Kuudenneksi sijoittunut Sami Välimäki otti suomalaisennätyksen nimiinsä: ”Lanteen aktivoiminen avasi svingin solmut”

Sami Välimäki taistelee Celtic Manor Resortissa Wales Openin voitosta

Sami Välimäki nousi European Tourilla kolmannen kerran urallaan kymmenen joukkoon. Celtic Manor Resortissa pelatun kisan voitti Sam Horsfield.

Sami Välimäen ote Ryder Cupia 2010 isännöineellä kentällä piti loppuun asti. Avauskierroksen jälkeen cut-rajan väärällä puolella ollut Nokia River Golfin pelaaja nousi kierros kierrokselta pelaten kolme viimeistä hurjasti 14 alle  (71-68-65-66).

Sunnuntaina hän avasi kierroksen bogeylla, mutta nosti itsensä väylillä 6–10 tekemillään neljällä birdiellä takaisin kärkitaistoon. Ukkonen keskeytti pelin kahdeksi tunniksi, minkä jälkeen Välimäki teki birkut vielä rei´illä 15 ja 17.

14:nneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt suomalainen nousi lopulta jaetulle kuudennelle sijalle.  Kilpailun voittaneeseen Sam Horsfieldiin eroa kertyi neljä lyöntiä.

Saavutus on taas uusi merkkipaalu Välimäen uralla. Yksikään muu suomalaispelaaja ei ole saavuttanut kolmea sijoitusta kärkikymmenikköön uransa yhdessätoista ensimmäisessä kilpailussa.

Maailmanlistalla Välimäki nousi sijalle 150 ollen paras suomalainen.

Lanteen aktvoiminen toi paremman rytmin lyöntiin

Sami Välimäki voitti helmikuun lopullla Omanin kisan ja pelasi mallikkaasti seuraavalla viikolla Qatarissa, vaikka kärki lopulta karkasikin.

Koronatauon jälkeen Välimäki kilpaili kahdesti Itävallassa ET:n ja CT:n yhteiskisoissa sekä ensimmäisessä UK Swingin kisassa.

Tulokset olivat varsin heikkoja, kolme karsiutumista ja näissä keskimääräinen sijaluku 99:s

”Kahden viikon tauon aikana analysoimme tilanteen ja  harjoittelimme valmentajani Timo Karvisen kanssa perusasioita.”

Parivaljakkko paikallisti haasteen lantion toimintaan. Pyrkimykseksi otettiin sen aktivointi ja tehokkaampi aukeaminen.

”Se oli iso oivallus, joka toi välittömästi koko lyöntiin paremman rytmin ja varmuuden. Kenttäpeli oli  koko viikon vahvaaa. Avauspäivänä laskin kärkeä turhan paljon karkuun. Voittotaistoon oli mahdollisuuksia, mutta ei vaan uponnut tarvittavaa määrää niitä 5–7-metrisiä putteja, joita ykköstilaan tällä tasolla tarvitaan”, Välimäki avasi ajatuksiaan tuoreeltaan kisan jälkeen.