Hyppää sisältöön

Krista Junkkari johtaa kahden kierroksen jälkeen EM-kilpailua

Krista Junkkari pelaa ennen Pohjois-Carolinaan muuttoaan kolme kisaa Suomessa

Amatöörien maailmanlistalla sijalla 355 oleva Krista Junkkari on pelannut kaksi kierrosta yhteensä seitsemän alle parin, mikä riittää johtopaikkaan kisan puolivälissä.

Krista Junkkari johtaa Englannin Parkstone Golf Clubilla pidettävää EM-turnausta tuloksella seitsemän alle parin. Junkkarilla on lyönnin ero toisena olevaan Italian Caterina Doniin. Kolmatta sijaa tuloksessa viisi alle parin jakaa kolme pelaajaa. Kisa on kaikkea muuta kuin ratkennut, sillä 20 parasta pelaajaa mahtuu viiden lyönnin sisään toisistaan.

Koski-Golfia edustava Junkkari onnistui parantamaan torstaina tulostaan lyönnillä ja on nyt yhteistuloksessa -7 (69-68). Hän on nyt pelannut viimeistä viimeistä kilpailukierrostaan peräti 19 alle parin voitettuaan viime viikolla Suomen mestaruuden Vaasassa tuloksella -10 (74-66-68-70).

Junkkarin johtoasemaa voi pitää yllätyksenä, sillä hän on amatöörien World Rankingissa vasta sijalla 355.  Kilpailuun osallistuvista pelaajista korkeimmalla rankingissa on Italian Alessia Nobilio, joka on ranking-kuutonen. Hän on kisan puolivälissä jaetulla 10. sijalla. Samalla sijalla on maailmanlistan 11:s Linn Grant, joka tulee Ruotsista.

Kisan toiseksi paras suomalainen on edelleen Karelia Golfin Emma Tukiainen, jonka tulos +5 (74-75) riittää tässä vaiheessa jaettuun 60. sijaan, joka on myös kisan cut-raja kolmen kierroksen jälkeen.

Kiira Riihijärvi ja Kerttu Hiltunen onnistuivat eilen ja ovat ainoastaan lyönnin päässä cut-rajasta tuloksella +6. Daniella Barrett (+12) ja Petra Salko (+16) ovat jo kaukana rajasta.

Kisaan osallistuu kaikkiaan kuusi suomalaista,

Tulospalvelu

Etsi luettavaa