Hyppää sisältöön

Kukkonen yllätti Lontoon miljoonan taalan kisan avauskierroksella – kaksi suomalaista kärkikymmenikössä

Karina Kukkonen on yllättäen paras suomalainen Lontoossa pelattavassa Aramco Team Series -kisassa.

Karina Kukkonen ja Tiia Koivisto ovat kärkikymmenikössä Lontoossa pelattavassa miljoonan dollarin LET-kisassa. Joukkuekisassa kaksi suomalaista sai kunniatehtävän kipparoida neljän hengen joukkuetta, joista yksi pelaaja on amatööri.

Karina Kukkonen on upeasti jaetulla kuudennella sijalla Lontoon Centurion Clubilla pelattavassa Aramco Team Seriesin henkilökohtaisessa kilpailussa. Oululainen yllätti avauskierroksella pelaamalla tuloksen 69 (-4). Hän on vain kahden lyönnin päässä kisaa johtavasta kolmikosta Kelsey Macdonald, Leonie Harm ja Anne Van Dam.

Kukkonen pelasi avauskierroksella saman tuloksen Englannin Charley Hullin kanssa. Hull on voittanut urallaan kertaalleen LPGA-kiertueella ja kaksi kertaa LET:llä.

Kärkikymmenikköön mahtuu Suomesta myös Tiia Koivisto, jonka tulos torstaina oli 70 (-3). Hän on kisassa kahdeksantena.

LET:n rankingia johtava Sanna Nuutinen (-1) on 22:ntena. Ursula Wikström pelasi yhden yli parin. Tulos riittää jaettuun 42. sijaan.

Elina Nummenpää (+3) jakaa 66:ta sijaa. Krista Bakker (+5) on jaetulla 86. sijalla.

Nuutisen kipparoima joukkue seitsemäntenä

Samassa yhteydessä pelataan myös joukkuekisa. Kukkonen on mukana Magdalena Simmermacherin joukkueessa, joka on toisena tuloksella -15 ja vain lyönnin Lee-Ann Pacen (-16) kipparoimaa tiimiä perässä.

Yhdessä joukkueessa pelaa kolme ammattilaista ja yksi amatööri, ja jokaiselta reiältä joukkuen kahden parhaan pelaajan tulos lasketaan mukaan joukkueen tulokseen.

Suomalaispelaajista Nuutinen ja Wikström ovat saaneet kunnian toimia kippareina.

Nuutisen joukkue on seitsemäntenä yhteistuloksella -12. Joukkueen muut ammattilaiset ovat Koivisto ja Espanjan Emma Cabrera-Bello, joka on Rafa Cabrera-Bellon sisko.

LET-rankingissa 11:ntenä oleva Ursula Wikström kipparoi joukkuetta, johon kuuluu myös Bakker. Sen tulos avauspäivänä oli -6.

Tulospalvelut: henkilökohtainen kisa ja joukkuekisa

Etsi luettavaa