Hyppää sisältöön

Koronavirus leviää – nyt perutaan golfkisoja Aasiassa

LPGA Tour on päättänyt perua kaksi Aasiassa pidettävää tapahtumaa. Viranomaiset suosittelevat muutenkin massatapahtumien perumista Aasiassa koronaviruksen takai.

LPGA Tour on päättänyt perua kaksi kilpailua koronaviruksen takia.

Helmikuussa ohjelmassa olleet LPGA Thailand Open- ja HSBC Women’s World Championship -kisat on peruttu. LPGA Touriin kuuluneet kisa eivät toteudu Aasiassa kovaa vauhtia leviävän koronaviruksen takia.

Kiertue julkaisi kisojen perumisesta lyhyen tiedotteen, jossa kerrottiin, että suurten tapahtumien järjestämistä ei suositella viruksen takia.

”On aina vaikea päätös perua tapahtumia. Pelaajien, fanien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus menee kuitenkin kaiken edelle”, tiedotteessa luki.

Kilpailuja ei siirretä, vaan ne perutaan kokonaan.

”Vaikka olemme pettyneitä siitä, ette näitä turnauksia pystytä järjestämään tämän kauden aikana, odotamme innolla, että pääsemme palaamaan Aasian pian.

Koronavirus on levinnyt pahiten Wuhanin alueella Kiinassa. Kaikkiaan Kiinassa on eniten todettuja tartuntoja, tuoreen tiedon mukaan yli 40 000. Thaimaassa todettuja koronatapauksia on vain 32 ja Singaporessa 43.

On mielenkiintoista seurata, tekeekö myös European Tour jossain vaiheessa samoja johtopäätöksiä. Kiertueen ohjelmassa on maalis-huhtikuun aikana kisat Intiassa, Malesiassa ja Kiinassa.

Koronavirus uhkaa myös monien muiden urheilun massatapahtumien järjestämistä. Esimerkiksi Shanghain F1-osakilpailu on vaakalaudalla. Viranomaiset suosittelevat sen perumista. Kisa pitäisi ajaa huhtikuun puolivälin tienoilla. Viikkoa myöhemmin European Tourilla pitäisi puolestaan olla kisa Shenzenissä.

Etsi luettavaa