Hyppää sisältöön

Kurk Golf Masters keräsi pelaajien kiitoksen: ”MS Romantica” parikisan voittoon!

Noora ja Roope Komulainen nappaisvat Masters -voiton: Kurkissa

Kurk Golf Mastersissa otettiin etusijalle viihtyvyys niin pelaajien kuin yleisön kannalta. Pienellä panostuksella mukaan saatiin todella kova nippu pelaajia ja kaikki tuntuivat nauttivan illastaan nelipeliformaatin parissa.

Kurk Golf Masters käytiin maanantai-iltana Kurkin Lake-ysillä. Mukaan ilmoittautuivat viime hetkellä myös yleisön vetonaulaksi muodostuneet Minni ja Roope. Erityisesti tieto Minea Blomqvist-Kakon ”paluusta” kisakentille tuntui tuovan paljon kiinnostuneita katsojia Evitsgokiin. 

Alkusysäys kilpailulle oli todella vakuuttava

Minnin paluu kisakentille ei todellakaan ole jäämässä vain Kurk Golfin kisan mittaiseksi, sillä Minni on ilmoittautunut mukaan syksyn kahteen Ladies European Tourin kisaan. Parinsa Roope Kakon kanssa he olivat hyvillä fiiliksillä jo ensimmäisellä tiillä. 

”Kyllä tässä oikeasti jännittää ja kädet vähän hikoilevat”, Minni hauskuutti yleisöä. 

Ykköstiin spektaakkelista tuli juuri sellainen kuin pelaajat ja järjestäjät olivat toivoneet. Pelaajat astelivat lavalle kuin suuren maailman gladiaattorit itse valitsemiensa kappaleiden tahdissa. 85 metrinen klubitalolta lyöty avausreikä tarjosi upeita suorituksia ja vähemmän hyviä. Myös monta hole in onea oli lähellä! 

Kisassa pelattiin myös toinen erikois-par-kolmonen, sillä väylä 5 pelattiin laiturilta avaus lyöden legendaariselle viheriölle. 

Vahva alku kantoi voittoon saakka

Heti alussa itselleen johtoaseman otti joukkue, joka kantoi nimeä MS Romantica. Noora Komulainen ja Roope Komulainen olivat toinen aviopari kilpailussa ja heillä yhteispeli (tai ylipäänsä peli) taisi olla tänään paremmassa kunnossa. Jo bestball -kierroksella he ottivat johtoaseman haltuun pelattuaan ensimmäiset kymmenen reikää viisi alle parin. 

Takalenkillä pelattiin scramblea ja muut joukkueet lähtivät kiriin. Hetkellisesti tilanne oli todella tasainen, mutta kun Komulaiset lopettivat ensimmäisten ryhmien joukossa kuusi viimeistä reikää viisi alle parin, alkoi voiton osalta homma näyttää kohtalaisen selvältä. Lopulta he kuittasivat tuloksellaan -11 kilpailusta yhden lyönnin voiton. 

 Voittajapari oli luonnollisesti aika tyytyväinen päiväänsä kentällä: ”Oli mielettömän hauska tapahtuma. Heti kun sain kutsua tänne, aloin kartoittaa pelikavereita. Roopen ei aluksi pitänyt päästä, mutta kalenterista aukesikin tilaa. Kerkesimme voittaa jo yhden scramblen tänä vuonna, joten tämä pelimuoto tuntuu sopivan meille”, Noora kertoi palkintojenjaossa. 

Kisa oli odotetusti todella tasainen, eikä suuria eroja syntynyt. Kahden lyönnin päähän nousivat muun muassa Team Contenders (Erofejeff, Eckhardt), Suurmestarit (Lösönen, Lindell) ja Yesterdays Talent (Mikkola, Puhakka). 

”Ihan mahtava tällainen tapahtuma, sillä pelimuodonkin takia tämä tarjoaa pelaajille ja yleisölle ihan eri fiiliksen. Tosi rentoa pelata ja kiva kun täällä pyörii myös katsojia. Joukkuepelejä pelataan golfissa ihan liian vähän”, Peter ”Puhis” Puhakka kertoi kierroksella. 

Kisakenttä oli viritetty todella hienosti. Kehuja keräsi erityisesti Lake -kentän lay out ja kunto. 

”Todella paljon hyviä ja haastavia lipunpaikkoja. Kenttä on lyhyt, mutta kuten tuloksista näkee ei missään nimessä helppo. Siellä on paljon kohtia viheriön ympärillä mihin ei kannata lyödä. Täällä vaaditaan järkevää pallon sijoittelua ja hyvää lähipeliä. Meillä se viimeistely ei ihan tänään toiminut, mutta hauskaa oli”, Team Pro-Jone 360´-edustaja Joonas Hinkkanen luonnehti kenttää.

Ossi Mikkola oli samoilla linjoilla. Aina ei tarvitse olla 7000 metrisiä reikiä. 

”Nämä par-kolmoset ainakin ovat tosi hauskoja ja hienoja. Tuo laiturilta lyöminen on ihan mielenkiintoinen kokemus ja Puhis meinasi äsken tehdä holarin siinä. Ehdottomasti toivon, että myös jälkimmäisellä kierroskella lyödään laiturilta”, Ossi kertoi kentän kohokohtia kierroksen aikana. 

Viimeiselle reiälle asti kilpailussa oli kuitenkin jännitystä, sillä Team Herkkusienet, jota edusti Mikael Salminen ja Marko Kostensalo olivat kaksi lyöntiä perässä kärkiparia ennen viimeistä reikää. He tarvitsivat eaglen uusintaa varten, eikä se ollut kaukana. 

Chippi viimeisellä reiällä noin 20 metristä nuoli reiän reunaa päätyen alamäkeen noin kolme metriä pitkäksi. Mikke Salminen päätti kilpailun komeaan puttiin, jolla he varmistivat kisassa toisen sijan itselleen. 

”Kyllä mä seurasin GameBookista tilannetta ja tiesin, että saadaan sijoitusta parannettua viimeisellä birdiellä. Jos tämänkaltaisia kisoja järjestetään jatkossa niin ehdottomasti olen mukana. Oli mukavasti katsojia ja en ihmettele vaikka ensi kerralla olisi enemmänkin kun myydään ja markkinoidaan näin hyvin. Yleisöllehän huippu-urheilua pitäisi tehdä”, Mikke kertoi viimeisen putin jälkeen. 

Seuraavat tapahtumat suunnitteilla

Palkintojenjaossa kiitokset sateleivat ympäriinsä kaikille järjestäjistä pelaajiin ja ennen kaikkea paikalle saapuneisiin katsojiin. Pelaajille oli todella tärkeää, että heitä tultiin seuraamaan kentälle saakka. 

”Onhan se aina ihan eri fiilis pelata kun näet ympärilläsi katsojia. Se asettaa myös pelaajan erilaiseen tilanteeseen ja luo oikeanlaista painetta. Näitä tullaan varmasti ja toivottavasti järjestämään lisää, eikä täällä ole kuultu mitään muuta kuin, että varmasti mukana kun seuraavan kerran pelataan”, Peter Erofejeff hymyili kisan jälkeen. 

Myös palkintojenjakoon saakka paikalla nähtiin katsojia. Terassilla kello kymmenen aikaan illalla olutta nauttimassa oli pitkän päivän kentällä viettänyt golfiin hurahtanut mies. 

”Tuli itse pelattua aika paljon viikonloppuna ja ajattelin ottaa tällaisen erilaisen golfpäivän. En ole aiemmin ollut katsomassa livenä, mutta tämä oli jotain sellaista mitä mielellään lähtisin katsomaan useamminkin. Suomalaiseen kulttuuriin ei kai kuulu urheilun livenä seuraaminen, sillä en saanut ketään houkuteltua mukaan. Ihan hauska oli katsoa erityisesti sitä, että kyllä ne ammattilaisetkin välillä epäonnistuvat ja siellä on monta paikkaa jossa itse olisi voinut lyödä parempia lyöntejä”, terassilta kuultiin. 

Seuraavat tapahtumat ovat pelaajaneuvostossa ja suunnitteilla. Tavoitteena on löytää jälleen pelimuotoja, joita yleisö haluaa lähteä seuraamaan paikanpäälle – jopa osallistumaan kisaan mukaan ammattilaisten keskelle. 

Etsi luettavaa