanssi.

”Vaikeaa päivä, paikkoja ottaa välimatkaa olisi ollut tänään. Mutta hienoa lähteä kärjestä, tietysti vähän jännittää. Tavoitteena oma hyvä peli”, 19-vuotias Alajärvi pohti.

Vaikka kärkikaksikon tulos on komea, kaksikko ei ole karussa, vaan lyönnin päässä heistä kärkkyvät SHG:n Miikka Mäkinen ja Keimola Golfin Ilari Saulo. Peuramaa Golfin Veeti Mähönen ja Salo Golfin Saku Tuusa jakavat viidettä sijaa kolme lyöntiä kärkimiehistä jääneenä.

Tänään tulostaso pysyi eiliseen verrattuna maltillisena, koska tuuli yltyi ja lipunpaikat olivat vaikeammat kuin torstaina. Tänään parhaiten kierroksestaan suorituivat SHG:n Mäkinen, Tarina Golfin Lauri Ruuska ja St. Laurence Golfin Juho Suomalainen, jotka pelasivat tuloksen 67.

Myöskään Ruuskaa ei voi jättää huomioimatta potentiaalisista mestareista, sillä ammattilainen on viiden lyönnin päässä kärjestä. Nousu voittoon vaatisi kasvatilta kuitenkin huippukierrosta huomenna. Ruuskan lisäksi myös tasaista kisaa pelaava LPG:n Arto Pehkonen on tuloksessa seitsemän alle parin.

EM-joukkueeseen kuuluneista pelaajista kympin sakkiin mahtuu kolmen kierroksen jälkeen ainoastaan Mähönen. Kullo Golfin Alex Hietala ja Nevasta edustava Matias Honkala jakavat 11. sijaa tuloksella -5. Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen ja Tapiola Golfin Santeri Lehesmaa ovat 14:ntena lyönnin heikommalla yhteistuloksella. Casper Simberg on 34:ntenä kaukana kärjestä.

Samaan aikaan Vaasassa pelataan erityisgolfin SM-kilpailua, jota johtaa avauskierroksen jälkeen Tarina Golfin Tero Peltola tuloksella 83.

”Ihan hyvä fiilis, peli oli vähän ailahtelevaa. Parista tuplasta huolimatta ihan hyvä kortti, kun kuitenkin takatiiltä pelataan”, Peltola kertoi.

Tulospalvelu

Otsikkoa korjattu: kilpailu päättyy lauantaina eikä sunnuntaina.

Etsi luettavaa