Hyppää sisältöön

Kurk Golf – Jättekivaa på Kuperkeikkavägen

Ensi kertaa Kurkiin saapuvana vieraspelaajana kentän oleelliset asiat ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä heti parkkipaikalta. Harjoitusalueet, klubitalo ja suunta ykköstiille ovat kompaktisti lähellä heti autosta noustessa, eikä turhaa aikaa kulu caddiemasterin tiskiä etsiessä.

27-reikäinen kenttäkokonaisuus takaa myös sen, että tiiaikoja on helposti saatavilla, vaikka vierailu Kurkiin tulisi tehtyä hetken mielijohteesta. 18-reikäinen Valley&Lake kenttä on monipuolinen yhdistelmä puisto- ja metsäkenttää, kun taas 9-reikäinen Hill tarjoaa nimensä mukaisesti mäkisemmän pelikokemuksen.

Kurk Golfin oma mainoslause ”Kurk on kiva” sopii kuin nenä päähän pari vuotta sitten 30-vuotisjuhlia viettäneeseen kenttään. Kenttä ei superlatiiveilla komeile, eikä sen ole tarkoituskaan. Klubin ilmapiiri kuitenkin henkii positiivisesta golfkokemuksesta jo heti Kurk Golfiin ohjaavasta tiekyltistä.

Jos golfklubi sijaitsee Kuperkeikkatiellä, niin sen olemus ei voi olla haudanvakava. 

Valley&Lake-kentän kunto aiheutti keväällä kenttämestarille harmaita hiuksia, mutta onneksi alkukesän kasvukausi on paikannut pahimmat jääpoltteen tuhot. Väylillä on paikoitellen vieläkin hieman läikkiä, mutta ne korvaa griinien erinomainen kunto.

Edellisen päivän pitkä sade oli pehmentänyt ja hidastanut griinejä, mutta pelituntuma oli viheriöillä kuitenkin erinomainen.

Kurkin etuysi on leppoisa puistokenttä.

Petteri Patjas

Kokonaisuutena pelikokemus kentällä on mielekäs. Väylien muodot vaihtelevat laajojen puistoväylien ja kapeampien metsä-doglegien välillä. Draiveri onkin muutamilla avauksilla syytä jättää suosiolla bägiin. Sokkoavauksia kentällä ei ole, mutta ensikertalaiselle kakkosväylän dogleg saattaa aiheuttaa optisen harhan väylän suunnasta, jos ei sitä katso ensin väyläkartasta. Mikäänhän ei ota enempää päähän kuin priima draiveri-avaus, jonka jälkeen tyytyväisenä tiitä maasta poimiessaan kuulee tiiboksin laidalta vanhan Jäsenen toteamuksen ”Tuo saattaa olla naapuriväylällä…”

Oman pelikierrokseni aikana kentänhoito oli täydessä käynnissä seuraavan päivän kisaa varten. Kurkin kentänhoitajat ansaitsevat kuitenkin erikoismaininnan pelaajien huomioimisesta kentällä kiireisen leikkuukuormansa aikana.

Nuoret leikkurikuskit seurasivat peliryhmien kulkua ja veivät koneensa riittävän kauas pois lyöntilinjoilta sammuttaen ne pelaajien lyöntien ajaksi. Vaikka kentänhoitajien etuoikeus kentällä on myös kaikkien pelaajien etu, niin Kurkissa molemminpuolinen kunnioitus pelaajien ja kentänhoitajien välillä on huomionarvoista.

Takaysi kulkee metsämaisemassa pitkin viereisen järven rantaa.

Petteri Patjas

Nimesin pelikierrokseni jälkeen Kurk Golfin ”Suomen ruotsalaisimmaksi kentäksi”. Tällä viittasin aikaisempiin kokemuksiini Ruotsin golfkentistä, joissa hienojen puitteiden sijaan kaiken tekemisen keskiössä on positiivinen asiakaskokemus. Mainoslausetta voisi siis puolestani muuttaa muotoon ”Kurk on jättekiva.”

5 nopeaa palvelupäällikkö Tuikku Sollasvaara, Kurk Golf

Petteri Patjas

1. Kuvaile kenttää kolmella asialla

Kiva, kiva ja kiva….

2. Mikä on kentän signature-väylä?

Järvenrantaa pitkin kulkeva par-3, eli Väylä nro 14.

3. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Kurkissa huomiota?

Klubi halutaan pitää lämminhenkisenä ja pienenä klubina. Liputamme kovasti rennon, mukavan ja kivan pelaamisen puolesta oman sloganimme mukaisesti.

4. Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Tykkihyvä burgeri. (Nälkä lähti, toim.huom.)

5. Mikä on paras golfmuistosi?

Pelaan itse tosi vähän, joten parhaimmat muistot tulevat Kurk Golfin tapahtumista. Ehkä klubin 30-vuotisjuhlatapahtuma oli yksi hienoimpia kokemuksia. Samoin NHL-pelaajien Suomi-Ruotsi-ottelu. Pääsin myymään Saku Koivulle golfhanskan!

BONUS: Hyvä draivi vai pitkä putti?

Pitkä putti!

Plussat ja miinukset:

+ Monipuolinen kenttä, jossa on leppoisuutta ja haastetta sopivassa suhteessa

+ Selkeä ja kompakti palvelukokonaisuus, jossa kaikki kentän palvelut ovat muutaman askeleen päässä toisistaan

+ Tiiaikoja on vieraspelaajille helposti saatavilla

– Sijainti edellyttää navigointia. Kurkiin ei eksy sattumalta.

– Pieni klubitila saattaa käydä ahtaaksi isoissa tapahtumissa

Kurk Golf perustiedot:

Normaali greenfee: 18-reikää 40 eur/hlö, 9-reikää 20 eur/hlö

 Kuperkeikantie 20, 02550 Evitskog

Puh 09 8190 480, kurk@kurkgolf.fi

/www.kurkgolf.fi

Etsi luettavaa