Hyppää sisältöön

Kullo Golf lupaa: Viheriöt vappuna kesäkunnossa

Kullo Golfin greenejä päästiin ajamaan tiistaina ensimmäisen kerran tänä vuonna.

Hyvästä kevätkunnostaan tunnettu Kullo Golf aukeaa viikon päästä perjantaina. Vappuna kentällä pelataan FJT Invitational. Silloin viheriöiden luvataan olevan täydessä tikissä.

Kullo Golfin greenileikkuri laskettiin eilen ”kevätlaitumelle”, sillä koko talven kalustohallissa seissyt työkone pääsi tositoimiin syömään ruohoa, kun porvoolaiskentän viheriöt leikattiin tänä keväänä ensimmäisen kerran.

Viheriöt leikattiin vajaaseen viiteen millimetriin. Kevään edistyessä leikkuukorkeutta pikku hiljaa lasketaan.

”Kesäkaudella Kullon viheriöt ovat 3,75 millissä. Se ei ole alin mihin Suomessa päästään, mutta se ei olekaan meillä itsetarkoitus. Tavoite on saada tasaisesti rullaavat ja pelattavat viheriöt”, Kullo Golfin toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissinen sanoo.

Kullon viheriöt ovat verrattain kaltevat ja nurmilaatu nopea. Mikäli viheriöt leikkaa paljon alle neljän millin, pelattavuus ja viheriöt kärsivät.

”Nopeutta saadaan tarvittaessa lisättyä jyräämällä viheriöt.  Myös viheriöt pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä ei tarvitse stressata ja leikata aivan minimikorkeuteen”, Nissinen kertoo.

”Tätä työtä ei voi tehdä kalenterin tai kellon kanssa”

Kullo Golfin harjoitusviheriö on huippukunnossa ajankohtaan nähden.

Alkukaudesta nurmea halutaan varjellaan, sillä liian lyhyeksi leikattu ruoho voi stressaantua ja vaurioitua. Hyväkuntoinen nurmi kestää paremmin kulutusta, eikä ole altis erilaisille kasvitaudeille.

”Tärkeintä on tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan. Tätä työtä ei voi tehdä kalenterin tai kellon kanssa”, kenttämestari Kim Wahlroos korostaa.

Porvoolaiskentän kauden ensimmäisen viheriöleikkuun suoritti kenttämestari itse, joka on tyytyväinen greenien kuntoon.

”Kaikki viheriöt ovat erinomaisessa kunnossa. Väylien annetaan vielä kuivua viikon verran, mutta myös siellä leikkuutyöt päästään aloittamaan tällä viikolla”, Wahlroos sanoo.

Kenttä avataan suoraan kesäviheriöille

Myös puttiviheriön kunto on lupaava.

Vaikka greenileikkuri pääsi ruohon kimppuun jo tiistaina, niin pelaajien pitää vielä hetki kuopia maata, ennen kuin pääsevät kiertämään kenttää.

Kenttä avataan suoraan kesäviheriöille viikon päästä perjantaina eli 22.4. klo 9.00. Ennen sitä viheriöt vielä jyrätään ja tarvittaessa ne saavat kevyen hiekkahunnun. Leikkuukin ehditään suorittaa muutamaan otteeseen ennen h-hetkeä.

Vappuviikonloppuna kentällä pelataan FJT Invitational, johon kutsutaan Suomen parhaat juniorit. Silloin viheriöt ovat täydessä tikissä.

”Kisaan mennessä viheriöt ovat kesäkunnossa ja leikkuukorkeus neljä tai jopa 3,75 milliä”, Wahlroos lupaa.

 

Kolme syytä siihen, miksi Kullo Golf on keväisin aina huippukunnossa

1.     Ammattitaitoinen henkilökunta, jolla yli 10 vuoden kokemus Kullo Golfin viheriöistä

2.     Oikea aikaiset syys- ja kevättyöt.  Suurimmat työt tehdään golfkauden ulkopuolella, jolloin ne voidaan tehdä huolellisesti ja juuri oikeaan aikaan.

3.     Viheriöt pidetään terveinä ja vahvoina läpi kauden. Kauden aikana hoitotyöt tehdään mahdollisimman pienillä koneilla ja kevyesti

Viisi uutta asiaa kaudelle 2016

1.     Golfopettajat Heini Haapala ja Ari Savolainen. He jatkavat opetustoimintaa myös Tuusulan Golfklubilla.

2.     Kenttäyhtiö vastaa myös pro shopista.

3.     Toukokuussa valmistuu takaysille uusi WC.

4.     Kentän reuna-alueita siivottu ja pelattavuutta parannettu.

5.     Tarjolla ensimmäistä kertaa myös kymppikortti 475 €.

Lähde: Olli-Pekka Nissinen

 


Kullo Golf kuuluu GoGolfin yhteistyökenttiin. Green feet kahdelle Kullo Golfiin verkkokaupastamme 99 €. Voit valita Kullo Golfin myös FIM-pelioikeuskentäksi.


 

Etsi luettavaa