Hyppää sisältöön

Kullo Golf panostaa griinien laatuun

Puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Kullo Golf tarjoaa monipuolisen pelikokemuksen hyvin hoidetulla kentällä.

Kullo Golfissa päästiin nauttimaan heti alkukaudesta hyvin talvehtineesta kentästä. Kevät oli ajoittain toki aivan yhtä vaikea kuin muuallakin, mutta kenttämestari Kim Wahlroos joukkoineen teki yötä päivää töitä rikkoen jäätä ja varmistaen hyvät olosuhteet kasvukauden käynnistymiseen.

Griinien kunto keräsikin heti huomiota sosiaalisessa mediassa ja viidakkorumpu paukutti sanomaa Suomen parhaista griineistä.

Kullon kenttä on monipuolinen metsien reunustama puistokenttä, jossa korkeuserot ja lukuisat vesiesteet antavat haastetta kaikentasoisille pelaajille. Kenttä ei ole klubitiiltä pelattaessa kovin pitkä, mutta kentän layout haastaa pelaajat miettimään oikeita lyöntilinjoja.

Varsinkin etuysin väylät ovat maisemaltaan hyvin leppoisia, mutta jos avaukset päätyvät väärään paikkaan, niin eteneminen saattaa olla varsin mutkikasta. Kentästä saadaankin tarvittaessa viritettyä vaativa kisa-areena.

Kullo Golf tarjoaa monipuolisen pelikokemuksen.

Kullo Golf tarjoaa monipuolisen pelikokemuksen.

Petteri Patjas

Kullo onkin hyvin rutinoitunut kisäjärjestäjä. ”Tällä kaudella Kullon kisakalenterissa ovat mm. Mid-tourin reikäpelien SM-kisat, miesten 70-75 v senioreiden lyöntipelien SM-kisat sekä Nordic liigan osakilpailu”, kertoo palvelupäällikkö Vesa Veckström. ”Varsinaisten virallisten kisatapahtumien lisäksi Kullossa järjestetään useita yritystapahtumia kevään ja alkusyksyn aikana”, hän jatkaa.

Kullo Golfin suunnittelun miinuspuolena ovat verrattain pitkät siirtymät. Vaikka kentän korkeuserot muutoin eivät edellytä golfauton käyttöä, niin ainakin kuumana kesäpäivänä sen käyttö jo pelkkien siirtymien takia on suositeltavaa.

Klubitalon terassilta on upeat näkymät takaysille.

Klubitalon terassilta on upeat näkymät takaysille.

Petteri Patjas

Myös lukuisat hanhiparvet ovat ottaneet kentän vesiesteet omakseen. Kentän 7. väylällä parvet valtaavat välillä väylän häiriöksi asti. Tähän kenttämestari on keksinyt omalaatuisen lintujen karkottimen.

Väylän tiiboksissa sijaitsevaa nappia painamalla väylän sadetin antaa viiden sekunnin vesisuihkun karkoittaen hanhet väylän laidoille. Väylää pelatessa saattaa kuitenkin tuntea joutuvansa hyvin arvostelevan kaakatuksen kohteeksi.

5 nopeaa palvelupäällikkö Vesa Veckström, Kullo Golf Club

Petteri Patjas

  1. Kuvaile kenttää kolmella sanalla

Vaatimattomasti Suomen, parhaat, griinit

  1. Mikä on kentän signature-väylä?

18. reikää sanotaan kentän signature-väyläksi, mutta itse tykkään myös 4. väylästä.

  1. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Kullossa huomiota?

Peliaikoja on hyvin saatavilla eikä niissä ole mitään tasoitusrajoituksia. Teetime.fi –palvelun kautta kannattaa myös seurata äkkilähtötarjouksia.

  1. Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Klubiravintolan itse tekemä leipä, joka paistetaan täällä paikan päällä. Sitä haluaa monet ostaa mukaankin.

  1. Mikä on paras golf-muistosi?

Se on tulossa vielä. Paljon kaikkea kivaa on tapahtunut, mutta uskon, että se albatrossi tulee vielä tässä viiden vuoden sisään.

  1. BONUS: Hyvä draivi vai pitkä putti?

Pitkä putti!

Plussat ja miinukset:

+ Monipuolinen ja hyväkuntoinen kenttä, jossa korkeuserot ja vesiesteet tuovat haastetta peliin

+ Hyvät harjoitusalueet

+ Tiiaikoja on vieraspelaajille helposti saatavilla

– Pitkät siirtymät joidenkin väylien välillä


Kullo Golf Club perustiedot:

Normaali greenfee: 60 eur / hlö

Yhteystiedot:

Golftie 119, 06830 Kulloonkylä

Puh 0600 550 976, caddiemaster@kullogolf.fi

kullogolf.fi


 

Etsi luettavaa