Hyppää sisältöön

Kurk Golf: Mielenkiintoisia väyliä puistossa ja metsässä

Kurk Golfin 11. reikä lyödään pienen rotkon yli.

Testissämme oli Kirkkonummella sijaitseva Kurk Golf mikä pitää sisällään 18-reikäisen Valley&Lake-kentän sekä 9-reikäisen Hill-kentän.

Yhdeksännen reiän viheriö ja klubitalo.

Yhdeksännen reiän viheriö ja klubitalo.

Anssi Hypén

Kurk Golfin Valley&Lake-kentän on mielenkiintoinen sekoitus puisto- ja metsäkenttää. Kentän viheriöremontti valmistui 2014, mikä näkyy modernina muotoiluna, muttei liian hankalina kallistuksina klubipelaajaakaan ajatellen.

Testipäivä siunattiin intaanikesällä. 20 asteen lämpötila ja pieni viilentävä tuuli teki pelipäivästä täydellisen.

Valley&Lake-kentän ensimmäiset kaksi väylää ovat lyhyitä ja leppoisia par-4:sia, vaikkakin kummankin väylän dogleg on tiukka. Klubitiiltä pelatessa ei välttämättä tarvitse kaivaa bägin isointa asetta ja leveyttäkin riittää. Ensimmäinen tii sopii myös niille, jotka eivät ehdi rangella käydä. Avauslyönti on leppoisa, pituutta ei liiemmin tarvita ja leveyttä löytyy rutkasti.

Alkukierroksen aikana voi huomata, miten paljon väylät vaihtelevat niin pituuden kuin lay outinkin puolesta. Reiät 4-9 pelataan puistomaisissa maisemissa, missä myös muutamat vesiesteet vaanivat pelaajien palloja. Kentällä oli satanut ennen kierrosta kolme päivää vettä. Väylät olivatkin paikoin märkiä, mutta pienellä siirrolla löytyi aina kuiva kohta, mistä jatkaa peliä.

Nopeat viheriöt

Testipäivänä Kurk Golfissa riitti pelaajia.

Testipäivänä Kurk Golfissa riitti pelaajia.

Anssi Hypén

Greenit olivat mukavan nopeita. Pallo kiiti kovaa vauhtia griiniä pitkin kohti reikää, välillä sisään ja välillä ohi. Nähtiinpä jo alkukierroksella muutama upea sisään uponnut pitkä birdie-putti!

Kymppireikä lähtee melko läheltä klubirakennusta, yhdeksännen greenin oikealta puolelta. Takaysi aloitetaan tiukan näköisellä pitkähköllä par-4:lla, joka alkaa kapeasta aukosta, mutta väylän alkaessa tilaa avautuu paljon. Metsät reunustavat ihan raffin rajaa, ja väylä näyttää kapeammalla kuin se onkaan. Älä siis turhaan jännitä, vaan anna palaa!

Yhdestoista reikä on lyhyt par-3, joka lyödään syvän rotkon yli. Rotko ylitetään hienoa siltaa pitkin ja greenin takaosassa on komea puu. Greeni sijaitsee huomattavasti tiipaikkaa ylempänä. Ota se huomioon mailavalinnassa. Allekirjoittanut löi greenille jopa kaksi mailaa normaalia isommalla mailalla ylämäen ja vastatuulen vuoksi. Yhdennentoista reiän greeni oli kuitenkin vain kohtalaisessa kunnossa. Todennäköisesti ison puun juuret olivat imeneet vedet greeninurmen kasvulta. Tämä ei kuitenkaan meitä haitannut, sillä pallo rullasi hyvin hiekasta huolimatta.

Upeita järvimaisemia

Kaikki, jotka ovat kiertäneet Kurkin, muistavat takuuvarmasti 14. reiän.

Kaikki, jotka ovat kiertäneet Kurkin, muistavat takuuvarmasti 14. reiän.

Anssi Hypén

Yhdennentoista reiän jälkeen alkaen siirrytään Bakträsk-järven rannan tuntumaan, jossa seuraavat väylät menevät lähellä rantaa. Kahdestoista reikä on par-4, joka lyödään korkealta vasemmalle taipuvalle väylälle. Varo outia oikealla!

Kolmastoista reikä on hauska, klubitiiltä vain 278 m par-4, jossa rohkeat avaavat lähelle greeniä. Pidä kuitenkin huoli edellä, että edellä meneväs ryhmä on riittävän kaukana ja odota kellon soittoa ennen avausta.

Neljästoista reikä on todellinen helmi. Lyhyt par-3, joka avataan veden yli 110 metrin päähän greenille. Maisema greeniltä tiipaikalle salpaa hengen.

Kahdeksastoista reikä on erittäin pitkä par-5, joka mittaa sen, kenellä on vielä energiaa varastossa. Viimeinen greeni päättyy aivan klubin lähettyville, josta on lyhyt matka klubille syömään esimerkiksi burgereita.

Kurkin terassilta voi seurata muiden suorituksia viheriöltä.

Kurkin terassilta voi seurata muiden suorituksia viheriöltä.

Anssi Hypén

Testiryhmämme suosittelee erittäin kovasti klubin Tykkihyvä-burgeria, jotka katosivat nälkäisiin pelaajiin silmänräpäyksessä. Terassilta on myös erittäin upeat näkymät läheisille väylille!

Kurk Golf on erittäin mielenkiintoinen peliareena vaihtelevilla väylillä ja hyvin rullaavilla greenillä. Nokka kohti Kirkkonummea löytämään oma suosikkiväylä tästä upeasta värisuorasta.

Etsi luettavaa