Hyppää sisältöön

Kuuntele: Norjalaisselostajat ”sekosivat” maan ensimmäisestä PGA Tour -voitosta

Selostaja Henrik Björnstad oli ensimmäinen norjalainen PGA Tourilla

Selostaja Henrik Björnstad tietää, miten vaikeaa on voittaa PGA Tourilla. Ehkäpä se selittää hänen voimakkaan reaktionsa maanmiehensä voittoon Puerto Rico Openissa.

Victor Hovland nappasi sunnuntaina Norjan ensimmäisen PGA Tour -voiton ikinä. Norjalaisnuorukaisen historiallinen temppu sai miehet selostuskopissa innostumaan.

Tässä vertailun vuoksi yhdysvaltalaisselostajien reaktio samasta tilanteesta:

Hovlandin neitsytvoitto tuli kieltämättä upealla tavalla. Hän upotti päätösviheriöllä yli kymmenmetrisen putin ja vei voiton yhden lyönnin turvin.

Norjan-selostajina toimi entistä norjalaispeluria: Henrik Björnstad ja Per Haugsrud, joiden oli vaikea kontrolloida tunteitaan historiallisella hetkellä. 

Björnstad, 40, oli ensimmäinen norjalainen pelaaja PGA Tourilla. Hän pelasi kiertueella kahteen otteeseen 2000-luvulla, ennen kuin lopetti uransa vuonna 2010. Hän ylsi kerran top teniin PGA Tourilla.

Haugsrud, 55, kiersi pitkään Challenge Touria ja European Touria. Parhaiksi saavutuksiksi jäi kaksi Challenge Tour -voittoa.

Puerto Rico Open pelattiin samaan aikaan Meksikossa käydyn WGC-kisan kanssa. Kyseessä oli PGA Tourin mittapuulla pieni kilpailu, sillä palkintopotissa oli ”vain” kolme miljoonaa dollaria. Hovlandin osuus potista oli 540 000 taalaa.

Golfin maailmanlistalla Hovland nousi sijalle 60. Voiton myötä hän nousi lähellä paikkaa kauden ensimmäisessä major-turnauksessa Mastersissa.

Viime vuoden kisassa hän sijoittui amatöörinä jaetulle 32. sijalle.

Etsi luettavaa