Hyppää sisältöön

Kova taistelu ei riittänyt: Kakon upea Challenge Tour -kausi niukasti päätökseen

Roope Kakko jäi niukasti ulos Challenge Tourin finaalipaikasta

Roope Kakko pelasi uransa tasaisimman kauden vuonna 2019. Roope pääsi jatkoon 12 kertaa 14 pelatun kisan aikana ja tullee jäämään CT:n rankingissa noin sijalle 46-48.

European Challenge Tourin toiseksi viimeinen kilpailu oli jälleen Roope Kakolta vahva ja tasainen taidonnäyte. Kakko pelasi tasaisen sarjan 66-71-68-70 (-13) 500 000 dollarin Foshan Openissa jakaen maaliin päästyään sijaa 13. 

Ongelmaksi muodostui jälleen kierroksen alkuvaihe, sillä Kakko oli pitkään jumissa par-tuloksessa. Vasta kahden viimeisen reiän birdiet toivat tuloksen -2 ja pitävät Roopen sijoituksen kohtalaisen identtisenä kuin se oli päivään lähdettäessä. 

Kakko on ennustettu sijoittuvan Road To Mallorca -listalla sijalle 46, mutta sijoitus ei voi juuri enää parantua. Kakko on noin 8300 euroa ranskalaista Ugo Coussaudia perässä, joka on ennustettu sijalle 45 kun hän ei päässyt kisassa jatkoon. 

Nykyinen sija ei voi parantua ilman suurta ihmettä. Se vaatisi todella suuria tuloksia loppukierroksella muutaman pelaajan osalta, eikä sekään välttämättä riittäisi. Kakko tullee jäämään pari tonnia vajaaksi sijasta 45, joka olisi vaatinut todennäköisesti kaksi lyöntiä paremman tuloksen. 

Roope saavutti upealla kaudellaan tietenkin vahvan pelioikeuden Challenge Tourille ensi kaudeksi. European Tourin karsinnat hän joutuu aloittamaan joka tapauksessa toisesta vaiheesta, jonne hän lähtee ennakkosuosikeiden joukossa saavuttamaan paikkaa karsintafinaalissa. 

Kisan kärjssä on kiinalaiskaksikko Zheng-Kai Bai (-19) ja Zecheng Dou (-18), joita ei lasketa mukaan Challenge Tourin pistelistoille. 

Etsi luettavaa