Hyppää sisältöön

Korkea polttoaineen hinta ja neljä muuta syytä matkustaa kimppakyydillä golfaamaan

Kimppakyydillä harrastuksen kustannukset golfkentälle pienenevät oleellisesti. KUVAT: GETTY IMAGES

Tässä jutussa kerromme viisi syytä matkustaa kimppakyydillä golfaamaan.

1. Säästä polttoainekuluissa

Polttonesteiden hinta on noussut Ukrainan sodan myötä pilviin. Kun vielä vuosi sitten litra 95-oktaanista bensiiniä maksoi noin 1,6 euroa per litra, nyt samasta tuotteesta saa pulittaa jopa 90 senttiä enemmän.

Kallis polttoaine nostaa golfin harrastamisen hintaa, sillä varsinkin pääkaupunkiseudulle golfkentille on usein kymmenien kilometrien matka kotoa.

Jos olet aiemmin mennyt golfkentällä yksin omalla autolla, kannattaa nyt suosia kimppakyytejä. Kun esimerkiksi kolme kaverusta jakaa ajovuorot tasaisesti, ei bensalitra tunnukaan enää niin kalliilta.

Kimppakyyteihin kannattaa turvautua, vaikka pelikaverit eivät asuisi lähellä toisiaan. Treffit voi sopia jokaiselle kyytiläiselle sopivaan kohtaamispaikkaan, johon auton voi jättää pidemmäksi aikaa ilman pysäköintimaksua.

Sitä paitsi polttoaine on vain yksi autoilun kustannuksista, sillä käytännössä jokainen ylimääräinen kilometri maksaa huoltojen ja auton arvonalenemisen muodossa.

2. Ympäristö kiittää

Golfissa eniten ilmastoa kuormittaa pelaajien liikenne kentälle.

Esimerkiksi kun Salossa sijaitsevalla Meri-Teijo Golfissa laskettiin kentän hiilijalanjälki, selvisi, että 161 tonnia hiilidioksidiekvivalenttia tupruaa ilmakehään pelaamaan saapuvien ihmisten autojen pakoputkesta. Se on yli kolme kertaa enemmän kuin kaikki kentän yhteenlasketut hiilipäästöt vuodessa.

Kimppakyyti on siis ekoteko mitä suurimmassa määrin!

3. Kimpassa on kivempaa matkustaa

Golfin vahvuuksia on sosiaalisuus. Miksi tätä sosiaalista tapahtumaa ei aloittaisi jo autossa matkalla pelaamaan hyvien ystävien kanssa.

Automatkan aikana ehtii paitsi vaihtaa jo tärkeimmät kuulumiset myös sopia mahdolliset pelimuodot ja panokset tulevalle kierrokselle.

Suosimalla kimppakyytiä aloitat golfelämyksen jo hyvissä ajoin ennen saapumista kentälle.

4. Nauti olut hyvällä omallatunnolla

Jos otat, et aja. Mutta jos olet kimppakyydissä matkalaisena, voit hyvällä omallatunnolla nauttia oluen tai kaksi kierroksen jälkeen.

Panoksena kierroksella voi olla esimerkiksi se, että hävinnyt toimii kuskina seuraavalla yhteisellä kierroksella.

5. Tutustu uusiin ihmisiin

Mikäli kotikentälläsi ei pelaa tuttuja, jotka asuvat kätevästi lähelläsi tai kätevän kimppakyytireitin varrella, voit kysellä esimerkiksi kotikenttäsi Facebook-ryhmässä peli- ja kyytiseuraa.

Näin säästät paitsi rahaa tutustut myös uusiin ihmisiin ja saat lisää pelikavereita.

Näin rajusti noussut polttoaineen hinta vaikuttaa golfin kuluihin

Korkea polttoaineen hinta on nostanut golfin harrastamisen kustannuksia. Laskimme, kuinka paljon 15, 30 ja 50 kierrosta kaudessa pelaava golfarin maksaa vuodessa polttoaineesta golfkentällä tämänhetkisillä hinnoilla.

Yksi litra 95-oktaanista bensiiniä maksaa jopa 2,5 € / litra monella pääkaupunkiseudun huoltoasemalla tänään. Jos auton keskikulutus on kohtuulliset 6 l / 100 km, edestakainen matka 25 km päässä sijaitsevalle golfkentälle maksaa 7,5 €.

Vuosi sitten samaan aikaan bensalitra maksoi noin 1,6 € eli pyöreästi kolmanneksen vähemmän kuin toukokuun lopussa. Tällöin 50 km edestakainen matka golfkentälle maksoi vain 4,8 €.

Hintaeroa on 2,7 €. Se ei tunnu suurelta, mutta summa kertautuu tietysti, mitä enemmän pelaa. Esimerkiksi 15 kertaa kaudessa pelaava maksaa polttoaineestaan tänä vuonna yhteensä noin 40 € enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä polttoaineeseen kuluu esimerkkitapauksessa 112,5 €

30 kierrosta vuodessa pelaava maksaa polttoaineesta tietysti tuplasti enemmän eli 225 € kaudessa eli noin 80 € enemmän kuin vuosi sitten.

50 kertaa kaudessa golfkentälle matkustava pulittaa polttoaineistaan 375 € vuodessa. Eroa vuoden takaiseen on jo 135 euroa. Tällä hinnalla ostaisi esimerkiksi kolme keskihintaista green feetä tai muutaman tusinan golfpalloja.

Kimppakyydillä kustannukset putoavat oleellisesti. Siksi se on nyt vain tyhmää körötellä peräkanaa golfkentälle, jos kimppakyytiin on mahdollisuus.

Etsi luettavaa