Hyppää sisältöön

Kotiyleisöllä riittää jännitettävää huomenna – yllättäjä kärjessä Hampurissa

Robert MacIntyre ja Bernd Ritthammer jatkavat pelaamista yhdessä myös huomenna.

Maailmanlistalla hädin tuskin tuhannen parhaan joukossa oleva Bernd Ritthammer hakee uransa ensimmäistä European Tourin voittoa kotiyleisön edessä huomenna.

Saksan Berndt Ritthammer ei ole koskaan sijoittunut European Tourilla kolmen parhaan joukkoon ja top 10 -sijoituksiakin miehellä on vain neljä kappaletta.

Huomenna kotiyleisö saa jännittää, kuinka 32-vuotiaan hermot kestävät painetta, sillä hän lähtee Hampurissa pelattavan Porsche European Openin päätöspäivään jaetulta kärkipaikalta.

Ritthammer oli tänään jo hieman hermona takaysillä päästyään ensimmäistä kertaa urallaan johtoon European Tourin kisassa, mutta sai kerättyä itseään loppua kohti.

“Päässäni on paljon ajatuksia juuri nyt, mutta kokemus tänään oli mielenkiintoinen”, Ritthammer sanoi. “Meillä on fantastinen yleisö. Sain heiltä tänään todella paljon tukea, mikä oli uskomatonta.”

“En ole tottunut johtamaan European Tourilla. Takaysi oli vaikea, mutta viimeiset kaksi tai kolme reikää olivat jälleen hyvää golfia, ja toivottavasti pystyn jatkamaan siitä huomenna.”

Kärkiryhmään Ritthammer saa seurakseen nuoren Robert MacIntyren, joka jakaa saksalaisen kanssa kärkipaikkaa tuloksessa -9. Miehillä on melkoinen ero kiertueen ranking-sijoituksessa, sillä MacIntyre on listalla 15:ntentä ja Ritthammer vasta sijalla 169. Maailmanlistalla saksalainen mahtuu hädin tuskin tuhannen parhaan joukkoon.

Myös MacIntyre hakee uransa ensimmäistä voittoa European Tourilta. Debyyttikauttaan kiertueella pelaavat MacIntyre on ottanut kaksi kakkossijaa. Myös viime vuonna Challenge Tourilla hän nappasi kaksi kakkossijaa, mutta voittosarakkeeseen jäi viiva.

Sen sijaan Ritthammer muistetaan siitä, että hän nappasi vuonna 2016 kolme CT-voittoa saman kauden aikana nousten kesken kauden pääkiertueelle.

Kaksikon niskaan hengittää maailmantähti Paul Casey (maailmanlistalla sijalla 17), joka on vain lyönnin päässä. Matthias Schwabb ja Pablo Larrazabal jakavat neljättä sijaa seitsemän alle parin tuloksessa.

Kisassa mukana olleet Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen eivät selviytyneet viikonlopun kierroksille.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa