Hyppää sisältöön

Kotimaiset tähdet valmiina Gant Ladies Openiin – Matilda Castrénin päätöstä odotellaan vielä

Sanna Nuutinen

Vajaan neljän viikon kuluttua Aura Golfissa käynnistyvä LET:n kilpailu on melkoinen näyteikkuna suomalaispelaajille, joille yksi merkittävä tavoite on katkaista lähes 13 vuoden mittainen voitoton putki pääkiertueella.

Alkuperäisen aikataulun mukaan kotimaisen huippugolfin kauden odotetuin kisa, Gant Ladies Open piti pelattaman kuluvalla viikolla.
Koronan tuomat epävarmuudet siirsivät kisan heinäkuulle.
Kuukauden lähtölaukauksen kunniaksi kaikki Ladies European Tourilla pelaavat suomalaiset kuitenkin kerääntyivät kesäiseen Aura Golfiin Gant Ladies Openin mediapäivään torstaina.

LPGA Tourilla viikonloppuna sensaatiomaisesti voittanut Matilda Castrén ei ollut mukana.
Hän  pääsee ilman paineita työpaikan uusimisesta valitsemaaan seuraavan kahden vuoden aikana  omalla kiertueellaan kisat, joihin osallistuu. 
Tämä lisäsi myös mahdollisuuksia sille, että Castrén olisi numerolappu rinnassa Gant Openissa, sillä Turun tapahtuman jälkeisellä viikolla hän osallistuu Ranskassa majoriin, Evian Championshipin.

Matilda Castrénin mahdollinen osallistuminen Gant Ladies Openiin olisi melkoinen piristysruiske tapahtumalle

Matilda Castrénin mahdollinen osallistuminen Gant Ladies Openiin olisi melkoinen piristysruiske tapahtumalle

GETTY IMAGES

”En ole vielä päättänyt tätä asiaa. Kovasti perhe ja kaverit ovat Suomeen houkutelleet.  On kuitenkin mietittävä tarkkaan monelta kantilta”, Castrén kertoi GoGolfille torstai-iltana.
Hän pelaa seuraavalla viikolla Georgiassa PGA Championshipin, sen jälkeen Teksasin kisan.

Ennen Gant Ladies Openia on Teksasin jälkeen yksi (väliviikko), joten aikaeroon totuttelun takiakin kisaviikko Suomessa voisi palvella hyvin Evian Championshipia.

Seitsemän LET:n pelaajan yhteinen mielipide oli, että kotikisaa odotetaan innolla, ja etenkin runsasta suomalaisyleisöä.
Nykyisistä pelaajista Ursula Wikström on ainoa, joka on pelannut pääkiertuetta kotiyleisön edessä – viimeksi 10 vuotta sitten.

Ursula Wikström on LET:n kokeneimpia jäseniä. Kisoja on pelattuna jo runsaat 270

Ursula Wikström on LET:n kokeneimpia jäseniä. Kisoja on pelattuna jo runsaat 270

Tristan Jones / LET

”Kotikisat tuo ehdottomasti extraa, ja se on aina myös ylpeyden aihe pelaajillekin. Suomessa kisat järjestetään aina viimeisen päälle, ja siksi niissä on isojen kisojen tuntua.”

Wikströmillä on menestystä edellisiltä vuosilta nimenomaan kotimaan kamaralta kahden kakkossijan verran, ja kuntonuoli osoittaa tälläkin hetkellä ylöspäin.
Italian kisasta toukokuun lopulta tuli toinen sija, uran seitsemäs. Joko Aurassa oli vuoro nostaa ykköspokaalia?

”Laitetaan kroppaa kuntoon, ja katsotaan mihin se riittää suomalaisyleisön edessä”, Wikström hymyilee.

Sanna Nuutisella riittää vientiä

Sanna Nuutinen hakee taas menestystä Tsekistä

Sanna Nuutinen hakee taas menestystä Tsekistä

LET / Tristan Jones

Päivän kiireisin median edessä oli Sanna Nuutinen, jonka vakuuttavat pelisuoritukset ovat tuottaneet pitkän rivin sijoituksia kymmenen joukkkoon.
Viime viikolla varmistui myös lippu Tokion olympiakoneeseen, joten helsinkiläisellä riittää syitä olla tyytyväinen.

”Hyvä pallonlyöminen on ollut avain tason nostoon. Paljon väyliä ja griinejä tarkoittaa stressittömämpää pelaamista, eikä kaikki ole vain lähipelin varassa. Kun hyvä puttiviikko vielä osuu kohdalle, on voitto täysin otettavissa”, Nuutinen summaa.
”Gant Ladies Open on ehdottomasti hyvä mahdollisuus siihen. Griinit rullaavat täällä aina hyvin, ja se sopii minulle. Toivottavasti saamme paljon yleisöä kannustamaan.”

Noora Komulainen on pelannut LET:lla vuodesta 2013, yhteensä yli sata kilpailua

Noora Komulainen on pelannut LET:lla vuodesta 2013, yhteensä yli sata kilpailua

Golfliitto

Kuukauden lisäaika kotikisalle oli erittäin positiivinen yllätys Noora Komulaiselle, joka sai esikoisensa vapun tienoilla. Äitiyslomalta paluuta tekevä Komulainen on palannut treeneihin pari viikkoa sitten toivuttuaan synnytyksestä, ja on asettanut tavoitteeksi olla viivalla heinäkuussa.

”Arki on muuttunut, totta kai nyt mennään vauvan ehdoilla. Treenaan sekä vauvan kanssa että ilman, treeneistä on tullut ihan erilaista omaa aikaa kuin ennen. Kaipaan kisajännityksen tunnetta, ja on upeaa päästä Auraan – minulla on täältä hyviä muistoja”, Komulainen kertoo.

Elina Nummenpää ulkoilutti marsuaan Aura Golfin tammien alla

Turussa varttuneelle Elina Nummenpäälle LET-kisalla juuri Aura Golfissa on erityinen merkitys, vaikka asuukin nykyään muualla. Hänet voidaan leikillisesti laskea ainakin puoliksi auralaiseksi.

”Olen kasvanut täällä, enkä osaa edes oikein laittaa sanoiksi tunteitani. Aloitin pelaamaan 15-vuotiaana, mutta jo pikkulapsena leikin marsuni kanssa klubin edessä tammen alla, kun vanhempani olivat pelaamassa”, Nummenpää nauraa.

Elina Nummenpää on voittanut entisellä kotikentällään lyöntipelin SM-kultaa

Elina Nummenpää on voittanut entisellä kotikentällään lyöntipelin SM-kultaa

Tristan Jones / LET

”Tulossa on varmasti erityinen viikko, ja se on minulla korkealla tavoitteissani. Toki se voi luoda myös paineita, mutta uskon nauttivani pelaamisesta monien tuttujen ympäröimänä rakkaassa paikassa.”

Nummenpään lisäksi paikallisväriä kisaan saadaan ainakin kahdella kutsulla, jotka Auralla on käytettävissään. Edessä on jopa positiivinen haaste, sillä heillä on useampia kärkiamatöörejä. Kaikkiaan kutsuja Gant Ladies Openiin on käytettävissä yhdeksän kappaletta.

Pelaajien lisäksi myös Aura Golfissa odotetaan innolla heinäkuuta. Kenttä on virheettömässä kunnossa, ja höllentyneet rajoitukset Varsinais-Suomessa tarkoittavat vihreää valoa myös yleisölle.

”Aurassa ollaan valmiita huipputapahtumaan, ja toivotamme katsojat lämpimästi tervetuloa Ruissaloon. LET:in kilpailunjohtajan alkuviikon visiitillä saimme pelkästään positiivista palautetta”, Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere kertoo.

”Olemme erittäin ylpeitä päästessämme järjestämään Ladies European Tourin kilpailun. Kenttämme sopii erinomaisesti tähän tarkoitukseen, ja on kestänyt tuloksellisesti kaikkien aiempienkin parhaimpien pelaajien hyökkäykset.”

Golfliiton promoottori ja kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen komppaa.

”Järjestelyjä ja yksityiskohtien hiomista tehdään varmasti loppumetreille asti, mutta onneksemme meillä on kokenut organisaatio taustalla. Uskon, että Gant Ladies Openista tulee suomalaiselle golfille upea viikko, ja menestystäkin voidaan hyvin mielin odottaa.”

Aura Golfissa on järjestetty naisten EM-kisojen (2013) lisäksi lukuisia kertoja Felix Ladies Finnish Open, joka oli osa Ruotsin ammattilaiskiertuetta

Aura Golfissa on järjestetty naisten EM-kisojen (2013) lisäksi lukuisia kertoja Felix Ladies Finnish Open, joka oli osa Ruotsin ammattilaiskiertuetta

Lassi Pekka Tilander

Gant Ladies Open

-Ladies European Tourin osakilpailu
-Pelataan Aura Golfissa Turun Ruissalossa 15.-17.7.2021
-Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
-Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia.
-Varmuudella mukana ovat Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Elina Nummenpää ja Karina Kukkonen.
-Palkintopotti 200 000 euroa
-Kilpailun promoottorina toimii Suomen Golfliitto.
Järjestämisen mahdollistavat Aura Golfin pitkäaikainen yhteistyökumppani GANT sekä seuran kunniapuheenjohtaja kiinteistöneuvos Heikki Vaiste.
-Myös Turun Kaupunki tulee olemaan tärkeässä kumppaniroolissa kilpailun useissa eri toiminnoissa.
-Televisioidaan päivittäin suorana Ruutu-palvelussa sekä lisäksi finaalipäivä Ylellä.
-Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailua

Gant Ladies Open

Etsi luettavaa