Hyppää sisältöön

Kullo Golf näytti taas hyvän kevätkuntonsa – näin kävi setämiehen ja teinien haasteottelussa

Kullo Golfin 18. reiän vesieste on siistitty talven aikana.

Kullo Golf aukesi eilen 18-reikäisenä, ja kentän kunto on jälleen ajankohta huomioiden erinomainen.

Perjantaina aamupäivällä Kullo Golfissa on vipinää. Käynnissä on Finnair Junior Tourin harjoituspäivä ja am–am-kilpailu. Lisäksi klubilla on meneillään on Suomen PGA:n neljännen vaiheen koulutus, johon osallistuu toistakymmentä nykyistä tai tulevaa golfopettajaa.

Lounasaikakin alkaa olla käsillä, ja klubiravintola alkaa pikkuhiljaa täyttyä ruokailijoista, joita saapuu klubille myös lähellä sijaitsevalta Nesteen öljynjalostamolta

Arkiaamun väkimäärästä ei uskoisi, että kenttä on auki 18-reikäisenä vasta toista päivää.

Klubille saapuvat treenipäivää viettämään myös maajoukkuepelaajat Alex Hietala, Matias Honkala ja Jonatan Jolkkonen, jotka ovat lähdössä kiertämään kenttää yhdessa Aulanko Golfin Lassi Burmanin kanssa.

Jonatan Jolkkonen, Alex Hietala, Matias Honkala ja Lassi Burman 12. reiän tiillä.

Jonatan Jolkkonen, Alex Hietala, Matias Honkala ja Lassi Burman 12. reiän tiillä.

Jussi Miettinen

Tasoituksella +0,7 pelaava Burman osallistuu huomiseen kilpailuun, mutta maajoukkuetrio jättää sen väliin. Honkalan mukaan syy on se, että kisassa on jaossa niin vähän WAGR- eli maailman amatööriranking-pisteitä, että hänen pitäisi käytännössä voittaa kilpailu pitääkseen asemansa listalla.

EM-pronssimitalisti Jolkkonen ja Hietala, joka voitti viime vuonna peräti kolme Suomen mestaruutta, ovat puolestaan lähdössä ensi viikon lopulla alkavaan perinteikkääseen Lytham Trophyyn, joten he mieluummin treenaavat kisaa varten. 

Toki Kullon Golfin kevätkuntoa on tullut tarkistamaan myös GoGolf. Toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissiseltä saamme erityisluvan mennä viiden hengen ryhmässä pelaamaan, kun lupaamme, ettemme jää kentän jalkoihin.

Ja toki laitoimme käyntiin pienen Facebook-kisan, jossa palkintonnoksi oikein vastanneiden kesken arvotaan kaksi green feetä Kullo Golfiin.

Kilpailuissa kysyimme, kumpi voittaa reikäpelin: GoGolfin Jussi Miettinen vai neljän huippujuniorin ryhmä. Kisa käytiin 11 reiän reikäpelinä ja neljältä juniorilta laskettiin aina reiän heikoin tulos mukaan.

Miten sitten kisassa kävi? Palataan siihen jutun lopussa, sillä sitä ennen on hyvä käydä läpi, millaisessa kunnossa Kullo Golfin kenttä on vain muutama päivä aukeamisen jälkeen.

Vastaus kuuluu: erittäin hyvässä ajankohta huomioon ottaen. Nurmi ei tietenkään vielä viherrä kuten kesäisin, mutta väylät ovat tasaisia ja pallo makaa usein hyvin. Viheriöt ovat puolestaan FJT-kisaa varten jyrätyt, joten ne ovat liukkaat ja tasalaatuiset, eikä niitä voi syyttää ohimenneistä puteista.

Jonatan Jolkkonen selvisi ainoana suomalaisena jatkoon Amateur Championshipin lyöntipeliosuudessa.

Jonatan Jolkkonen selvisi ainoana suomalaisena jatkoon Amateur Championshipin lyöntipeliosuudessa.

Jussi Miettinen

Keväisin Kullo Golf onkin ollut lähes aina hyvässä kunnossa, ja ainoa haaste on ollut lähinnä se, että kenttä on näihin aikoihin tietyin paikoin kostea. Mutta koska huhtikuussa ei ole juuri vettä satanut, kenttä on itse asiassa erittäin kuiva ja avauksiinkin tulee hyvin rulleja. Tosin toimitusjohtaja Nissinen alkaa jo kaipailla vettä taivaalta.

”Kentän ilmeen kannalta olisi hyvä, että sataisi vettä, sillä se muuttaisi samantien maiseman vihreäksi”, hän sanoo.

Täksi vuodeksi Kullo Golfiin on tullut muutamia uudistuksia. 18. reiän väylää halkovan vesiesteen reunat on siistitty ja lisäksi siltarummut on padottu niin, että ne laskevat läpi minimaalisen määrän vettä. Näin veden pinta saadaan pysymään korkealla ja tiille väylä näyttää visuaalisesti aiempaa hienommalta.

Lisäksi ykkösen reiän ja rangen välimaastoon tehty maaston kohotus alkaa olla maansiirtotöiden osalta valmis. Suojakummut on toteutettu täytemaata hyväksikäyttäen, ja ne kylvetään lähiviikkojen aikana.

”Alueella oli usein vettä ja lisäksi rangepallot ja pelipallot menivät sekaisin. Halusimme pitää  alueen paremmin pelikunnossa ja samalla parantaa ykkösen pelattavuutta”, Nissinen perustelee remonttia.

Talven aikana kentällä on kaadettu puita ykkösen, kakkosen ja kahdeksikon viheriöiden viereltä. Näin viheriöiden ympärille saadaa enemmän valoa ja Nissisen mukaan puiden kaataminen myös jouhevoittaa peliä.

Parhaassa kunnossa on reiät 10–18 sekä ykkönen ja kakkonen, jotka aukaistiin kiirastorstaina eli reilu viikko sitten.

Lopuksi vielä takaisin haasteotteluun. Kisa ratkesi jo kahdeksannella reiällä lukemin 4/3 – monen yllätykseksi GoGolfin hyväksi.

”Ylikasvaneista teineistä” parhaiten onnistuivat Kullo Golfin omat pojat Jolkkonen ja Hietala, jotka pelasivat 11 reikää yhden alle parin. Mutta kuten usein tälläkin kertaa vedonlyönti taisi ratketa jo neuvotteluvaiheessa.

Neljästä pelaajasta yhdelle saattaa usein tulla aina pieni stiplu, joten worst ball -pelimuoto ei ollut huippujunnuille suosiollinen. 

Ykkösreiällä nähtiin loistavia lähestymisiä – lähimpänä reikää kuitenkin GoGolfin Miettinen, jonka lähestyminen 110 metristä osui lippuun.

Ykkösreiällä nähtiin loistavia lähestymisiä – lähimpänä reikää kuitenkin GoGolfin Miettinen, jonka lähestyminen 110 metristä osui lippuun.

Jussi Miettinen

Panoksena ei onneksi ollut kuin maine ja kunnia, mutta GoGolfin Facebook-sivuilla olleessa kisassa oikein veikanneiden kesken lupasimme arpoa green feen kahdelle Kullo Golfiin.

Tähän veikkaukseen tuli tällä kertaa yksi täysin oikea vastaus, sillä Sari Haapa-aho veikkasi ainoana ”setämiehen” 4/3-voiton täysin oikein.

Kullo Golfin green feet matkaavat siis hänelle. Onneksi olkoon Sari ja hyviä pelejä!

Etsi luettavaa