Hyppää sisältöön

Kuka on Oliver Fisher, mies joka alitti ensimmäisenä 60 lyönnin rajan

Oliver Fisher oli tänään maagisella pelipäällä.

Oliver Fisher pelasi itselleen tänään syntymäpäivälahjan reilun viikon myöhässä. 30 vuotta hiljattain täyttänyt Fisher onnistui ensimmäisenä pelaajana alittamaan 60 lyönnin rajan.

Englantilainen Oliver Fisher pelasi Portugalissa tuloksen 59 (-12). Hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut alittamaan 60 lyönnin haamurajan European Tourilla.

Fisher on pelannut European Tourilla vuodesta 2007 saakka eli hän aloitti tourilla jo 18-vuotiaana. Challenge Tourilla hän on pelannut vain yksittäisiä kilpailuja muutamana vuotena.

Hän on edustanut keskikastia oikeastaan koko uransa ajan. Hänen paras sijoituksensa rahalistalla on 54:s ja heikoin 125:s (vuonna 2009). Tuolloin hän menetti kortin kiertueelle, mutta onnistui uusimaan sen seuraavana vuonna saatuaan kosolti kutsuja European Tourin kisoihin ja onnistumalla sijoittumaan neljä kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Erikoinen kausi Fisherillä oli vuonna 2011, jolloin hän onnistui ottamaan uransa toistaiseksi ainoan voiton. Hän oli ykkönen Tsekissä, mutta muuten hänen pelinsä eivät sujuneet kovinkaan mallikkaasti, sillä 33 kilpailuista hän selvitti cutin vain yhdeksässä. Ilman voittoa hän olisi todennäköisesti joutunut hakemaan vauhtia karsinnoista tai Challenge Tourilta.

Uusinnassa hän on ollut kaksi kertaa, mutta hävinnyt voiton molemmilla kerroilla.

Uransa aikana hän on tienannut rahaa hieman yli 4,2 miljoonaa euroa. Nyt hän on European Tourin rankingissa 72:ntena ja maailmanlistalla 287:ntena. Parhimmillaan hän on ollut maailmanlistalla sijalla 161.

 

Oliver Fisher

  • Syntynyt: 13.9.1988
  • Kotikaupunki: Lontoo
  • Pituus ja paino: 185 cm, 81 kg
  • European Tourin voitot: 1
  • Parhas major-sijoitus: 32:s The Open Championship, 2013

 

 

Etsi luettavaa