Hyppää sisältöön

Kuka ihmeen Laporta johtaa Abu Dhabissa? Epätasainen italialainen on puhjennut kukkaansa

Francesco Laporta on monien mielestä yllätysjohdossa Abu Dhabissa

Francesco Laporta takoi lauantaina viikon parhaan tuloksen Abu Dhabissa pelaamalla 63 (-9). 29-vuotias italialainen on ollut läpi uransa melko epätasainen pelaaja, jolla on nyt erittäin hyvä vaihe käynnissä golfillisesti.

Francesco Laporta voitti Challenge Tourin rankingin kauden 2019 päätteeksi. Hän ei ollut varsinaisesti voittotaistossa kiinni ennen finaalikisoja, mutta hän voitti kaksi kolmesta finaalista ja kruunattiin kiertueen voittajaksi. Samalla oli käynnistynyt myös Ryder Cup -karsinta ja kun CT-kausi päättyi, oli Laporta kiinni suorassa paikassa joukkueeseen! 

Pääkiertueen kausi ei ole lähtenyt yhtä ruusuisesti liikkeelle. Castellana Grottesta kotoisin oleva peluri on missannut cutin kahdessa ensimmäisessä yrityksessään Etelä-Afrikassa, mutta kolmas kisa tuntuu kertovan toden. Hän johtaa kauden ensimmäistä Rolex Seriesin kilpailua lopetettuaan perjantaina viiteen perättäiseen birdieen. Laporta pelasi muuten yhdessä Ryder Cup -kapteeni Padraig Harringtonin kanssa, joten tiukka paikka ei tuntunut jännittävän. 

Viikonloppuna Laporta laitetaan kovaan testiin. Edellisen kerran hänellä oli vastaava paikka vuonna 2016 Marokossa, jossa hän johti kahden kierroksen jälkeen. Silloin hän jäi lopulta sijalle 22, joka on edelleen hänen uran paras sijoitus European Tourilla. Pari vahvaa vuotta Challenge Tourilla ovat varmasti marinoineet Laportasta valmiimman pelaajan. 

Yksi asia mitä italialaisen pelistä ei ole poistunut edes Challenge Tour -kausien aikana on epätasaisuus. Hänen tilastonsa ovat erittäin hämmentäviä. Esimerkiksi vuonna 2018 Laporta sijoittui CT:llä välille 4-10 kuusi kertaa, mutta missasi cutin myös peräti yhdeksän kertaa. Vielä CT:n rankingin voittovuonna hän missasi cutin viisi kertaa. 

Voittamisen makuun Laporta pääsi ammattilaisurallaan ensimmäistä kertaa vasta Foshan Openissa, Challenge Tour -vuoden kolmanneksi viimeisessä kisassa. Koko kiertueen finaalin voitto nosti hänet koko rankingin voittoon ja hetkellisesti kiinni paikkaan Ryder Cupissa. 

Olisi melkoinen tarina jos uuden vaihteen peliinsä löytänyt Laporta saisi jatkettua putkea ja voitettua Abu Dhabissa. Se nostaisi hänet hyvin konkreettiseksi ehdokkaaksi syksyn Ryder Cup -koneeseen! 

”Tämä on toinen yritykseni kiertueella, mutta Challenge Tourin kautta saapuminen luo täysin eri mahdollisuudet kun pääsee suurkisoihin mukaan. Kausi alkoi heikosti, mutta nyt johdan kilpailua, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen viikonloppu”, kärkimies runoili perjantai-illan haastattelussa. 

Viasat Golf ja Viaplay aloittavat kauden ensimmäisen Rolex Seriesin kisan kolmannen päivän lähetyksen kello 10.00. Laporta lähtee kentälle kärkiryhmässä kello 10.10 yhdessä Matt Fitzpatrickin ja Rafa Cabrera-Bellon kanssa. 

Etsi luettavaa