Hyppää sisältöön

Kurja sää sopi Kakolle ja Korhoselle – jatkoon

Roope Kakko ja caddie Lauri Hämäläinen selvittivät cutin Irlannissa.

Roope Kakko ja Mikko Korhonen selvittivät cutin kovatasoisessa Irish Openissa. Kakko jakaa sijaa 34 tuloksella par. Korhosen tulos on +1, joka riittää 45:teen sijaan. Mikko Ilonen putosi jatkosta.

Roope Kakko jatkaa parhaana suomalaisena Irlannin avoimissa, joka pelataan K Clubilla. Kakko pelasi tänään tuloksen +1, joten hänen yhteistuloksensa on kahden päivän jälkeen tasan par.

”Kaksi kovaa päivää on takana. Irlannissa tuntuu olevan lähes aina huono keli, mutta se sopii minulle. Aloitus perjantaina oli hyvä. Löin kuitenkin kaksi huonoa lyöntiä joiden seurauksena olin hetkessä kolme yli parin”, Kakko sanoi.

Kakko teki päivän kolmannelle reiälleen tuplan ja seitsemännelle bogin. Tilanne korjaantui kuitenkin vielä etuysin aikana, kun hän teki jäljellä olleille par 5 -väylillä birdien ja eaglen. Takaysin Kakko pelasi yhden yli.

Keli jatkuu kurjana eli tuulisena ja koleana myös viikonloppuna, mutta Kakko ei aio olla siitä moksiskaan.

”Sitkeästi pitää vaan painaa ja niellä vastoinkäymiset”, Kakko kertoi.

Korhosella sadas kisa

Mikko Korhonen pelaa parhaillaan uransa sadatta kisaa. Rahasijoille Korhonen on päässyt 68 kertaa, kun Irlannin avoimet lasketaan nyt mukaan. Korhonen lähtee viikonlopulle sijalta 45. Jatkoonpääsy oli Korhosen minimitavoite kisassa.

”Tiukkaa oli, yhtä taistelua! Satoi aika tasaisesti koko päivän ja tuuli reippaasti. Kivahan se on jatkoon päästä ja vielä tällä saarella. Ja vielä sadas startti”, Korhonen kertoi.

”Jatkopaikka oli tavoite ja tästä eteenpäin kaikki on vaan kotiinpäin. Huomenna taas riehumaan sateeseen”, hän jatkoi.

Korhonen pelasi ensimmäisen Euroopan Tourin kilpailunsa 2007, ja hän on pelannut täydellä pelioikeudella viisi kautta. Palkintorahaa Korhonen on onnistunut keräämään noin 760 000 euroa.

Ilonen karsiutui

Kisassa oli mukana myös Suomen ykköspelaaja Mikko Ilonen, joka karsiutui harmittavasti viikonlopun kierroksilta. Tänään Ilonen teki etuysillä kaksi tuplabogia, joiden jälkeen loppu oli lähinnä pelailua, kun avauskierroskin oli mennyt penkin alle. Torstaina Ilosen korttiin merkattiin kahdeksikko par 4 -reiällä.

”Ei löytynyt äijältä kärsivällisyyttä nakertaa tulosta vaikeissa oloissa. Turhan paljon oli isoja numeroita kortissa, siihenhän tämä nyt katkesi”, Ilonen sanoi.

”Nyt jää hyvää aikaa treenata viikonloppu ja seurata jääkiekon MM-kisat loppuun. Seuraavalla viikolla Wentworthissa menon pitää olla toisenlaista”, Ilonen suunnitteli.

Kilpailun kärjessä porhaltavat Marc Warren ja Danny Willett tuloksella -8. Heistä lyönnin päässä on kotiyleisön suosikki Rory McIlroy.


Seuraa kilpailu Viasat Golfilta tai Viaplayltä. Jos kanavat eivät näy, voit tilata Viasat Sportin kotiisi täältä. Saat kaupan päälle uuden GoGolf-lehden vuosikerran. Ensimmäinen numero ilmestyy 1.6.


 

Etsi luettavaa