Hyppää sisältöön

Korona iski European Tourin palkintopotteihin: näin kisoja on tarkoitus jatkaa

European Touria on tarkoitus jatkaa heinäkuussa poikkeusjärjestelyin.

European Tour on julkistanut hetki sitten suunnitelmansa siitä, kuinka koronaepidemian keskeyttämää kautta on tarkoitus jatkaa.

Maaliskuussa keskeytynyt European Tour jatkuu heinä-elokuussa ”suljetuin ovin”, kun vuorossa on kuuden Britanniassa pelattavan kilpailun sarja.

Mukana on täysin uusia kilpailuja, ja palkintorahat ovat kutistuneet merkittävästi. 

Ensimmäinen kilpailu on Lee Westwoodin isännöimä British Masters, joka pelataan 22.–25.7. Siinä on jaossa 1,25 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi: viime vuonna samassa kisassa oli lähes kolme kertaa suurempi palkintopotti.

Lopussa viidessä UK Swing -sarjan osakilpailussa on miljoonan euron palkintopotti.

  • 22.–25.7. Betfred British Masters, palkintopotti 1 250 000 euroa
  • 30.7.–2.8. English Open, palkintopotti 1 000 000 euroa
  • 6.–9.8. English Championship, palkintopotti 1 000 000 euroa
  • 13.–16.8. Celtic Classic, palkintopotti 1 000 000 euroa
  • 20.–23.8. Wales Open, palkintopotti 1 000 000 euroa
  • 27.–30.8. English Championship, palkintopotti 1 000 000 euroa

European Tour tiedotti, että turnaukset pyritään järjestämään mahdollisimman turvallisesti. Kiertue on luonut oman terveys- ja testausohjelman, jota on myös tarkoitus kehittää koko ajan.

Koska kaikki kuusi kilpailua järjestetään Britanniassa, ei pelaajien tarvitse olla kilpailujen välissä karanteenissa. Lisäksi kilpailut järjestetään alustavan suunnitelman mukaisesti suljetuin ovin.

Kilpailujen yhteydessä kerätään varoja myös hyväntekeväisyyteen. UK Swingin aikana jaetaan puoli miljoonaa puntaa hyvään tarkoitukseen.

Osan hyväntekeväisyyskohteista voivat parhaiten menestyneet pelaajat valita itse, sillä kuuden osakilpailun minisarjan kymmenen parasta pelaajaa pääsee vaikuttamaan tahoihin, joille rahaa jaetaan.

Syksyllä karsittu ohjelma

Miten kausi jatkuu sitten UK Swingin jälkeen? Kiertueen ohjelma näyttää sen suhteen tältä:

Heinä-elokuun kilpailujen jälkeen European Tourin kalenterissa ei ole syyskuussa kuin kaksi kilpailua: Ryder Cup ja US Open.

Lokakuussa ohjelmassa on kaksi kisaa Skotlannissa (Alfred Dunhill  Links Championship ja BMW PGA Championship) sekä Englannissa pelattava BMW PGA Championship.

Näistä kaksi jälkimmäistä kisaa on merkitty Rolex Seriesin alle, mutta niiden palkintopottia ei ole vielä julkaistu. Voi olla, että pandemian aiheuttama säästökuuri puree Rolex Seriesin näiden kilpailujen palkintopotteihin.

Dunhill Linksissä pelaajille jaetaan palkintorahaa kuitenkin yhteensä viisi miljoonaa dollaria eli yhtä paljon kuin viime vuonna. Myös majoreissa palkintopotit ovat säilyneet ennallaan.

Ensimmäisenä majorina pelataan elokuun alussa PGA Championship.

Lokakuussa ohjelmassa myös WGC-kilpailu HSBC Championship. Marraskuussa pelataan näillä näkymin ainoastaan Masters Tournament. Tämänhetkisen tiedon mukaan European Tour päättyy joulukuussa pelattaviin Nedbank Challengeen ja DP World Tourin Championship -finaalikisaan.

European Tour -pelaajilla on siis edessä varsin karsittu loppuvuosi kilpailujen suhteen. Toimeentuloa heikentää myös se, että palkintopotit ovat merkittävästi pienempiä kuin mihin pelaajat ovat tähän asti tottuneet.

Lisäksi ilmassa leijuu muutenkin paljon epävarmuuksia. Pandemian kääntyminen takaisin nousuun voi luonnollisesti muuttaa suunnitelmat yhtäkkiä.

Etsi luettavaa