Hyppää sisältöön

Kuka voisi järjestää suomalaisjuhlat Vierumäellä?

Kalle Samoojan peli ei kulkenut sunnuntaina toivotulla tavalla.

Suomalaisittain kausi Challenge Tourilla on ollut verrattaen vaisu. Onko kyseessä kuitenkin vain tyyntä ennen myrskyä, sillä kotimaisia huippusuorituksia on nähty paljon erityisesti Nordic Leaguen puolella. Kuka toteuttaa Vierumäellä kotimaiset voittohaaveet?

Euroopan Challenge Tourin kausi on ollut suomalaisittain äärimmäisen hiljainen. Viime viikkoina Kalle Samooja on väläytellyt todella vahvoilla otteillaan, mutta yksittäinen heikko kierros on estänyt voittomahdollisuudet. Ruotsissa sunnuntaina voittoon olisi riittänyt tulos 71, mutta Kalle pelasi 76. Samooja onkin kenties suurin ennakkosuosikki kotimaisista pelaajista.

Challenge Tourin rahalistalla Kalle Samooja ja Jaakko Mäkitalo ovat ainoat suomalaiset, jotka olisivat uusimassa pelioikeuttaan rahalistan sijoitusten perusteella: 76 ja 73. Lisäksi potentiaalisten menestyjien listaan kannattaa lisätä myös kokeneet miehet Joonas Granberg ja Peter Erofejeff, joilla löytyy voittoja niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin kilpailuista. Molemmat ovat väläytelleet kovia otteita kotimaisilla kentillä tänä kesänä.

Nuorisokaartista Oliver Lindell tulee varmasti olemaan kisan suurin seurannan kohde – ja syystä. Lindellin taso riittää mainiosti CT:lläkin, mutta olisiko hänestä jo nyt järjestämään koko golfvuoden positiivisin pommi?

Kim Koivu suosikki amatööreistä

Amatöörien puolelta ainoa toivo Kim Koivu, joka sijoittui kympin joukkoon viikonlopun EM-kisoissa Virossa. Oikeastaan on pakko kyseenalaistaa koko liiton ratkaisua edes täyttää kaikki heille annateut amatööripaikat, sillä taso Koivun takana on heikko. Missä on esimerkiksi Matias Honkala, mies joka voitti Finnish Tourin kisan Vanajanlinnassa ja oli edellisellä viikolla dominoinut Kullossa FJT:n kisan käsittämättömällä tuloksella.

Vierumäen kisa on loistava paikka heikommin pelanneille suomalaisille kasata momentumia kulmaukseensa ennen loppukauden tärkeitä koetoksia. Näihin kuuluvat erityisesti CT:n vakiokalustoon kuuluvat Tapio Pulkkanen ja Teemu Bakker, jotka eivät ole saaneet menestyksestä kiinni tällä kaudella. Vierumäki on loistava paikka kääntää kurssi. Cooke-kenttä sopii pitkälyöntisille, jollaisia sekä Pulkkanen että Bakker ovat.

”Tärkeä viikko suomalaiselle golfille”

Ykköspelaajaksi on kuitenkin helppo sanoa Kalle Samooja, joka on kuudessa edellistä CT-kisassaan pelannut kaikki neljä kierrosta. Kalle näkee Vierumäen kisan merkityksen todella suurena suomalaisille.

”Tämä on tärkeä viikko suomalaiselle golfille. Meillä on paljon pelaajia kisassa ja uskon myös, että yleisöä löytää hyvin paikalle. Vielä kun samaan aikaan käydään olympialaisten golfkisat, niin uskon Vierumäellä riittävän seurattavaa niin livenä kuin TV:n välityksellä huippugolfia”, Samooja sanoo.

Kalle ja muut suomalaiset ovat vuosien varrella tutustuneet Cooke -courseen melko hyvin. Kalle vietti yhden viikon leirin kesällä Vierulla.

”Pidän kentän lay outista todella paljon ja se on myös saatu loistavaan kuntoon. Kenttä tarjoaa hyvän haasteen ja tästä tulee varmasti mielenkiintoinen viikko pelaajille. Viime viikko Ruotsissa tuntui jo vähän kuin kotikisalta, mutta tällä viikolla on entistä kivempi tiiata palloa Vierumäen ykköstiillä”, hän sanoo.

Olympialaisten suhteen Samooja laittaa isot toiveet Roope Kakon ja Mikko Ilosen hartioille.

”Eipä meille suomalaisille kovin paljoa taida olla mitaleita tulossa Riosta. Toivotaan, että Roope tai Mikko hoitavat hommansa ja tuovat vähintään yhden”, Kalle heittää haasteen Rion suuntaan.

Lähde: Europeantour.com

 

Etsi luettavaa