Hyppää sisältöön

Kurk Golfin uusi pro Reima Kaija on ikuinen opiskelija: ”Nyt minua kiinnostaa tehdä golfin opettamisesta yksinkertaisempaa ja kiinnostavampaa”

Reima Kaija on GoGolf-valmennuksen uusi vahvistus.

Reima Kaija on yksi Suomen kokeneimmista golfvalmentajista. Konkari aloittaa GoGolf-valmentajana Kurk Golfissa, Mega Rangella ja GoGolf Loungessa.

Reima Kaija hyväksyttiin helmikuussa 1988 PGA:n jäseneksi, joten ensi vuonna hänelle tulee täyteen 35 vuotta golfopettajana. Vuosien varrella oppia on kertynyt roppakaupalla – ja samoin nöyryyttä.

”Koen olevani parhaassa terässä opettajana. Olen nöyrempi ja opin vielä asioita, eikä iso ego ole enää tiellä. Nuorena se oli”, Kaija myöntää.

Pitkän linjan golfopettaja ja -valmentaja on ehtinyt tehdä uransa kosolti erilaisia töitä golfalalla. Hän on ollut luomassa golfopettajan koulutusta Suomeen ja toiminut maajoukkueen päävalmentajana. Yhtä lailla hän on antanut yksityistunteja, pitänyt alkeiskursseja ja työskennellyt golfkentän toimitusjohtajanakin.

Mutta mikä titteli kuvaa häntä nykyään parhaiten, golfvalmentaja vai -opettaja? Ei kuulemma kumpikaan. Sen sijaan Kaija sanoo käyttävänsä nykyään itsestään termiä auttaja. Se kuulemma kertoo enemmän hänen tavastaan toimia. Taustalla on iso muutos opetusfilosofiassa.

”Omien näkemysten julistaminen oli ennen isossa roolissa. Nykyään oppilaiden auttaminen on tärkeämpää”, Kaija tähdentää.

Kaija tosin näkee, että tällainen muutos on tapahtunut laajemminkin Suomessa golfopettajien ammattitaidon karttumisen myötä.

”Golfopetus on tullut alas puusta. Ennen puhuttiin, että asioida tehdään joko oikein tai väärin. Nykyään ymmärretään, että ihmisillä on erilaisia tapoja tehdä. Kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja, jotta löydetään asiakkaalle sopiva tapa”, hän näkee.

Ikuinen opiskelija

Ammattitaidon ylläpidon edellytyksenä on Reima Kaijan mielestä se, ettei koskaan lopeta uusien asioiden opettelemista.

”Olen ikuinen opiskelija. Suoritin ylemmän ammattikorkeakoulun tutkinnon 56-vuotiaana. Valmistuin ammattilliseksi opettajaksi”, hän sanoo.

Opintojen pariin häntä ajaa jatkuva uteliaisuus eri asioihin. Usein ne liittyvät tietysti golfiin.

”Nyt minua kiinnostaa se, miten tehdä golfin opettamista yksinkertaisempaa ja kiinnostavampaa.”

Kaija on huomannut, että mitä yksinkertaisemmaksi ja helpommaksi viestin kiteyttää, sitä nopeammin ihminen oppii uusia asioita.

GoGolf Lounge ja Kurk Golf opetuspaikkoina

Reima Kaija opettaa sisäkaudella muun muassa GoGolf Loungessa. Kesäisin hän antaa tunteja ja pitää kursseja Kurk Golfissa, Kirkkonummella.

Kaijan mielestä talvi on otollista aikaa käydä golftunneilla ja opetella uusia asioita, koska olosuhteet ovat vakiot ja pelaaja pystyy keskittymään pidemmälle jänteellä esimerkiksi tekniikkamuutoksiin.

”Talvella kannattaa opetella tekniikat ja taidot. Kesällä sitten nautitaan pelaamista”, Kaija muistuttaa.

”Ne, ketkä ovat talvisin käyneet treenaamassa, pääsevät kauden alkaessa heti käyntiin. Se on faktaa, että he kehittyvät paremmin lajissa.”

Kaija tietää, mistä puhuu, sillä hän laskee antaneesa vuosien varrella yli 30 000 ryhmä- ja yksityistuntia. Eikä hän ole aikeissa ihan vähään aikaan lopettaa golfarien auttajana, sillä hän kokee olevansa kutsumusammatissaan.

”Tarkistin juuri, että minulla olisi kaksi vuotta eläkeikään, mutta en voisi kuvitella itseäni eläkkeelle. Äitini, joka on 82 vuotta käy vielä töissä. Hän meni Varamiespalvelun kautta koululle töihin koulun keittiöön. Luulen, että minulla taitaa äidin geenejä ainakin tässä suhteessa”, Kaija naureskelee.

MAINOS. Ilmoittaudu mukaan Reima Kaijan talvikurssille GoGolf Loungeen >>

Etsi luettavaa