Hyppää sisältöön

Korona-ajan hittituotteet – vertailussa kuusi työntökärryä

Golfkärryt ovat menneet kaupaksi korona-aikaan.

Koronaviruksen vuoksi golfkärryjä menee kuin kuumille kiville. GoGolf esittelee nyt kuusi kolmipyöräistä työntökärryä.

KUN SUOMEN Golfliitto ohjeisti golfkenttiä lopettamaan lainakärryjen tarjoamisen maaliskuussa, golfkärryjen suosio yllätti paitsi välineliikkeet myös kärryjen maahantuojat. Suositut mallit loppuivat kevään aikana varastoista, joten monet maahantuojat ryhtyivät tekemään lisätilauksia maailmalta.

Clicgearin kärryjä maahantuova Hill Creek Oy on myynyt jo alkuvuoden aikana kärryjä enemmän kuin viime vuoden aikana yhteensä. Täksi vuodeksi tilatut kaksi konttia kärryjä eivät riittäneet pitkälle, mutta lisää tavaraa on tulossa.

“Toukokuun lopussa tulee yksi kontti ja heinäkuussa toinen”, Hill Creekin toimitusjohtaja Sauli Mäkiluoma kertoo.

Kärrymenekki yllätti myös Big Maxin kärryjä Suomeen tuovan Klintrade Oy:n toimitusjohtajan Juha Klingan. Hän kertoo, ettei ole törmännyt vastaavaan ostoryntäykseen aiemmin urallaan.

“Olemme nyt saaneet melko hyvin lisää kärryjä. Varastossa on vähän ja lisää on tulossa. Uskon ja toivon, että meillä on kärryjä saatavilla koko kesän”, Klinga sanoo.

Vaikka Golfliitto on sittemmin hieman höllentänyt suositusta laina- ja vuokrakärryjen suhteen, kolmipyöräiset työntökärryt menevät edelleen erittäin hyvin kaupaksi. Moni golfari haluaa pelata koronaviruksen vuoksi varman päälle ja hankkii itselleen mieluummin omat kärryt kuin lainaa niitä klubilta.

SATSAUS OMIIN kärryihin ei mene hukkaan, kun koronatilanne jossain vaiheessa helpottaa, sillä liikkeissä myytävät kärryt ovat parempia kuin lainattavat kärryt.

Lainakärryt ovat usein kaksipyöräisiä, vedettäviä malleja, joten työnnettävien kärryjen ostamista voi perustella itselleen jo paremmalla ergonomialla. Myytävät kärryt ovat myös hyvin varusteltuja.

“Yksi oman kärryn parhaista ominaisuuksista on niinkin yksinkertainen asia kuin sateenvarjonpidike. Se tekee sateella pelaamista paljon helpompaa”, Klinga sanoo.

Parhaimmillaan golfkärryt ovat myös pitkäkestoinen hankinta. Esimerkiksi Clicgearin kärryihin myydään kattavasti varaosia, joten rikkoontuneen kuluvan osan voi tarvittaessa vaihtaa, eikä uusia kärryjä tarvitse hankkia.

GOGOLF ESITTELEE kuusi erilaista kärryä, joiden suositushinta vaihtelee noin 240 eurosta 399 euroon. Harva liike myy kärryjä kuitenkaan täyteen hintaan, vaikka kysyntä on kova.

Kärryjä ostaessa kannattaa ottaa huomioon myös se, kuinka paljon kärryt vievät tilaa, kun ne taitetaan kokoon. Varsinkin jos auton takakontissa tai kotona on vähän tilaa. Kokoamista ja purkamista kannattaa testata liikkeessä; jotkut kärryistä taittuu helpommin kasaan kuin toiset.

Sekin kannattaa varmistaa, mitkä varusteet kuuluvat kärryihin vakiona. Jos esimerkiksi sateenvarjopidike ei sisälly hintaan, se kannattaa ostaa lisävarusteena.

Mikäli pelaa paljon, kannattaa ehkä panostaa kalliiseen malliin. Ne on yleensä valmistettu paremmista materiaaleista ja kestävät pidempään. Nopean kokeilun perusteella hinta näkyy myös käyttömukavuuteena ja parempana työnnettävyytenä.

Bag Boy Nitron

Tyylikkäät ja kompaktin kokoiset kärryt. Työntökahvan alta löytyy tilava pussukka, johon voi laittaa esimerkiksi neuleen tai tiiviisti pakatut sadevaatteet. Kahvassa on lisäksi kännykkäteline, sateenvarjopidike, paikka juomapullolle ja lokero, jonne mahtuu kolme palloa ja esimerkiksi lompakko. Pientä miinusta tulee jarruista, sillä vain toinen renkaista lukittuu.

Millaista kärryjä on työntää?

Kärryt tuntuvat työnnettäessä kevyiltä, mutta eivät niin vakailta kuin esimerkiksi Clicgearin kärryt. Ilmattomat renkaat ja kunnon laakerit tuovat työntämiseen kaivattua mukavuutta. 

Onko kärryjen kokoaminen helppoa?

Kärryt on kätevä koota ja purkaa, sillä ne menevät kokoon vivusta vetämällä. Purettuna kärryt vievät vain vähän tilaa.

Värivaihtoehdot

Musta, harmaa/musta, harmaa/lime, harmaa/pinkki, musta/punainen, lime, sininen/punainen ja valkoinen/sininen.

Suositushinta: 299,90 €

Paino: 7,6 kg

Big Max Blade IP

Kevyet ja laadukkaista materiaaleista valmistetut kärryt. Työntökahvan yhteydestä löytyy juomapulloteline ja sateenvarjopidike sekä paikat kahdelle pallolle ja tiille. Kompaktiin säilytyslokeroon mahtuu kierroksen ajaksi esimerkiksi lompakko ja avaimet. Työntökahvan alapuolella on paikka tuloskortille. Kortin voi kiinnittää myös klipsillä säilytyslokeron päälle.

Kärryyn on saatavilla runsaasti lisävarusteita, kuten GPS-teline, puhelinteline sekä pieni kassi arvotavaroille ja pohjaan asetettava säilytyspussi. Renkaat lukittuvat jalan painalluksella, molemmissa takarenkaissa on oma jarru.

Millaista kärryjä on työntää?

Työnnettäessä kärryt ovat vakaat, kevyet ja jämäkät, kun ottaa huomioon, että ne painavat alle seitsemän kiloa. Etupyörä on hieman pienempi kuin kilpailijoilla, mikä vaikuttaa hieman työntämiseen.

Millaiset kärryt on kasata ja purkaa?

Kärryt saa kokoon käden käänteessä, ja takarenkaat avautuvat itsestään. Purkuvaihe tapahtuu kahdessa osassa, eivätkä kärryt vie paljoa tilaa. Valtaosa kärryistä ovat kuutioita kun ovat kasassa, mutta IP Blade menee litteäksi ja vie takakontissa vähemmän tilaa.

Värivaihtoehdot

Musta, musta/lime, harmaa, musta/punainen ja valkoinen. 

Suositushinta: 399 €

Paino 6,5 kg

Clicgear Model 4.0 

Yli 300 euroa maksava tuote on hintansa väärti. Kärryjen mukana tulee vakiona paljon erilaisia varusteita. Työntökahvassa on sateenvarjoteline, irrotettava pulloteline ja tilava kannellinen lokero, johon mahtuu kolme palloa. Renkaat lukittuvat käsijarrulla.

Kahvan alapuolella roikkuvaan verkkopussukkaan mahtuu irtotavaraa, kuten etäisyysmittari. Lisävarusteita löytyy laaja valikoima, joten kärryn voi tuunata mieleisekseen. 

Laajan varaosavalikoiman ansiosta kuluvan osan voi vaihtaa uuteen, jos jokin paikka menee rikki. Bägi kiinnitetään kärryihin kätevillä remmeillä.

Millaista kärryjä on työntää?

Kärryt tuntuvat vakaalta. Ilmattomat renkaat ja laadukkaat laakerit takaavat sulavan etenemisen myös epätasaisessa maastossa. 

Millaiset kärryt on kasata ja purkaa?

Clicgearin heikkous on se, että kärryjen kokoamisessa ja purkamisessa on monta vaihetta. Kasattaessa kärryjä pitää esimerkiksi kääntää useita kertoja. Toisaalta kun kasaamista on tehnyt riittävän monta kertaa, siihen rutinoituu, eikä aikaa kulu enää yhtä kauan. Purettuna kärryt menevät sangen pieneen tilaan.

Värivaihtoehdot

Musta, valkoinen, hopea, beige, lime, pinkki, turkoosi, armeijan vihreä, armeijan ruskea ja keltainen.

Suositushinta: 319 €

Paino 9,5 kg

Fastfold Mission 5.0

Helposti koottavat ja purettavat kärryt, joita on yllättävän vakaa työntää. Kärryn työntökahvassa on paljon ominaisuuksia, kuten kätevä puhelinteline, johon voi yhdistää matkalaturin. Oma paikka löytyy myös merkkausnastalle.

Kärryissä on jalkajarru. Se ei ole yhtä käytännöllinen kuin käsijarru. Kärryjen yläosassa on “sarvet”, joiden väliin bägi asetetaan. Sarvet aukeavat nopeasti nappia painamalla. Sitä tehdessä kannattaa olla varovainen, etteivät näpit jää väliin.

Millaista kärryjä on työntää?

Työntäessä kärryt tuntuvat erittäin hyvältä. Renkaiden sopiva koko tuo kärryyn kaivattua vakautta.

Onko kärryjen kokoaminen helppoa?

Nimensä mukaisesti kärryjen kasaaminen onnistuu nopeasti ja helposti. Kärryt menevät purettaessa leveyssuunnassa kapeaan tilaan, mutta pituussuunnassa ne ovat melko pitkät.

Värivaihtoehdot

Kärryjä myydään sekä mattana ja kiiltävinä. Mattaväreja ovat vihreä/musta, burgundi/musta, harmaa/musta, hiilenmusta/valkoinen ja hiilenmusta. Kiiltävät värivaihtoehdot ovat sininen/musta, merenvihreä/musta, valkoinen/musta, valkoinen/punainen, harmaa/musta ja sininen/oranssi/valkoinen.

Suositushinta: 299,90 €

Paino: 8,8 kg

Masters iCart Compact Evo

Edullinen kärry, mikä näkyy materiaalissa ja työnnettävyydessä. Kahvassa on säädettävä sateenvarjoteline, juomateline sekä pieni säilytyslokero. Paikat löytyvät myös tiille ja palloille. Työntökahvassa ei ole pussukkaa, jossa voisi säilyttää irtotavaraa. Kärryissä on jalkajarru.

Millaista kärryjä on työntää?

Kärryt tuntuvat hakevan otetta maasta. Malliltaan kärryt ovat melko kapeat, joten epätasaisella alustalla ne ovat hieman epävakaat.

Onko kasaaminen helppoa?

Kärryn kasaaminen on helppoa lukuun ottamatta etupyörän asettamista paikalleen. Tähän pitää käyttää hieman voimaa, koska etupyörässä ei ole erillistä lukitusta.

Värivaihtoehdot

Musta ja harmaa.

Suositushinta: 249,90 €

Paino: 8 kg

Trekker Score Cart

Edulliset kärryt tuntuvat työnnettäessä melko vakaalta pienestä koosta huolimatta. 

Kärryn mukana tulee telineet sateenvarjolle ja juomapullolle. Työntökahvassa on paikka kahdelle pallolle, neljälle tiille ja kynälle. Säilytyslokero on kompaktin kokoinen, mutta sen kansi jää toisesta kulmasta hieman repsottamaan auki. Välillä jalkajarru ei oikein tahtonut lukkiutua päälle. Muoviset osat antavat kärryistä hieman halvan tuntuman. 

Millaista kärryjä on työntää?

Kärryt ovat melko vakaat, vaikka ovatkin kevyet ja melko pienikokoiset. Työnnettävyydeltään ne eivät kuitenkaan pärjää kalliimman hintaluokan kärryille.

Onko kasaaminen helppoa?

Kärryt menevät kasaan helposti, ja ne on myös helppo purkaa. Kärryt menevät purettuna pieneen tilaan.

Värivaihtoehdot

Kärryyn on saatavilla kaksi eri värivaihtoehtoa: musta ja valkoinen.

Suositushinta: 239,90 €

Paino: 6,5 kg

Etsi luettavaa